Порекло презимена Јовић

3. фебруар 2012.

коментара: 143

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЈОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Јовић

Хаплогрупа: R1a Z280 CTS3402- Шаренаца кластер

Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска

Крсна слава: Лазаревдан

Контакт:
_________________________

Јовић

Хаплогрупа: R1b L21 кластер

Порекло: Пирот, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (143)

Одговорите

143 коментара

  1. Dejan

    I ja sam takodje Jovic.Otac mi je poreklom iz istog sela kao i tvoji,a krsna slava nam je ista.Za vreme drugog sv.rata cela porodica je prebegla preko Drine.Ne poznajem bas nikog od Jovica iz sela Postolje.

    • Snezana

      Pozdrav Dejane, saznala sam da su braca od strica mog dede odselila iz Postolja tako u vreme drugog sv rata. E jedino mi nije poznato da li je i on odselio pa se po zavrsetku rata vratio ne znam. Imam informaciju da se dedin otac zvao Alimpije a majka Darinka, dedin stric se zvao Radoje. Toliko sam uspella da saznam.

  2. Tode Jovic

    Ja sam Jovic iz sela Ridjane 10kilometara od Knina,Dalmatinskog Kosova ,doline u koju se smestilo 9 Srpskih sela ,Slavimo Sv Nikolu .Bili smo i ostali Cetnici ,tako da sada zivimo na svim Kontinentima . Ja zivim u Engleskoj i slavim Sv Nikolu ,pozdrav za Jovice!

  3. Ranko

    Može mi neko reć o prezimenu Jović iz Zvornika, doselili se nakon drugog svetskog rata u Novu Pazovu.

  4. Sasha Jovic

    Zdravo svima Jovicima!!

    Ja sam iz Mralina Skoplje Makedonija ,moji su poreklom iz Kosova i Metohije selo Radivojce slavimo slavu Sv Dordja posnog 9 decembra ili po kalendaru SV.Alimpija Stolpnika.
    Svako ko nosi prezime Jovic je dobar covek.
    Pozdrav svim dobrim ljudima!!

  5. Milan Jovic

    Pozdrav svim Jovićima!Zivim u Novim Banovcima a moji poreko je iz sela Seoce,opština Kuršumlija.Sto se tice mojih predaka Deda mi se zvao Dušan,pradeda Dragić,čukundeda Proka.To je i poslednji predak za koga znam.Nisam siguran odakle su preci došli i naselili ovo područje.Inače neki kazu da je poreklo iz Bijelog Polja a neki kazu sa Kosova i Metohije.Takođe sam saznao da se Prokin otac zvao Milovan ali ni to nisam siguran dal je istina.Navodno se pominju i neki Minići tako da bi bilo lepo ako neko od Jovica poznaje potomke pa da vidimo jesmo li rođaci.Inace slava nam je Sveti Stefan Dečanski (sveti Mina).

    • Kristina

      Moj deda je takođe is Seoca, zvao se Tomislav, a njegov otac Milan… Takođe slavimo Sv. Minu. Ne znam skoro ništa o porodičnom stablu jer deda nije bio naročito blizak sa svojom rodbinom… A s obzirom na to da slavimo istu slavu, verovatno smo rođaci 🙂

    • Драгана Јовић

      Поздрав свим Јовићима!
      Живим у Старим Бановцима,тата је пореклом из села Сеоце ,Слава,деда Радош ,прадеда Апостол,даље не знам.Слава нам је Св.Стефан Дечански.
      Са мамине стране су такође Јовићи,из Куршумлије,деда Драган пореклом из села Данковиће,прадеда Деспот,они су славили Св.Илију и Ђурђевдан.

  6. Milan

    Vrlo lepa tema. Evo malo i o nama, onoliko koliko znam. Moji preci su ziveli na Kosmetu, ako se ne varam Kosovska Kamenica i negde 1860. (prema crkvenim knjigama) godine su, posto su se poubijali sa nekim Arnautima, presli u Centralnu Srbiju, opstina Lebane, selo Bačevina. Nazalost ja nemam mnogo informacija o porodicnom stablu ali ono sto znam, cukundeda Jefta, pradeda Sima, deda Radisav, otac Radivoje, Dragan i ja Milan. U zaseoku smo svi Jovic i svi vodimo poreklo od njih dvoje, koji su tada dosli. Pozdrav svima.

  7. Dalibor Jovic

    Postovani
    Zovem se Dalibor Jovic, porijeklom iz Krsnog Polja kod Maglaja tj zadnjih nekoliko generacija:
    Dalibor 1979
    Branko 1955 zena Ljiljana
    Petar 1932 zena Cvijeta
    Nedo 1901 zena Ilinka
    Djokan 1874 zena Milica
    Blagoja ?
    Mjesali smo se sa Lukicima,Pijunovicima i vjerovatno Milivojevicima
    Ako neko ima vise informacija o selu i manastiru koji je bio na mjestu groblja Crkvina neka se javi,hvala.

    • Бранислав

      Помоз Бог, Далиборе. Мој отац је из места Ошве, код Маглаја, деда ми се звао Ђорђо, а мој прадеда Недо. Неверујем да има пуно Јовића са рођаком Недом. Можда знаш још неке занимљиве детаље… славимо Никољдан.

      • Zoran

        Pozdrav svim Jovićima i pozdrav Branislavu. Moj djed se zvao Nedo a baba Milka. Živeli su nekada u selu Brijesnica Gornja, Lukavac, Tuzla. Ja sada živim u Beogradu.

        • Богдана Јовић

          Поздрав Зоране, моји Јовићи су исто поријеклом са Озрена у БиХ.

          Слава нам је Свети Стефан.
          Ако је и ваша, сигурно смо род. 🙂

  8. zarko

    poz,jos jedan jovic :),zivimo u grgurevcima opstina sremska mitrovica od 1991 god,inace smo se doselili smo se iz skipovca opstina gracanica(bih),deda mi se zvao isto zarko a otac gavro,po ocevoj prici nase prezime potice iz hercegovine ali nije bio siguran.krsna slava nam je sveti vasilije veliki cetrnaesti januar

    • Nikola Jovic

      Žarko,
      navedeno prezime postoji u Ljuboviji,slave takođe istu slavu.
      Navodno su došli iz sela Carine i poreklom su od Erića,podatak da su došli posle 1834 godine.
      Kada kazem Ljubovija ,mislim na Gornju i Donju Bukovicu,Nemić,odatle se raselili ko je gde stigao.
      Navedene podatke nasao na internetu.
      Порекло становништва села Доња Буковица, општина Љубовија. Стање из 1930. године. Према студији “Соколска нахија” Љубе Павловића. Приредио сарадник портала Порекло Војислав Ананић.
      Ako sta nadjes novo ti mi odgovori.
      Pozdrav

  9. Vladislav

    Moji Jovići su iz Kaća, sedamdesetih godina 19. veka prababa Sofija Jovanović i pradeda Gligorije Jović su se tamo uzeli. Deda je mom ocu govorio da su naši Jovići u jednoj od velikih seoba došli (čini mi se) s Kosova. Slavimo Svetog Ignjatija, i koliko čitam u manjini smo po tom pitanju. Pozdrav.

    • Aleksandar Jovic

      Cao… mi smo iz Sela Jablanice, Lopare BiH… slavimo kao i vi 2.Januar sv. Ignjatije…pozz

    • Марина Јовић

      Поздрав! И ми славимо Св. Игњатија 2 јануар. Тренутно нас има у околини Бијељине (Република Српска) а овдје је доселио наш предак из Жабара (Република Српска) 1800-их година који се звао Ђоко. У нашој средини тренутно има пуно Јовића само се по слави разликујемо.

  10. Ана

    Има ли ико информацију о Јовићима са југа Србије, Прокупље, славе Свете Врачеве Козму и Дамјана?