Позив пренумерантима – претплатите се на књигу “Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине”

20. јуна 2020.

коментара: 35

Вишегодишњи истраживачки подухват Српског ДНК пројекта, којим је обухваћено преко 800 тестираних појединаца са територије Старе Херцеговине, ускоро ће бити крунисан објављивањем велике генетичке студије на близу 1.000 страница.

Књига Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине обухвата широко подручје које се данас налази у четири државе бивше Југославије – од Имотске крајине до долине Лима. У књизи ће бити дат историјско-археолошки преглед од најстаријих дана до 20. века, као и анализа свих тестираних родова.

Књига у претплати стаје 3.000 динара, а редовна цена ће бити 6.000 динара.

Имена претплатника / пренумераната биће саставни део књиге (изузев оних који то не буду желели).

Уплате са назнаком „претплата за књигу Генетичко порекло Срба Старе Херцеговине” можете обавити на следеће рачуне Друштва:

160-536822-04

или

205-181721-65

По уплати потребно је да нам на имејл адресу [email protected] доставите доказ о уплати, као и податке – име и презиме и адресу на коју ће књига бити достављена. Наручиоци сносе трошкове поштанске доставе, а биће могуће и лично преузимање књиге у седишту Друштва у Београду. За наручиоце књиге из Републике Српске биће организовано преузимање књиге преко наших сарадника у Требињу и Бањалуци. Књига у еврима у претпродаји кошта 25 евра (за уплате преко ПејПал-а, због обрачунавања провизије, износ је 27 евра), а уплате могу да се обављају према истим инструкцијама као и за донације (уз напомену приликом уплате је реч о претплати на књигу).

Очекивани период изласка књиге из штампе: октобар 2021. године.

Flag Counter

Коментари (35)

Одговорите

35 коментара

 1. Весна Јовановић рођ.Поповић

  Поштовани, тек данас сам упозната са Вашим радом и интересује ме дали је у Вашем истраживању укључена и генеза породице Поповић из Љубиња. Поседујем литературу о породичном стаблу уколико неког интересује. И још да питам дали још увек постоји могућност претплате за књигу,јао и дали хе већ у продаји.
  Хвала!
  Срдачан поздрав!

  • Бранко Тодоровић

   Поштована Весна,
   Књига је још увек у претплати, и може се на њу претплатити према наведеним инструкцијама. Што се тиче вашег питања у вези породице Поповић из Љубиња, вероватно да јесте, али најбоље да неко од колега који су обрађивали Љубиње на то одговори.
   Срдачно,
   Бранко

  • Milan Stojić

   Izvinjavam se, koja je slava porodice Popović iz Ljubinja. Pozdrav.

 2. Toza

  kako da se pretplatim u pretplati.

 3. Уљар

  Поштовани, да ли ми можете рећи да ли је неки Уљаревић или Мастиловић тестиран у овом истраживачком подухвату?

 4. Душко

  Да ли имате податке о роду Бјелић, слава Ђурђевдан?