Порекло презимена Симић

11. марта 2012.

коментара: 113

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ СИМИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Симић

Хаплогрупа: R1a Z280 род Шаренаца

Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска

Крсна слава: Лазаревдан

Контакт:
_________________________

Симић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Симић

Хаплогрупа: I2a DN род АД

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Симић

Хаплогрупа: I2a DS род С

Порекло: Крива Река, Брус / Копаоник, Србија

Крсна слава: Св. Врачи

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (113)

Одговорите

113 коментара

 1. Ognjen

  Vojvoda Simo Simeonov , sin mu Simun, dalje Simeon, Sima, rusalizacija se ukida te prelazali u prezime Simic datira od 1677 Obrenovac, Slave su se menjale zbog raznih dogadjaja u porodici pa su razdvojene Moji se mogu prepoznati po smedjoj kosi, oci takodjer Celo visoko, velike usi, trouglasto pri vrhu zaobliceno lice Gradja srazmerna Skloni talentima, umetnosti, politici, volimo se istaci, gladni casti i postovanja/Djordje Simic jedan od poznatijih predaka, sin Steva kazu nije imao decu jer nisu od strane njega priznata(cast je ogromna po pitanju nas) tj Samojko, Andrej…Sa Cg nemamo nista.Slava Sv Petka Paraskeva, bolesti: srcane, na bazi stresa; Za jos informacija Javite se.
  .

 2. Zarko Simic

  Pozz…Ja sam iz Sapca,otac mi se zove Milan i rodjeni smo ovde,deda Savo Simic je iz Brckog mesto Potocari,od oca Dusana Simica. Ako neko zna nesto od toj lozi molim da se javi.

 3. Simic

  znate li nesto o Simicima poreklom iz Knina i okolnih sela?

 4. Milorad

  Da li znate nesto o poreklu porodice Simić iz Stuble, opština Medveđa? Jedino znam da mi je navrndeda Aleksa rođen oko 1873. u selu Voćnjak kod Peći (koje sada ne postoji u Pećkom okrugu, ali postoji selo sa istim nazivom u okolini Srbice). On se doselio u Stublu i poginuo 1917. u Topličkom ustanku.Imamo i neke rođake Simiće u okolini Kuršumlije.Krsna slava nam je Đurđevdan i Đurđic.

 5. David Simić

  Familija Simić naseljena izmedju Rujevca i Selanca, Deda Živojin rudar, radio i u austriji kao rudar

 6. David Simić

  Krsna slava Nikoljdan

 7. Marija

  Procitala sam sve komentare, ali ne vidim da je iko od Simica iz Sibnice, ili Dragova (Levac). Moji su iz tog kraja, slavimo Sv. Jovana.

 8. Александар

  баба ми је говорила да се из Ц.Горе због тзв. крвне освете фамилија Шарчевић преселила на Косово крајем 18. или почетком 19. века, нисам сигуран мислим да су из племена Куч. Презиме Шарчевић су преузели од имена најстаријег члана када су се преселили, и звао се Петар Шарац.
  Симо Шарчевић је био 1 од његових синова, па су моји сви одавно Симићи.
  А ја сам Радосављевић по Радосаву, Симовом сину.
  Племе Куч је србски народ дабоме.
  И данас има доста Куча који сачуваше то презиме.

 9. Dragana Simić

  Moj otac je iz sela Gornja Pecka, Baraći, opština Mrkonjić grad. Otac mu se zvao Ostoja. Slavimo Đurđevdan. Znate li nešto o poreklu Simića iz tog kraja?

  • Slavoljub Simić

   Moj otac se zvao Jovan. Mi smo iz Gornje Pecke i slavimo Jovanjdan. Većina Simića iz Pecke slave Sv. Jovana. Tata mi je pričao da je imao druga Dragana Simića i oni nisu slavili Jovanjdan. Dragan je živio u Beogradu i nastradao je mlad. Ne znam da li ovo ima veze sa tvojim Simićima. Ovu priču sam čuo kao dječak. Moj otac je bio 1934. godište.

 10. Branislav Simić

  Mi smo Simići iz sela Višesela koje se nalazi između Blaca i Kuršumlije.Koliko sam id starih čuo 4 brata su došla iz Hercegovine na Kosmet pa onda u begu od osvete Turaka prešli u tadašnje vrleti današnjeg Višesela podno Kopaonika i Jastrepca.Ceo zaseok su Simići i dva brata su Simići dok su druga dva uzela druga prezimena Katić,Djelić.Naš nadimak je Kijamet.