Искористите велики попуст на тестирање на Светски ДНК дан. Пријавите се!

8. марта 2019.

коментара: 6

Друштво српских родословаца „Порекло“ организује велику акцију тестирања генетичког прапорекла на Светски ДНК дан, 25. априла 2019. године. Позивамо све заинтересоване да се пријаве најкасније до 24. априла 2019. године. Број кандидата је ограничен. Пријавите се на време!

Друштво је за ову прилику обезбедило велики попуст на тестирање. Уместо пуне цене у износу од 13.000 динара, само 25. априла 2019. цена тестирања биће 6.000 динара! Уз овај износ, потребно је уплатити и најмање 500 динара донације за Српски ДНК пројекат.

Пријаве за тестирање шаљите на [email protected] са назнаком: Пријава за тестирање за Светски ДНК дан. По пријему пријаве добићете све неопходне инструкције за даље кораке.

Чланови Друштва српских родословаца „Порекло“ са плаћеном годишњом чланарином, могу да предложе два кандидата за тестирање по цени од по 6.000 динара. За ове кандидате није потребна уплата донације за Српски ДНК пројекат.

Напомињемо да се тестира Y-ДНК хромозом што значи да је могуће да се тестирају искључиво мушкарци. Добијени резултат је на 23 маркера, а по добијању резултата стручњаци Српског ДНК пројекта даће кратко тумачење резултата.

Резултати ће бити објављени у табели Српског ДНК пројекта.

Српски ДНК пројекат је пионирски подухват Друштва српских родословаца „Порекло“ основан септембра 2012. године, а до данашњег дана обрађени су подаци за преко 4.000 људи.

Захваљујући генетичкој генеалогији могуће је одгонетнути тајне порекла појединаца и целе нације.

Будите и Ви један оних који ће на овај начин сазнати своје порекло.

Добро дошли у свет генетичке генеалогије!

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

 1. I-Z16983

  Pozdrav,

  Ja se bavim Haplogroup od 2007. Jel mogu da upisem moji podaci na vasu base.

  zadni test sam uradio sa 23 and me. (posto radim, jedan svake pet godine, zbog variacije od geni raka i drugi bolesta :))))

  I-Z16983

 2. Звездан

  Поштовани,
  Интересује ме порекло презимена Врбановић.
  Хвала

  • Бранко Тодоровић

   Велимир Михајловић у свом Српском презименику за презимена са основом Врбан-, каже:

   — Врбан: врло високе фреквенније у Хрватској, исто као и облици Врбанац, Врбаиси, Врбановић, Врбанчић.
   Лично име Врба (свакако од Врбан) није посведочепо у нашем аптропотнимијском корпусу, али презиме показује да је овакав антропоним био могућ у нашем ономастичком фонду. Пример из Баната упућује на румунски изворник Virban.

   Одакле су ваши Врбановићи и коју славу славите?

 3. Tasha

  A sta je sa zenama? Zasto i mi ne mozemo da se testiramo u Srbiji? Mi kao da ne postojimo ovde pa za tako nesto treba negde u inostranstvo da odenmo!

  • Бранко Тодоровић

   Могу и жене да се тестирају, али резултати мт-ДНК тестова не пружају толико могућности за истраживање порекла колико то пружају резултати Y-ДНК, и то је једини разлог зашто се потенцира ДНК истраживање преко мушке популације. Иначе, колико знам, мт-ДНК тестирање се може урадити и у Београду, али поента је увек на резултатима, шта посебно можете сазнати из мт-ДНК резултата?