Порекло презимена Радосављевић

8. март 2012.

коментара: 131

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ РАДОСАВЉЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Радосављевић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (131)

Одговорите

131 коментара

  1. Dragomir Radosavljevic

    Pozdrav svim Radosavljevicima iz toplog Smedereva.Ja sam dobio ime po dedi iz sela Burova kod Lazarevca. Krsna slava nam je Sveti Nikola.

  2. Фамилије-презимена Радосављевић, по местима живљења у Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

    Остале податке породица Радосављевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

    -Бујачић
    -Врачевић
    -Златарић
    -Лелић
    -Лозница
    -Мрчић
    -Доњи Мушић
    -Пауне
    -Петница
    -Равње
    -Табановић
    -Тодорин До

  3. Milan Radosavljević

    Pozdrav svim Radosavljevićima jasam iz okoline Čačka. Malo nešto znam o svojim pretcima slavim Sv. NIKOLU pa ako nešto neko zna gde bih mogao da nađem nešto o svom poreklu neka mi javi

  4. Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Радосављевић.
    Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

    Остале податке породица Радосављевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

    Баљевац, Барајево, Барич, Бождаревац, Брајковац, Барзиловица, Бурово, Велики Црљени, Вранић, Даросава, Дрен, Зеоке, Јасенак, Јунковац, Конатице, Лазаревац, Лукавица, Степојевац, Тулеж, Чибутковица, Шиљаковац, Медошевац, Мељак и Соколово.

  5. Презимена-фамилије у Шумадији, Радосављевић. Према књизи „Етнолошка грађа о Шумадинцима“академика Јована Ердељановића, прво постхумно издање 1948. године – последње издање Службени Гласник и САНУ – Едиција „Корени“ 2011. године у склопу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“.

    -Старо Село
    -Белосавци
    -Крњево
    -Доња Сабанта
    -Трмбас

  6. Mirjana Radosavljevic

    Pozdrav svim Radosavljevicima! Pre desetak godina sam saznala da je neki predak promenio prezime iz Karamanovic u Radosavljevic, naravno po dedi Radosavu. Nije sigurno, ali prica se da su iz CG dosli u SR.Najstariji Radosavljevic za koga sam saznala se zvao Rakic Radosavljevic i ziveo je u Vericu i Belogosu, kasnije. Slavimo Svetog Mratu. Ako neko ima neke informacije volela bih da mi javi! Hvala

    • Milovan Radosavljevic

      Postovana Mirjana po recima mojih prredaka i vasih podataka koje imate igleada da su nam koreni zajednicki . po mojim saznanjima moj cukundeda Vucic Radosavljevic je dosao iz okoline Novog Pazara u LJUSU , kURSUMLJA zaseok Vericii slavu koju su slavili je takodje Sveti Mrata /Sveti Stefan Decanski / , verovatno vi imate jos nekih podaataka koji bi nam pomogli da produzimo nase korene .Drago mi je da sam nasao vasu inormaciju .Hvala vam

  7. marija

    Поштовани Радосављевићи, не знам ништа о пореклу презимена и својих предака, осим да моји Радосављевићи већ дуго живе у Луновом Селу, у околини Пожеге и Ужица. Интересантно ми је да је неколико Радосављевића навело Св. Луку, као крсну славу, што не сматрам само случајношћу.

  8. Zdravo svima, moji vode poreklo od Radosavljevica iz Potkomlja kod Leska, to je na Kosovu i mi slavimo sv.Alimpija Stolpnika.Poreklo znam samo do pradede koji se zvao Nicifor Radosavljevic, ako neko zna nesto vise o Radosavljevicima iz ovog mesta neka pise..pozdrav!

  9. Фамилије-презимена Радосављевић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дробњаковића “Космај”.

    -Кораћица
    -Лисовић
    -Парцани
    -Поповић
    -Раља
    -Ропочево
    -Сопот
    -Стојник

  10. Фамилије-презимена Рдосављевић, по местима пребивалишта. Према књизи Станоја Мијатовића “Белица”.

    -Трешњевица
    -Дворица
    -Колари
    -Топола
    -Црнча
    -Врановац
    -Горњи Рачник
    -Милошево
    -Рибари
    -Мијатовац

    • Ivan

      Poštovani!
      Ja sam Ivan iz Paraćina.Moji Radosavljevići su iz Trešnjevice.Znam samo do čukundede Bogdana.Moj otac nezna odakle potičemo i kako smo se doselili u Trešnjevicu.Imam želju da saznam malo više o svojim korenima.
      Čukundeda Bogdan imao dva sina Radomira(mog dedu) i Dušana,o kom takođe vrlo malo znam.Ako imate neke podatke,javit mi.Hvala!