Порекло презимена Радосављевић

8. марта 2012.

коментара: 79

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ РАДОСАВЉЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Радосављевић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (79)

Одговорите

79 коментара

 1. Сара Радосављевић

  Здраво свима, ушла сам на овај сајт да сазнам неке ствари кроз ваше коментаре и информације. Наиме, не могу да сазнам много ствари о свом презимену и пореклу, јер ми отац није жив, а мајка не зна баш много тога. Оно што ја знам је да је очева фамилија живела у Зајечару и околини тачније сви су оданде. Касније су се расељавали и када је мој отац требао да се роди моја баба је послата у Зајечар да би се тамо породила јер им је таква била традиција да буду сви рођени тамо. Мајка не зна да ли су они конкретно из околине Зајечара. Наша Крсна слава је Св. Врачи- Козма и Дамјан 14. новембар. па бих јако волела да ми се обрати неко ко је оданде и слави ту славу, јер по коментарима досадашњим нисам видела да било ко слави ту славу. Поздрав:)

 2. postovani
  Moje poreklo Rafosavljevic je iz plemana Piperi Crna Gora
  Naselili su se oko Andrijevice da bi potopm dosli u Srbiji okolina Lazarevca ,sada hedan deo zivi u selu Konatice jedan deo u Beogradu
  Slavimo Sv Kozma i Damjan

 3. Marija Radosavljević

  Dragi Radosavljevići,volela bi više saznati o mojoj familiji iz sela Dopsin kod Osijeka (Hrvatska).Svi su slavili Sv.Nikolu.Od zadnjeg rata 90-tih rašireni po svetu.Odakle i kako su stigli tamo nemogu naći?Ako iko zna nešto molim vas da se javi.Hvala unapred!