Тепавчевић

16. марта 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Jovan Tepavčević

  Ako vam nije problem da mi date porodicno stablo tepavcevica 😀

 2. Eрор

  Ничије породично стабло не расте у шуми нити на дрвету, па да неко може да га узбере и да ти га да. Породично стабло треба да зна и прави неко ко је члан породице у најбољем случају и неко ко има бар нека основна сазнања о породици, местима у којима су живели чланови породице и слично. Питам се како неко замишља да му неко други ко нема ама баш никакве податке о његовој породици, да породично стабло те породице? Ако неко не зна како му се звао прадеда или чукундеда, како било ко други може да зна како су се звали сви његови прадедови и чукундедови чија имена су потребна да би се направило породично стабло?

 3. Војислав Ананић

  ТЕПАВЧЕВИЋ (п.м). Тепавчевићи (п). у Вратковићима, Казанцима, Чарађу и Самобору (Гацко). Према народном предању и породичном казивању, потомци су Павла Орловића који је некада «стајао» у Чарађу под Орлином у Гацку. Неки њихов предак је тепао, па су му дали надимак Тепо. Отуда презиме Тепавчевић (147:596). Тепавчевићи у Самобору су једино домаћинство “усељено у Самобор послије Првог свјетског рата. Неки се Тепавчевић оженио из Самобора од Старовића, а две сестре удао… у Давидовића и Слијепчевића. Племенска нетрпељивост је попустила и зато се одржао у Самобору” (222:29). Тепавчевићи (м) су били настањени у Краљевом Долу (Гацко). На овом локалитету помиње се неки Хамза Тепавчевић (97:185).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.