Порекло презимена Радосављевић

8. март 2012.

коментара: 131

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ РАДОСАВЉЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Радосављевић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (131)

Одговорите

131 коментара

  1. Сара Радосављевић

    Здраво свима, ушла сам на овај сајт да сазнам неке ствари кроз ваше коментаре и информације. Наиме, не могу да сазнам много ствари о свом презимену и пореклу, јер ми отац није жив, а мајка не зна баш много тога. Оно што ја знам је да је очева фамилија живела у Зајечару и околини тачније сви су оданде. Касније су се расељавали и када је мој отац требао да се роди моја баба је послата у Зајечар да би се тамо породила јер им је таква била традиција да буду сви рођени тамо. Мајка не зна да ли су они конкретно из околине Зајечара. Наша Крсна слава је Св. Врачи- Козма и Дамјан 14. новембар. па бих јако волела да ми се обрати неко ко је оданде и слави ту славу, јер по коментарима досадашњим нисам видела да било ко слави ту славу. Поздрав:)

  2. postovani
    Moje poreklo Rafosavljevic je iz plemana Piperi Crna Gora
    Naselili su se oko Andrijevice da bi potopm dosli u Srbiji okolina Lazarevca ,sada hedan deo zivi u selu Konatice jedan deo u Beogradu
    Slavimo Sv Kozma i Damjan

  3. Marija Radosavljević

    Dragi Radosavljevići,volela bi više saznati o mojoj familiji iz sela Dopsin kod Osijeka (Hrvatska).Svi su slavili Sv.Nikolu.Od zadnjeg rata 90-tih rašireni po svetu.Odakle i kako su stigli tamo nemogu naći?Ako iko zna nešto molim vas da se javi.Hvala unapred!

  4. Steva

    Pozdrav svim Radosavljevićima, poreklom sam iz Šimanovaca, deda mi se zvao Stevan a pradeda Branko, krsna slava Vartolomej i Varnava, voleo bih da sazam nešto više o poreklu i familiji,uzdravlje.

  5. Miloš Radosavljević

    Pozdrav
    Radosavljevići kojima i sam pripadam su poreklom iz Dragušice(na Gružanskom jezeru-Knić) 30 km od Kragujevca gde i sada živimo.Stariji članovi su se doselili iz okoline Sjenice,a slavimo sv Đorđa.Ranije smo se prezivali Lalić,ali od Radosava Lalića menjamo prezime u Radosavljević.Imamo rođake u Makedoniji gde se moj pradeda i oženio kada je bio na službi kao žandarm u Skoplju,imamo rođake i u Rumuniji kao i sa obe strane Drine iz familija koje su se sa nama orodile.Poznato mi je i neko Lalića brdo iz okoline Šumadije gde je moj predak živeo.

  6. Sladjana Bojić

    Moje devojačko prezime je Radosavljević, iz Sombora sam, tu nas koliko je meni poznato ima dve porodice. Slavimo slavu sv. Sergej i Vakho ( sv. Srdjan) 20.10. Ako neko ima još sa tom slavom, nek se javi. U Somboru ima još dve porodice Radosavljevič, ali nismo u srodstvu, oni slave i drugu slavu i poreklom su negde iz uže Srbije. Deda, Stevan, je nekad spominjao nešto da du preci nekada došli iz Turije. [email protected]

  7. Наташа дев.Радосављевић

    Поздрав свим Радосављевићима.Моји Радосављевићи су из села Поткомља ,код Лешка.Славимо крсну славу Св.Алимпија Столпника 9.12.

  8. Maša

    Radosavljević mi je prezime, potičemo od Ćute koji se prizetio u Paune i slavimo Sv Nikolu. Negde sam čitala da je dodeljen iz Otilovića,da li Polimlja. Ded mi je pričao da su se tada doselila tri brata, jedan u Paune kod Valjeva, drugi u selo kod Užica i treći negde ka Beogradu. Šta je od toga tačno, neznam, samo sam sigurna da poreklo vodimo od Ćute koji se ovde doselio, dan danas nas zovu Ćuzići.

  9. Filip Radosavljevic

    Поштовани, ја сам Радосављевић из Деспотовца села Грабовице и славим ђирђевдан.
    Ако има неко из мог нек се јави.

    • Ana Basrak

      Pozdrav, moji Radosavljevići su iz Despotovca, slava Petrovdan. Moj pradeda se kao momak odselio zbog vojske, te se gubi kontakt. Zvao se Milutin. Imao je bracu ali nikog ne znamo.

  10. Nemanja

    Radosavljevići u Kraljevu, selo Ribnica. Poreklom iz sela Kijevo kod Kline, metohija. Slavimo Đurđic. U Kraljevo došli 1965. Po usmenom predanju starijih, dva brata izbegla negde iz Crne Gore na Kosovo, jer su pobili neke turke. Nemam nikakve podatke o dalje o poreklu a interesuje me. Ako neko zna nešto više od toga nek napiše. Hvala.