Порекло презимена Цвијановић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Цвијановић

Порекло презимена Цвијановић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (43)

 • Cvijanovic

  Ako mozete da pronadjete poreklo porodice Cvijanovic, slava Djurdjevdan.

  Одговори
 • Cvijanovic Mil

  Ako mozete da nacete Poreklo Cvijanovic, Krsna Slava Sveti Stefan 9.Januar

  Одговори
 • Dj.Cvijanovic

  Ako mozete nesto o Cvijanovicima slava .sv Nikola. Cvijanovic slava sv . Stefan je devojacko prezime i slava sv Stefan od moje babe a ona je iz Bosne iz Kotor Varosa.

  Одговори
  • dejan

   Ja sam porijeklom sa Korduna,općina Vrginmost, selo Slavsko Polje,krsna slava sv.Nikola…u mojoj okolici..20-tak km postoje još 3 porodice Cvijanovića s kojima nismo rodbinski povezani.Također..u Lici kod Udbine postoji još jedna.

   Одговори
 • cvijanovic

  Poreklo palznica doboj, 57.presli.u.petrovaradid 70tih u.sremsku mitrovicu. Slava sv grigorije 30.11. Interesujemo poreklo loza pre paleznice… hvala

  Одговори
  • Spasoje

   Ja sam iz Paležnice Donje,opština Doboj, krsna slava sv.Grigorije (30.11). Sve porodice u zaseoku Cvijanovići slave istu krsnu slavu. U istom selu i svi Markovići slave krsnu slavu sv.Grigorije, iako sa njima nismo u rodbini. Čuo sam neke priče da Cvinjanovići i Markovići potiuču od istih predaka, ali za to ne postoje pismeni tragovi. Porodica Cvijanović ima razbacanih po selima Ozrena ali sa nama ne slave istu slavu. Čitao sam da Cvijanovića ima u Crnoj Gori u selima Kruševo, Sutivan, Ravča Polje i Oluje (Bijelo Polje), a tu su doselili iz Drobnjaka.

   Одговори
  • Spasoje

   Napiši podatke o roditeljima, djedu, babi, pradjedu ako znaš a naravno i svoje ime.

   Одговори
  • Милан Цвијановић

   Поздрав рођаче, дефинитивно смо род, Палежница, Св. Глигорије, да ли имаш неки контакт?

   Одговори
  • Срђан

   Поштовани,

   занима ме да ли знате колико дуго славите ову славу? Да ли је она у прошлости мијењана, нпр. била Јовањдан. Црквеним шематизмом из 1882. године Дабробосанске митрополије није покривена Палежница. Да ли има неки документ којим се може видјети која је била ваша слава дубље у прошлост?

   Иначе, два су жаришта присуства ове славе: околина Јања (Шипово) и села између Дервенте и Добоја (Осиња и Јеланска), оба припадала некадашњим Доњим Крајима. Ова слава се везује за Цркву босанску и Котроманиће, те стога има смисла да је тај култ и слава била присутна у средњевјековној Босни.

   Ако хоћете да вам дам више информација о могућем поријеклу, пошаљите ми мејл на [email protected].

   Одговори
 • Cvijanovic

  Ako mozete da pronadjete poreklo porodice Cvijanovic,selo Plavno -KNIN … slava Djurdjevdan.

  Одговори
 • Nikola Cvijanovic

  Cvijanovic Nikola, poreklom iz Divosela kod Gospica. Slava Sveti Jovan. Moj pradeda bio je Marko i imao je dva sina Dmitra (1881.) i Nikolu (1892.) koji je moj deda.

  Одговори
  • Татјана Мрдак рођ.Цвијановић

   Мој отац је Никола Цвијановић од оца Раде и мајке Стане рођ.Репаић. Тата је рођен у Рујницама /Цазин. Славе св.Јована. Татин брат Марко на жалост умире у своим тридесетим год.и за собом није оставио децу.Имамо и тетку Зорицу. Тата има нас четворо деце поред мене која сам најстарија иде Наташа удата Кутлеша живи у Триљу Хр. Брат Жељко и Миљан који живе где и ја Сивац. Војводина.

   Одговори
 • Milena

  Da li ima neko od Cvijanovica sa Ozrena selo Tumare ili okolina mozda?

  Одговори
 • Milan Cvijanović

  Moj otac je Savo Cvijanović iz zaseoka Vrela sa Ozrena

  Одговори
 • Марко Цвијановић

  Мој деда је са Озрена, слава Ђурђевдан… Одакле су дошли на Озрен?
  Цвијановића који славе Ђурђевдан иначе има (било) у Лици и у Ср. Митровици!

  Одговори
 • Лазар Цвијановић

  Што се тиче неких прича око Озрена, моји су пореклом из села Текућица код Добоја. Причао сам са бабом покушавајући да направим родослов али није знала даље од чукундеде свога покојног мужа. Слава је Ђурђевдан. Један човек ми је причао како се у 18. веку Цвијановићи селе из подручја Лике највише у северне делове Црне Горе, у Срем и око Озрена. Такође сам чуо и причу да се првобитно презиме носило Нешковић, па је због неког проблема са Турцима (неки пра пра деда је највероватније убио неког Османлијског војника) промењено у Цвијановић и да су побегли из првобитног места живљења бежећи од одмазде. По неком неписаном правилу деци се преписују имена својих дедова. До развића индустрије углавном су се бавили сточарством и по мало земљорадњом у зависности од места.

  Одговори
 • Gordana rodjena Cvijanovic

  Moja porodica Cvijanovic je iz Srbca okolina Banjaluke . Slava sveti Ignjatije . Deda Jefta , otac Zivko .

  Одговори
 • Dalibor Cvijanovic

  Moji Cvijanovici su rodom iz sela Biljeseva u Bosni. Biljesevo se nalazi u Kakanjskoj opstini srednja Bosna. Slavimo Svetog Simeona 16 Februar.
  Pozdrav za sve Cvijanovice.

  Одговори
 • jelena brkić cvijanović

  Moji Cvijanovići su iz Like, mesto Vrhovine, posle drugog svetskog rata doselili su se iz zaseoka Draga Cvijanovića, gde su nakon što su zapaljene sve kuće , sve porodice preselile u Vrhovine.
  Ništa dalje ne znam o precima, samo imam saznanje do pradede.
  Pozdrav Cvijanovićima, ma gde bili i od kuda došli!

  Одговори
 • Biljana Jerinkić rodj.Cvijanović

  Cvijanovići od kojih ja potičem su iz sela Jošani kod mesta Udbine u Lici.Kolonizacijom smo stigli u Apatin a deo nas se doselio i u Rusko selo kod Kikinde.Slavimo sv.Jovana Krstitelja.Pozdrav.

  Одговори
 • Milan

  Cvijanovica draga,selo Tolic, sv Jovan,Cvijanovici, 1941 bilo oko 85 kuca, Srba i Hrvata..1945 docekalo,oko 25 kuca,od Tolica do ustaske Podlapace oko 4 kilometra…sve se iselilo 1995.
  Cvijanovica iz Josana ima u Zrenjaninu,jedna od njih,udata u Vinci ..
  Nesto u Apatinu,..

  Одговори
 • Milan

  Godinama pokusavam da saznam kako mi je ubijen deda Major Milan Cvijanović, bio u NOB a baba mi pričala da su ga ubili sa leđa. Pokušavala je nešto da sazna ali do smrti ništa od dokumenata. Nemoguće da ga nema na spiskovima boraca a imao je ordenje za hrabrost, narodnog Heroja, partizansku spomenicu…ne postoji podatak na internetu..voleo bi da saznam nešto, bilo šta. Rekli su mi advokati da su kosti u Zaječaru u masovnoj grobnici.(babin advokat). I to je sve

  Одговори
 • Mirel

  Moj otac se zvao Blagoje a djed je Stojan Cvijanovic. Rodjen je u Koprivni, zaseok Velika rijeka kod Modrice. Navodno sedam koljena u nazad su se smjenjivala imena Blagoje i Stojan. Slava je Lazareva subota.

  Одговори
 • Mladen

  Na području opštine Čelinac, krsna slava porodice Cvijanović je Sv.Ignjatije.Cvijanovići koji su administrativno vezani za opštinu Teslić, a graniče sa opštinom Čelinac slave Sv. Đurđa.
  Pored Cvijanovića sa čelinačke regije, krsnu slavu Sv. Ignjatija slave i Cvijanovići Srbačke i Prnjavorske regije.

  Одговори
 • Dusan

  Pozdrav.Meni je deda Milorad Cvijanovic.Rodjen je 1930 godine.Mesto rodjenja je Kostajnica (Doboj).Mi zivimo u Beogradu.Slava je Djurdjevdan.Otac Spasoje a majka Milica.

  Одговори
  • Dusko

   Pomaze Bog Dusane
   Koga imas od familije u Doboju , da li si sa nekim u kontaktu. Ja sam takodje iz Kostajnice kod Doboja ali zivim u Kanadi
   Moj sin se zove Dusan po mom djedu sa raskrsca.
   Ziv i zdrav bio

   Одговори
 • Jokica

  Pozdrav.Moje devojacko prezime je Cvijanovic od oca Milana i deda Marka(pradeda Slavko)iz Covic Polja sela 20km od Brckog!Slava Djurdjevdan…Zanima me jako moje poreklo tj.poreklo moga prezimena

  Одговори
 • Nebojsa

  Pozdrav,otac mi se zove Risto,zivim u Senti,do rata u Bosni ziveo sam u Bilješevu,opština Kakanj.Trenutno u Bilješevu ima jos tri kuće Cvijanovića koji su ostali,isključivo stari.Krsna slava je Sveti Simeun 16.februar.Na seoskom groblju ima spomenika iz sedamnaestog veka.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top