Порекло презимена, село Горице (Скрадин)

15. фебруар 2018.

коментара: 5

Горице су село у Далмацији, северно од Скрадина. Територијално припадају Граду Скрадину.

На попису 1991. године, било је 158 становника Горица, од чега 156 Срба (99%), 1 Хрват и 1 непознат.

 

Презимена 1948. године, са бројем особа (у загради) и крсном славом

 

Српска презимена

 

ЛАЛИЋ (160) – Свети Георгије (присутни у 18. веку)

 

Приредио: Сарадник портала Порекло Слободан Зрнић

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Rade

    Sa zadovoljstvom citam tekstove na vasem sajtu ali moram da kazem da sam mnogo razocaran jer vrlo malo ima tkstova o centralnoj Srbiji i Sumadiji. Uporno forsirate Dalmaciju i Vojvodinu. Volim da procitam po nesto i o tim krajevima ali najblaze receno preterujete sa stancovanjem tekstova o tim regionima na racun toga sto zapostavljate Sumadiju.

    • Бранко Тодоровић

      Напротив, г. Раде, највише текстова је управо о насељима Централне Србије, јер су она литературом најбоље покривена. О далматинским и војвођанским местима, па веома се ретко пише, поготово војвођанским, и тима пречанскима, преко Саве и Дунава. Оно што је истина, и што је можда тако створило утисак, јесте да сви чланци нису најбоље повезани… а то би у најскорије време требало бити решено редизајном сајта. За сада, резултати се најбоље постижу претраживањем, дакле куцањем кључних појмова у претраживач.

      Срдачно,
      Defendor

  2. Mihael

    prvo zahvaljujem se poreklu jel mnogo informacija od vas dobivamo sto nebi sami mogli pronaci i saznati. Hvala vama sto postojite od mne i moje familije puno pozdrava i zahvalnosti za vas rad.Mislim identicno kao gdin Rade. Jest malo je pisano o Sumadi odakle sam ja i moji dedovi i otac de su rodjeni i ziveli jabi voleo da ima vise napisano Sumadi jel mi ovde deleko koji zivimo od otadzbine nemamo mnogo puno nacina da ciamo o svom zavicaju koji osta preko okena daleko. Srecan vama tamo u Srbi svima kao i nama van danasnji praznik drzave.

    • Милодан

      Михаел!

      Моја маленкост је имала задовољство да у Шумадији, укључујући Београд, Ваљево, Горњи Милановац и Краљево, на тим просторима постави најмање 500 села.
      Поздрав!

  3. Раде Бракочевић

    Дефендор је у праву.
    Шумадинци Раде и Михаеле ( иако сте далеко од отаџбине) што не пишете ћирилицом да Вас цео свет разуме!