Порекло презимена Шљапић

25. марта 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

 1. Vladimir

  Cao,ja sam Vladimir,moja mama je od Sljapicih. Sljapici su iz Novog Beceja,ali su se pre par vekova doselili iz Melenaca. Krsna slava je sveti Nikola. Upoznao sam Milana Sljapica,Zrenjanin i rekao mi je kako mu je neki etnolog i antropolog iz Crne Gore pricao kako su Sljapici poreklom rusi,i da su se prezivali Sljapichi,pa su vremenom presli to ch preclo u c. Tastatura mi je na engleskom,ali rastumacicete ovo bez kukica sto sam napisao. 🙂

  • Milan Jaksic

   Pozdrav Vladimire,
   veoma zanimljiva postavka.Moja majka se preziva Sljapic.Iz Melenaca je .Slava (Sv.Nikola).Hteo bih da te zamolim ako bi mogao d kontaktiras Milana Sljapica(ili da to ucinim ja) iz Zrenjanina u vezi etnologa iz Crne Gore.Sljapic j izuzetno retko prezime, tako da njgova postavka da su poreklom Rusi moze da prodje.Banja Rusanda?!Rusa(arhaicna rec Ruskog porekla).Sljapica koliko sam trazio nema nigde osim Novog Beceja, Melenaca, Zrenjanin.
   Unapred hvala,
   Milan Jaksic(majka Sljapic)
   Pozdrav

   • Поштовање.
    У питању је мали неспоразум. Није у питању етнолог из Црне Горе, него мој познаник из Зрењанина који је пореклом из Црне Горе, а аматерски се бавио истраживањем порекла породица, па је негде нашао тај податак.
    Иначе, ја сам брат од стрица Ненада Шљапића, који се овде јавио и оставио број телефона, а који је, како сам каже, већ био у контакту са Вама.

 2. nenad

  cao,ja sam sljapic,moji su poreklom iz melenaca tj vranjeva.064 481 6757

 3. srdjan

  rodjaci ima nas i u kikindi nas tri brata sljapica srdjan goran i slavko i nasa deca su sljapici nismo sami ima nas

 4. srdjan

  cackajuci po fejsu nalazim ih gomilu a ja licno bih voleo da dublje zadjem u istoriju prezimena tacno je da je poreklo melenci ali pre melenaca odakle ubija me a saznam pa i ako je rusija mora to malo dublje samo ja neznam gde da se obratim nemam iskustva stim