Тестирање Ђорђијевића / Томовића

30. новембар 2018.

коментара: 0

Друштвo српских родословаца „Порекло“ објављује позив за тестирање

Позивамо заинтересоване припаднике рода Ђорђијевића из Мурине код Андријевице (са славом Ђурђевдан и пореклом од братства Ћетковића из истоименог села у Шекулару) које занима генетско порекло да нам се јаве ради договора око узимања узорка (букални брис) и даљег поступка тестирања. Биће тестирано једно лице. Напомињемо да је тестирање бесплатно, а да редовна тржишна цена појединачног тестирања у лабораторији износи 13.000 динара, односно око 110 евра. Средства су обезбеђена из личне донације једног члана „Порекла“. Кандидат за тестирање може бити искључиво мушкарац, с обзиром да се анализира Y-ДНК хромозом.

Резултат ће бити коришћен искључиво у научне сврхе – ради утврђивања порекла овог рода и упоређивања са већ утврђеним резултатима раније тестираних лица. О утврђеном резултату тестирано лице биће обавештено у најкраћем року након што лабораторија достави податке у „Порекло“. Резултат ће бити објављен и у табели Српског ДНК пројекта.

Позивамо и припаднике рода Томовића из Ровца код Берана (слава Ђурђевдан, такође од братства шекуларских Ћетковића) да се пријаве. Уколико се у разумном року не пријави нико од припадника рода Ђорђијевића, биће тестиран неки припадник наведеног рода Томовића.

За податке о поступку тестирања и за пријаву, можете се обратити на мејл: [email protected] .

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.