Представљање књиге “Историја Медојевића” (четвртак, 20. фебруар 2014.)

19. фебруар 2014.

коментара: 1

Istorija MedojevicaДруштво српских родословаца “Порекло”, у сарадњи са Библиотеком “Милутин Бојић” из Београда, у четвртак, 20. фебруара 2014. организује представљање књиге „Историја Медојевића“, аутора Бранка Новакова Медојевића.

Књига „Историја Медојевића“ представља вредну збирку података о презименима Медојевић, Медовић и Медо, које је аутор деценијама сакупљао. Поред тога, у књизи су сабрана документа и сазнања и о бројним другим братствима. Колики напор је аутор уложио да дође до што чвршћих чињеница, најбоље сведочи податак да се на списку коришћене литературе налази 376 наслова!

Представљање књиге почиње у 19 сати, а одржава се у матичном одељењу Библиотеке „Милутин Бојић“, Илије Гарашанина 5 (на углу с Улицом мајора Илића, преко пута Палилулске пијаце).

Поред аутора Бранка Новакова Медојевића, о књизи ће говорити и Јовица Кртинић, председник Друштва српских родословаца „Порекло“.

Сви заинтересовани моћи ће овом приликом и да купе примерак књиге.

Улаз је слободан.

Белешка о аутору: 

Бранко Новаков Медојевић рођен је 10. маја 1951. у Бијелом Пољу од оца Новака и мајке Милеве Буте, рођене Шћекић. По професији је машински инжењер. Сакупљањем грађе о Медојевићима почео је да се бави у раном детињству. Да почне да се бави овом врстом делатности много је утицао његов ђед Дмитар, познат као велики „памтиша“, како догађаја у вези са свим Медојевићима, тако и братстава у околини.

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. niša petronijević

    Не знам да ли је г-дин Бранко у својим истраживањима дошао до податка да поред Ниша постоји село МЕДОШЕВЦИ чије име долази од личног имена МЕДОШ. По аналогији РАДОЈЕ – РАДОШ следи аналогоија МЕДОЈЕ – МЕДОШ. Ако за то није дознао, нека му овај подтак уз чињеницу да је племе ЛУТОВАЦ дошло из долине Нишаве из околине Пирота, послужи као путоказ у истаживању о најдубљем потеклу свог Братства.