Poreklo prezimena, selo Gorice (Skradin)

15. februar 2018.

komentara: 5

Gorice su selo u Dalmaciji, severno od Skradina. Teritorijalno pripadaju Gradu Skradinu.

Na popisu 1991. godine, bilo je 158 stanovnika Gorica, od čega 156 Srba (99%), 1 Hrvat i 1 nepoznat.

 

Prezimena 1948. godine, sa brojem osoba (u zagradi) i krsnom slavom

 

Srpska prezimena

 

LALIĆ (160) – Sveti Georgije (prisutni u 18. veku)

 

Priredio: Saradnik portala Poreklo Slobodan Zrnić

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Rade

    Sa zadovoljstvom citam tekstove na vasem sajtu ali moram da kazem da sam mnogo razocaran jer vrlo malo ima tkstova o centralnoj Srbiji i Sumadiji. Uporno forsirate Dalmaciju i Vojvodinu. Volim da procitam po nesto i o tim krajevima ali najblaze receno preterujete sa stancovanjem tekstova o tim regionima na racun toga sto zapostavljate Sumadiju.

    • Branko Todorović

      Naprotiv, g. Rade, najviše tekstova je upravo o naseljima Centralne Srbije, jer su ona literaturom najbolje pokrivena. O dalmatinskim i vojvođanskim mestima, pa veoma se retko piše, pogotovo vojvođanskim, i tima prečanskima, preko Save i Dunava. Ono što je istina, i što je možda tako stvorilo utisak, jeste da svi članci nisu najbolje povezani… a to bi u najskorije vreme trebalo biti rešeno redizajnom sajta. Za sada, rezultati se najbolje postižu pretraživanjem, dakle kucanjem ključnih pojmova u pretraživač.

      Srdačno,
      Defendor

  2. Mihael

    prvo zahvaljujem se poreklu jel mnogo informacija od vas dobivamo sto nebi sami mogli pronaci i saznati. Hvala vama sto postojite od mne i moje familije puno pozdrava i zahvalnosti za vas rad.Mislim identicno kao gdin Rade. Jest malo je pisano o Sumadi odakle sam ja i moji dedovi i otac de su rodjeni i ziveli jabi voleo da ima vise napisano Sumadi jel mi ovde deleko koji zivimo od otadzbine nemamo mnogo puno nacina da ciamo o svom zavicaju koji osta preko okena daleko. Srecan vama tamo u Srbi svima kao i nama van danasnji praznik drzave.

    • Milodan

      Mihael!

      Moja malenkost je imala zadovoljstvo da u Šumadiji, uključujući Beograd, Valjevo, Gornji Milanovac i Kraljevo, na tim prostorima postavi najmanje 500 sela.
      Pozdrav!

  3. Rade Brakočević

    Defendor je u pravu.
    Šumadinci Rade i Mihaele ( iako ste daleko od otadžbine) što ne pišete ćirilicom da Vas ceo svet razume!