Порекло презимена Суботић

3. фебруар 2012.

коментара: 129

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ СУБОТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Суботић

Хаплогрупа: E1b род П

Порекло: Ервеник, Далмација, Хрватска

Крсна слава: Марковдан

Контакт:
_________________________

Суботић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Врба, Гацко, Република Српска

Крсна слава: св.Агатоник

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (129)

Одговорите

129 коментара

  1. Ljiljana Mojić (Subotić)

    Dragi moji Subotići, pokušavam da saznam odakle su moji Subotići stigli u Srem. Mi smo u Šidu, Privinoj glavi, VIziću. Nema nas puno, uglavnom su ženska deca, bar koliko ja znam. Pokušavam da istražim unazad koliko mogu. Stigla sam do čukundede Jovana Subotića, pradeda se zvao Teodor a deda Dušan iz Privine glave. MOj otac se zvao MIlorad Subotić iz Šida. Slavimo Sv. Nikolu. Ako neka imam neka saznanja ili ideju u kom pravcu da nastavim dalju potragu bila bih mu zahvalna. U svakom slučaju pozdravljam sve Subotiće.

    • Saša

      Ja sam Saša Subotić živim u Jakovu. Moje saznanje o poreklu mog prezimena da je iz Hercegovina blizu granice sa crnom gorom naspram niksica. Otac mi je pricao da su se naselili u Banat jos za vreme turaka. Bilo ih je pet braca

  2. Isto Subotic

    Pozdrav svima

    Postoji jedna teorija da su Subotica potomci Pavla Orlovica , tacnije njegova tri sina su pobjegla ili sklonila iz Srbije poslije Kosovskog boja – dje je i navodno poginuo Pavle Orlovic, koji je u samoj bitci ubio neku veoma bitnu figuru iz redova turske vojske. Tada njegova 3 sina odlaze iz mjesta koje se zove Novo Brda i nastanjuju se izmedju Hercegovine i Crne Gore ( Gacko) i mjenjaju prezime, jer bi im sudbina bila kratka da su ostali kao Orlovici. Smatra se da su sva tri brata uzela razlicita prezimena ili da svu dva brata ostala pod jednim a treci brat pod drugim prezimenom. Subotic je navodno bilo jedno od njihova nova dva prezimena.
    Naravno nema pisanog dokaza za ovu tvrdnju medjutim prica o “migraciji” 3 brata Orlovica je tacna.
    Pozdrav

  3. Aleksandra Subotic

    Aleksandra Subotic – otac Karadjordje Subotic, pokojni deda Milan Subotic sa mojom babom Anicom Subotić (venčano) došao u Srbiji iz Ervenika . Njegov otac je bio kapetan Petar Subotić. Slava: Markovdan