Књига из едиције Корени на поклон сараднику Порекла Бобану Маринковићу

22. марта 2013.

коментара: 0

Добитник књиге у акцији коју је портал Порекло покренуо у сарадњи са издавачком кућом ЈП “Службени гласник” је наш сарадник из Лазаревца Бобан Маринковић.

Форум портала Порекло, који је прорадио од јануара ове године, прошлих недеља обогаћен је Бобановим прилозима, а изнад свега вредним линковима ка дигитализованим књигама у којима се налази много вредних података за све који крену у истраживање порекла. Бобану смо нарочито захвални на томе што је пронашао и на форуму објавио детаљну аустроугарску војну мапу (http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=170.0) из 1910. године, на којој се могу нађи уписана бројна места и топоними, којих данас више нема, а представљају важан траг за сваког родословца. Бобану поклањамо књигу “Ваљевска Тамнава” из Гласникове едиције “Корени”.

У досад објављене 23 књиге едиције “Корени”, која сасвим сигурно представља највећи издавачки подухват у области генеалогије, сабране су редне студије које су Јован Цвијић и његови ученици, али и савремени истраживачи објављивали током прошлог века.  Обрађене су предеоне целине из срца централне Србије – од Дрине и Велике Мораве до Саве и Западне Мораве. Реч је о књигама које заиста треба да има свако ко држи до својих корена.

Шаљите нам своје прилоге и будите сигурни да ће ваш рад бити запажен и награђен.

Уредништво портала Порекло

Корени

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.