Predstavljanje knjige “Istorija Medojevića” (četvrtak, 20. februar 2014.)

19. februar 2014.

komentara: 1

Istorija MedojevicaDruštvo srpskih rodoslovaca “Poreklo”, u saradnji sa Bibliotekom “Milutin Bojić” iz Beograda, u četvrtak, 20. februara 2014. organizuje predstavljanje knjige „Istorija Medojevića“, autora Branka Novakova Medojevića.

Knjiga „Istorija Medojevića“ predstavlja vrednu zbirku podataka o prezimenima Medojević, Medović i Medo, koje je autor decenijama sakupljao. Pored toga, u knjizi su sabrana dokumenta i saznanja i o brojnim drugim bratstvima. Koliki napor je autor uložio da dođe do što čvršćih činjenica, najbolje svedoči podatak da se na spisku korišćene literature nalazi 376 naslova!

Predstavljanje knjige počinje u 19 sati, a održava se u matičnom odeljenju Biblioteke „Milutin Bojić“, Ilije Garašanina 5 (na uglu s Ulicom majora Ilića, preko puta Palilulske pijace).

Pored autora Branka Novakova Medojevića, o knjizi će govoriti i Jovica Krtinić, predsednik Društva srpskih rodoslovaca „Poreklo“.

Svi zainteresovani moći će ovom prilikom i da kupe primerak knjige.

Ulaz je slobodan.

Beleška o autoru: 

Branko Novakov Medojević rođen je 10. maja 1951. u Bijelom Polju od oca Novaka i majke Mileve Bute, rođene Šćekić. Po profesiji je mašinski inženjer. Sakupljanjem građe o Medojevićima počeo je da se bavi u ranom detinjstvu. Da počne da se bavi ovom vrstom delatnosti mnogo je uticao njegov đed Dmitar, poznat kao veliki „pamtiša“, kako događaja u vezi sa svim Medojevićima, tako i bratstava u okolini.

Komentari (1)

Odgovorite

Jedan komentar

  1. niša petronijević

    Ne znam da li je g-din Branko u svojim istraživanjima došao do podatka da pored Niša postoji selo MEDOŠEVCI čije ime dolazi od ličnog imena MEDOŠ. Po analogiji RADOJE – RADOŠ sledi analogoija MEDOJE – MEDOŠ. Ako za to nije doznao, neka mu ovaj podtak uz činjenicu da je pleme LUTOVAC došlo iz doline Nišave iz okoline Pirota, posluži kao putokaz u istaživanju o najdubljem poteklu svog Bratstva.