Порекло презимена Филиповић

3. фебруар 2012.

коментара: 186

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ФИЛИПОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Филиповић

Хаплогрупа: R1a Z280 L1280

Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска
Један род са Васићима, Гајићима / Видовићима, Лазаревићима (Стевиним), Ракановићима, Милошевићима / Петровићима, Лазаревићима (Илијиним)

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

Филиповић

Хаплогрупа: I2a DS

Порекло: Узовница, Љубовија, Србија

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (186)

Одговорите

186 коментара

  1. Danilo Filipović

    Veliki pozdrav svim korisnicima sajta poreklo.Ja se takodje prezivam Filipović i moji su poreklom sa severa Crne Gore tačnije iz Mojkovca.Po predanju vučemo korene sa Čeva Stara Crna gora.Sa Čeva su došli dva brata Filip i Pejo od kojih su kasnije nastala dva bratstva Filipovići i Pejovići.Prvo su došli u Dobrilovinu pa su se dolinom Tare spustili u Kolašinska polja i selo Prošćenje.Po drugom predanju vodimo korene od Dobroja koji je takodje sa Čeva došao u potarje.Ako neko zna možda nešto više neka mi javi mene zanima od kog su roda Filip i Pejo sa Čeva ili po ovoj drugom predanju od kog roda je Dobroje.Krsna slava nam je Sv.Djordje.Hvala unapred

    • Matija Filipovic

      Pozdrav Danilo. Moji Filipovići su trenutno u Bijelom Polju. Navodno, pradjed je imao krvnu osvetu koju je zapoceo cukun djed pa se preselio iz Mojkovca u BP. Takodje se u mojoj familiji prica da smo sa Ceva nastali od Filipa koji je imao brata Peja. Komentar ti je star 7 godina ali ako ga slučajno vidiš javi mi se na viber broj 068-109-740

  2. Zoran Filipovic

    Moja familija Filipovic doselila se u Krusevac iz Crne Gore. Po pricanju starijih jedan deo familije dosao je sa Kosova. Slavimo Sv.Nikolu. Familija Filipovic je zivela u severnoj Crnoj Gori i mislim da su otisli zbog neke osvete. U Krusevcu nismo nesto brojni i vecina zivi izvorno u okolini Krusevca. Voleo bih da saznam nesto vise.

    • Zoran Filipovic

      Ja sam Zoran Filipovic.Moj deda sa oceve strane se zvao Borisav Filipovic iz sela Cikote-Draginac kod Loznice!Krsna slava Sveti Nikola.Voleo bih detaljnije da saznam o svojim precima.A moja baba sa majcine strane se zvala Bosiljka Filipovic iz sela Slatina.Da li ste saznali nesto?Mi takodje slavimo Sv. Nikolu.

  3. Zlatana Filipović

    Moji Filipovići žive u Svilajncu. Pretpostavka je da se naš Filip doselio u drugoj polovini XIX veka u Svilajnac. Bio je visok čovek, riđe kose i gustih riđih brkova. Krsna slava je Sv. Jovan.
    Takođe, pretpostavka je da se doselio sa Kosova na koje je došao sa Peštera. Ovo su usmena porodična predanja, nemam nikakav pisani dokument.

  4. Mihajlo Filipovic

    Pozdrav svima, molio bih da ako je moguce, urednici sajta napisu nesto siri tekst o Filipovicima, jer vidi se iz komentara da nas ima bas puno,a tako malo znamo… Moj otac je iz Obrenovca, njegov otac je tokom II svetskog pobegao kao dete iz Cuprije(gde danas navodno zivi 30 porodica Filipovica), pa je usvojen od nekog oficira(ciju je slavu uzeo a svoje prezime zadrzao) doznalo se dalje, da je dedin deda pobegao iz Foce takodje kao mladic, zbog navodnih problema sa turcima, sve je to maglovito i nejasno, pa me interesuje da li je moguca izrada nekog teksta o toj liniji Filipovica, ako je predanje tacno, hvala unapred.

  5. Александар Филиповић

    Ја сам из Гњилана, презиме нам је старо више од века, толико знамо.. Једна непроверена информација да смо се доселили из Прилепа. Славимо Светог Николу. Поздрав за све Филиповиће.

    • Zoran Filipovic

      Da li ste mozda saznali nesto vise.Ja sam Zoran Filipovic.Moj deda sa oceve strane se zvao Borisav Filipovic iz sela Cikote-Draginac kod Loznice!Krsna slava Sveti Nikola.Voleo bih detaljnije da saznam o svojim precima.A moja baba sa majcine strane se zvala Bosiljka Filipovic iz sela Slatina.

    • Milan Filipović

      Zdravo Aleksandre, molim vas da me kontaktirate na mejl [email protected]. Moji su poreklom iz sela Berivojice, blizu Gnjilana, zbog ubistva se doselili u Gornju Lapašticu blizu Medvedje na jugu. Sveti Nikola krsna slava.

  6. Dragan Filipović

    Ovaj korisnik ‘ filipović crna gora ‘ od 22 novembra 2014. LUPA LI LUPA GLUPOSTI I LAŽE. Ili je ograničen ili ??????. Kakve Cuce Filipovići. Kakav Luka i priča o njemu i o iseljavanju njegovih u Srbiju. Niko se od njegovih nije iselio u Srbiju osim ja jedini u Vrbasu. BOŽE MILI ko je ovaj LIK.

  7. Stevan

    Ja sam Stevan Filipović poreklo iz Uzovnice. Slavim Sv.Avrama i Sv.Anastasiju. Da li još neko slavi istu slavu?

    • Јовица Кртинић

      Стеване, посетите обавезно ову страницу: http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=214.0

    • Војислав Илић

      Ја сам Илић,моји су преци живели изнад Филиповића у брду Бодњик у Узовници,славимо св.Аврамија ,и чак смо и старо кумство са Филиповићима ,али што даље чепркам испоставља де да смо ми од једне лозе потекли ,покушавам ближе да сазнам ако неку информацију имате можете ми писати на
      0641346177

  8. Stevan

    Nema odgovora na toj adr. Samo se pominje Avramije!

    • Јовица Кртинић

      Стеване, ту су наведени сви досад генетички тестирани појединци са славом Св. Аврамије. Уложите мало труда и прегледајте све објављене постове, испод текста о Св. Аврамију. Дакле, ево још једном линк ка овој теми на нашем форуму: http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=214.0

  9. Stevan

    SLAVA JE SV.AVRAM I SV.ANASTASIJA, 11.11. DA LI NEKO SLAVI?