Порекло презимена Симеуновић

11. марта 2012.

коментара: 28

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (28)

Одговорите

28 коментара

 1. Simeunović Miloš

  Voleo bih da saznam više o poreklu prezimena, jer vidim da ovde većina Simeunovića slavi Djurdjevdan.
  Mi slavimo Mratindan (Stefan Dečanski), imam neka saznanja da vodimo poreklo sa Kosova ali ništa provereno.
  Živim u Arilju.
  Ako neko nešto više zna, bilo bi lepo.

  • Ljubinko Simeunović

   Vaše poreklo je iz stare Srbije Selo Mratinje a tu su ti pretci došli iz područja u Bosni Osat .Istraživao sam malo ,i moji pretci su sa tog područja ali migracija ih je odvela u XVIII veku u delove Srbije koji su trebali njihove usluge jer su bili poznati majsori kuća Osaćanki .

 2. Dragan

  Pozdrav svima i moji su Simeunovici za Zmijanja iznad Banja Luke…slavimo svetog Pantelejmona ili ti Pantelindan…koliko znam Simeunovica ima i kod Bijeljine…Pozz

 3. Dejan Simeunovic

  Zivim u Arilju na mestu gde su vekovima ziveli moji preci Simeunovici i za pet kolena unazad imam imena, to bi znacilo da smo u 19 veku bili tu. Voleo bih saznati dalje od toga ali na zalost niko od starijih sa kojima sam razgovarao nije imao nikakva saznanja. Slavimo Sv. Stefana Decanskog – Mratindan.

  • LjubinkoSimeunović

   Potičeš iz sela Jaketići Osat područje guglaj malo o Osaćankama kućama.Slava je Mrstindan a isto i Đurđevdan jer je svešenik u tom području doprineo promeni slave kod pojedinaca tako da isti deo počeo da slavi Mratindan,Đurđevdan i Arandjelovdan.

 4. Branko Simeunovic

  Zivim u Beogradu gde trenutno zivi dosta mojih rodaka, doselili smo se iz sela Jaketici.Slavim slavu Sv.Stefan Decanski-Mratindan, imam neka saznanja o porekli prezimena ali bi voleo da to jos vise istrazim.

 5. Milica

  Moji se prezivaju Simeunovići i slave Đurđevdan, nastanjeni smo u Dvorovima kod Bijeljine Bih
  Pradeda Dušan rođen u Dvorovima 1895. godine, Čukun deda Perko, Navrdeda Ivo i Kurđela Simeun Simeunović to su informacije koje imam, nemamo informaciju kada smo se naselili u Dvorovima i odakle smo stigli ako neko zna može da me kontaktira [email protected]. Hvala.