Бесплатно Y-ДНК тестирање за 30 Горанаца Reviewed by Momizat on . Друштво српских родословаца „Порекло“  позива заинтересоване Горанце да се пријаве за  ДНК тестирање које наше удружење спроводи у оквиру истраживања генетичког Друштво српских родословаца „Порекло“  позива заинтересоване Горанце да се пријаве за  ДНК тестирање које наше удружење спроводи у оквиру истраживања генетичког Rating: 0
You Are Here: Home » Инфо » Вести » Бесплатно Y-ДНК тестирање за 30 Горанаца

Бесплатно Y-ДНК тестирање за 30 Горанаца

Друштво српских родословаца „Порекло“  позива заинтересоване Горанце да се пријаве за  ДНК тестирање које наше удружење спроводи у оквиру истраживања генетичког порекла становништва Косова и Метохије. 

Испитује се прапорекло становништва по мушкој линији, тј. по Y-ДНК хромозому, што значи да су истраживањем обухваћени искључиво мушкарци, укупно 30 кандидата.

Молимо све заинтересоване да нам се јаве на следеће имејл адресе:

dnk@poreklo.rs
milos.miletic@poreklo.rs

Потребно је да овај подухват завршимо најкасније до краја 2017. па позивамо све заинтересоване да се чим пре јаве на наведене адресе, после чега ће добити детаљне инструкције у вези тестирања.

У обзир долазе они који данас живе на територији Косова и Метохије, као и одсељени у првој генерацији (да им је отац, носилац једног од наведених презимена рођен на Косову и Метохији).

 

Тестирање је бесплатно (редовна цена је 13.000 динара), а резултати ће бити кориштени у научне сврхе.

Пожурите, пријавите се!


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top