Порекло презимена Шљапић

25. март 2012.

коментара: 11

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (11)

Одговорите

11 коментара

  1. Vladimir

    Cao,ja sam Vladimir,moja mama je od Sljapicih. Sljapici su iz Novog Beceja,ali su se pre par vekova doselili iz Melenaca. Krsna slava je sveti Nikola. Upoznao sam Milana Sljapica,Zrenjanin i rekao mi je kako mu je neki etnolog i antropolog iz Crne Gore pricao kako su Sljapici poreklom rusi,i da su se prezivali Sljapichi,pa su vremenom presli to ch preclo u c. Tastatura mi je na engleskom,ali rastumacicete ovo bez kukica sto sam napisao. 🙂

    • Milan Jaksic

      Pozdrav Vladimire,
      veoma zanimljiva postavka.Moja majka se preziva Sljapic.Iz Melenaca je .Slava (Sv.Nikola).Hteo bih da te zamolim ako bi mogao d kontaktiras Milana Sljapica(ili da to ucinim ja) iz Zrenjanina u vezi etnologa iz Crne Gore.Sljapic j izuzetno retko prezime, tako da njgova postavka da su poreklom Rusi moze da prodje.Banja Rusanda?!Rusa(arhaicna rec Ruskog porekla).Sljapica koliko sam trazio nema nigde osim Novog Beceja, Melenaca, Zrenjanin.
      Unapred hvala,
      Milan Jaksic(majka Sljapic)
      Pozdrav

      • Поштовање.
        У питању је мали неспоразум. Није у питању етнолог из Црне Горе, него мој познаник из Зрењанина који је пореклом из Црне Горе, а аматерски се бавио истраживањем порекла породица, па је негде нашао тај податак.
        Иначе, ја сам брат од стрица Ненада Шљапића, који се овде јавио и оставио број телефона, а који је, како сам каже, већ био у контакту са Вама.

  2. nenad

    cao,ja sam sljapic,moji su poreklom iz melenaca tj vranjeva.064 481 6757

  3. srdjan

    rodjaci ima nas i u kikindi nas tri brata sljapica srdjan goran i slavko i nasa deca su sljapici nismo sami ima nas

  4. srdjan

    cackajuci po fejsu nalazim ih gomilu a ja licno bih voleo da dublje zadjem u istoriju prezimena tacno je da je poreklo melenci ali pre melenaca odakle ubija me a saznam pa i ako je rusija mora to malo dublje samo ja neznam gde da se obratim nemam iskustva stim

  5. Darko Sljapic

    Pozdrav Svim Sljapicima mi smo iz Novog Sada ja Sam Darko od oca Save I majke Eme Deda mi se zvao Stevan Sljapic iz Kovilja.krsna SLAVA SV petka

    • Miloš Tihi

      Pozdrav Darko, meni je pradeda Sava ( Od Gligorija) Šljapić iz Kovilja, jel znas mozda neke pretke Šljapića u nazad par kolena?
      Inače i ja sam čuo po predanju, da su se doselili iz Melenaca u Kovilj.

    • Miloš Tihi

      Mojima je isto Sveta Petka slava, mi smo je i preuzeli od pradede.

      • Darko

        pozdrav milose znam da smo iz Kovilja i da nam je sl SVETA PEKA
        I DA NAS IMA JAKO PUNO I DA SAM CUO DA NAS IMA U MELENCIMA
        JAVITE SE NA 0655341870 DRAKO IZ NOVOG SADA
        TATA MI SE ZOVE SAVA A PREZIVA SLJAPUC…..

      • Aleksandar

        Pozdrav, Tihi! Ja sam Aleksandar (Sljapic) od oca Gorana Sjapica koji je od oca Obrena Sljapica, Savinog sina. Ja sam od tate cuo za vas (vi ste iz Budisave, jel?) ali nismo se nikad upoznali… Mi smo u Novom Sadu , slava Sv.Petka. Inace, slika pradede Save i prababe Nade stoji uramljena na zidu,Sava sa zaliscima, isti ja.. samo sa sabljom i ordenjem 🙂 Nasao sam cak i njegovu Albansku Spomenicu na tavanu.. Takdje sam nasao pismo adresirano na Savu Sljapica iz ’43 od partizanske cete kojoj se Obren pridruzio sa 13 godina, nakon sto je pobegao iz doma. U pismu ga obavestavju da mu je sin ziv i zdrav i sa Partizanima. Te godine (’43) je Sava i umro.