Тестирање Ђорђијевића / Томовића Reviewed by Momizat on . Друштвo српских родословаца „Порекло“ објављује позив за тестирање Позивамо заинтересоване припаднике рода Ђорђијевића из Мурине код Андријевице (са славом Ђурђ Друштвo српских родословаца „Порекло“ објављује позив за тестирање Позивамо заинтересоване припаднике рода Ђорђијевића из Мурине код Андријевице (са славом Ђурђ Rating: 0
You Are Here: Home » Аутори » Небојша Бабић » Тестирање Ђорђијевића / Томовића

Тестирање Ђорђијевића / Томовића

Друштвo српских родословаца „Порекло“ објављује позив за тестирање

Позивамо заинтересоване припаднике рода Ђорђијевића из Мурине код Андријевице (са славом Ђурђевдан и пореклом од братства Ћетковића из истоименог села у Шекулару) које занима генетско порекло да нам се јаве ради договора око узимања узорка (букални брис) и даљег поступка тестирања. Биће тестирано једно лице. Напомињемо да је тестирање бесплатно, а да редовна тржишна цена појединачног тестирања у лабораторији износи 13.000 динара, односно око 110 евра. Средства су обезбеђена из личне донације једног члана „Порекла“. Кандидат за тестирање може бити искључиво мушкарац, с обзиром да се анализира Y-ДНК хромозом.

Резултат ће бити коришћен искључиво у научне сврхе – ради утврђивања порекла овог рода и упоређивања са већ утврђеним резултатима раније тестираних лица. О утврђеном резултату тестирано лице биће обавештено у најкраћем року након што лабораторија достави податке у „Порекло“. Резултат ће бити објављен и у табели Српског ДНК пројекта.

Позивамо и припаднике рода Томовића из Ровца код Берана (слава Ђурђевдан, такође од братства шекуларских Ћетковића) да се пријаве. Уколико се у разумном року не пријави нико од припадника рода Ђорђијевића, биће тестиран неки припадник наведеног рода Томовића.

За податке о поступку тестирања и за пријаву, можете се обратити на мејл: [email protected] .


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top