Порекло презимена Радојичић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Радојичић

Порекло презимена Радојичић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (114)

 • Zeljko

  Zeleo bih da saznam poreklo prezimena Radojicic posto sam do sada cuo vise verzija hteo bih da znam da li je uopste neka od njih istinita ili postoji jos neka….hvala

  Одговори
  • Radojičić Dragan

   Imam rodoslov porodice Radojičić počrv od Peše 11 kolena.Slava 6 oktobar sv.Jovan Krstitelj/mada slavana mora biti pouzdan orjentir jer se i iraznih razloga menjala/U porodici ima prezimena bez j i dez jednog i ,bliska rodbina,što je proizvod birokratije.Sa Pešom je baba izbegla u Pješivce u selo Vitasojevići,krila poreklo,moguće je da je i slavu promenila ona da bi zametnula trag.Peša je imao 4 sinaVukota,Đuro,pop-Nikola i LakacPo Đurinom sinu Saviću nastali su Savićevići od kojih je i fud.Dejan Savićević,Po Vukotinom unuku Spasoju nastali su Savićevići.Po sinu Lakca Radojici nastali su Radojičići a po pop-Nikolinom sinu Milošu nastali su Miloševići.U mojoj grani Radojičića sledeća su imena;Peša,Lakac,Radojica,Đikan(tu se račva na Zavišu,Raiča,Veka,Miloša,Marka zvanog Turo) ,Raič,Bogdan,Gligor Tu se račva na Dušana i Radula.Po dušanu slede Radislav,Strahinja a po Radulu na Rajko Dragan i Vuk(Radule ima još 2 sina koja nemaju muškog poroda).Interesuje me poreklo Peše.Po nekima donesen iz Raške oblasti sa dvora?

   Одговори
   • Radojičić Dragan

    Ispravka Po spasoju nastali su Spasojevići kao..i slava ne mora biti..

    Одговори
   • Srecko

    Postovani,
    Znam da ima Radojicica u Vitasovice ,mislim da je novinar.Sok Radojicic od tih ali posto su moji sa Selista,zainteresovan sam za taj rodoslov pa bih voleo da mi ga posaljete ako.nije problem.
    Unapred zahvaljujem

    Одговори
   • Dalibor

    ja sam od tih Radojičića,sve si u pravu koliko ja znam i koliko su mi pričali.Pozdrav.

    Одговори
    • Radoičić

     Gore sam ostavio mail adresu pa ako možete kontaktirajte me na mail. I moji su sa Selišta a živimo 10tak kilometara južnije tako da znam ponešto o položaju naselja, našem rodu itd.

     Одговори
   • Milorad Radoičić

    Ja sam potomak Jova Radoičica iz KKifinog Sela, izbegao 1875. u NIKŠIĆ i izbacio “ j“ iz prezimena da bi se razlikovao od Crnogoraca Radojičić…..!!?????

    Одговори
   • Александар

    Помаже Бог драги Радојичићи!
    Молим Вас да ми помогнете у мом истраживању које сам започео ових дана, али мало озбиљније!
    Мој прађед се звао Матија Радојичић! Погинуо је у битци на Церу 1914.год.
    Имао је три сина и две кћери.
    Синови су се звали
    1. Милосав(Бајо),
    2. Живојин(Жико, мој ђед по мајци) и
    3. Мијат.

    Данас ми је ујак Бобан из Београда рекао, да му је његов покојни отац Мијат причао да је гледао на ТВ-у
    седамдесетих година емисију неког Ковачевића и ту је сазнао да су се Радојичићи иселили из Црне Горе из околине Колашина у Јабланички крај у Србији у општину Медвеђу, село Пусто Шилово и то негде крајем 19 века.
    Мало сам почео да чепркам по неким списима и сазнао да је то било средином 1879 године, када се кнез Милан Обреновић обраћа “ као Брат Брату“ књазу Николи I Петровићу и моли га, да му из Књажевине Црне Горе пошаље око 1000 породица ради несељавања новоослобођене територије Горње Јабланице. Знам да су пре другог светског рата Радојичићи славили Св.Арх.Михаила и да су по претку Радојици добили презиме Радојичић!
    Звах рођену сестру моје мајке, тетку најстарију Радојку која је 1944.годиште да је питам дали можда зна име оца њеног ђеда Матије. Незна!!!
    Звах тетку Милеву, која је жива и најстарија од свих сестара, 39′ је годиште, а она је кћер Бајова, рођеног брата мог ђеда Живојина.
    Незна ни она!!!
    Ето за сада су то сви подаци које имам! Мој ђед је имао прво два мушка близанца која су живјела само 17 месеци.Сахрањена су у П.Шилову.
    После му је Бог дао, са мојом бабом Станицом још пет кћери. Моја мајка Мирјана је најмлађа 52′ годиште.

    Одговори

    Одговори
  • Milorad Radojičić on

   Ja sam potomak Jova Radoičica iz KKifinog Sela, izbegao 1875. u NIKŠIĆ i izbacio “ j“ iz prezimena da bi se razlikovao od Crnogoraca Radojičić…..!!?????

   Одговори
 • Sarko

  Odakle si? I koja vam je krsna slava?

  Одговори
 • Сава

  Драги пријатељи желео бих да знам нешто више о пореклу мог презимена – Радојичић, деда и његов отац су из села Угриновци, подно планине Рудник у Шумадији!

  Постоје неке верзије, а једна од верзија је да у време када је Рудник био срце трговине, саобраћаја и индустрије (око 1400. године), ту су се доселила браћа из Дубровника (Дубровник и Рудник су били повезани трговачком трасом која се пружала између та два места) са презименом Радојичић, или се само један од њих звао Радоје и да је тако настала та лоза.

  Радојичићи постоје у самом Дубровнику и око њега, али још нисам успео да ступим са њима у контакт. Наша крсна слава је Ђурђиц.

  Нажалост мало предака је још међу живима, и не могу ми помоћи око свега тога. Па ако неко ученији има, волео бих да ми помогне са неким саветом, усмеравањем ка трагу презимена, или било чим што ми може помоћи да се приближим својим прецима!

  П.С. Ову поруку сам оставио и на „тражимо.инфо“

  Одговори
  • Petar

   Ako su tvoji dosilili iz Dubrovnika ili okoline ,možda imaš neke veze sa mojom ujčevinom koji su Radojičići i slave Đurđic.Postoji mjesto koje je od Dubrovnika udaljeno 30 km,a od Trebinja 10 km i zove se Zubci.Tu su bile dvije porodice Radojičića koji su slavili Đurđic.Od te jedne porodice je moja pok.majka.Nekada su moji đedovi pričali da su doseljenici iz CG. iz Krivošija.Mislim da bi tu trebalo potražiti korjene.Ima Radojičića u Okolini Dubrovnika još ali oni ne slave Đurđic.Opet kažem da su vjerovatno i tvoji i moji bježali ispred Turaka i naselili se u okolini Dubr.Ako nešto više saznam javit ću.Znam još da je i Igor Radojičić (gradonačelnik BL.) iz Krivošija i da slavi Đurđic,pa možda on ima više saznanja o svemu tome.Poz

   Одговори
 • daco

  Prezime Radojičić se pojavljuje u 17. veku u Velikom Borku. 40 km od Beograda.
  U to vreme je u tom kraju bio hajduk Radojica! Od kojeg posle nastaje prezime Radojicic… krsna slava Sv. Jovan.

  Одговори
 • daco

  I ja sam Radojičić iz Dubrovnika ali sam se doselio iz Velikog Borka!!!

  Одговори
 • Igor Radoicic

  Moje je prezime Radojičić iz Gornjeg Brestovca okolina Leskovca. A slavim svetog Arhangela Mihaila 21.11.

  Одговори
  • Александар Радоичић

   Моја породица је Радоичић, док је породица мог рођеног стрица Радојичић (вероватно грешком када су се рађали мој отац и стриц је неки матичар који је уписивао децу тако завео).
   Иначе порекло такође Горњи Брестовац, општина Бојник, близу Лесковца (пусторечки крај, по Пустој реци), претпостављам да си и ти из тог Брестовца. Живимо у Београду, славимо Светог Николу.
   Иначе што се тиче нашег презимена, мислим да су све варијанте уствари једно презиме, само су годинама, не знам из ког разлога настајале варијације, па тако имама Радојичиће, Радоичиће, Радојчиће и слично.
   Поздрав свима.

   Одговори
   • Ненад Радоичић

    И код мене је идентична ситуација била. мој отац, један стриц и тетка су били Радоичић док је други стриц, иначе познати новинар Политике Мирослав административном грешком постао Радојчић па тако и његов син, мој брат од стрица је Радојчић. Мислим да се то догодило негде 50-их година.

    Наша грана Радоичиће је из Кифиног Села код Невесиња. Кажу да је у давна времена био чест случај да породице прелазе у Црну Гору и враћају се у Херцеговину бежећи од турског зулума. Знам и да је једна грана породице отишла у Пећ. Тамо има доста Радојчића. Познат је глумац Михајло Радојчић – Шок.

    Поздрав свим Радоичићима, Радојчићима и Радјичићима!

    Одговори
    • branislav radoicic

     Jos jedan Radoicic ,kome je poreklo sa Glave Zete,iz plemena Pjesivaca,prebeglo u Pec zbog Kralja Nikole koji ih je oterao,jer su spremali atentat na njega.Bili se nesto zamerili,kazu da su Pjesivci uvek bili ratoborni.Pozdrav.

     Одговори
   • Miroslav B Mladenovic Mirac

    @Александар Радоичић
    Gornji Brestovac kod Leskovca je naseljen od stanovnika iy crnotravsko/vlasinskoga ktaja.

    Одговори
   • Slavisa Radoicic

    Postovanje rodjo,hteo bi da ti odgovorim na te greske oko slova.Moj pradeda je Nedeljko prababa Stamenka Radoicic Imali su pet sina i jednu cerku neki su zavedeni kao Radojicic a neki Radoicic svi slavimo sv.Nikolu,i danas smo na okopu,inacefamilija je obilna muskoj deci ima nas mnogo bukvalno.Inace sam cuo da smo dosli iz Crne Gore preko Kosova u okolunu Prokuplja.Donja ili gornja Konjusa. Petar (nad.Kovac) Radoicic iz konjuse naselio se na obromcima planine Radan iznad Prolom Banje selo Mehane.toliko ja znam ako neko ima dalje podatke neka pise,pozdrav.

    Одговори
 • dado

  pozdrav svima
  moje prezime je Radojičić,porijeklom smo iz Nevesinja i o nasem prezimenu jako je tesko govoriti jer fale,u vecini slucajeva,pisani dokumenti koji mogu i potkrijepiti nasa ocekivanja.
  Imam neka saznanja pa ko je voljan da napisem par slova neka mi se javi 😉

  Одговори
 • Милодан

  Порекло бројнијих фамилија-презимена ваљевске Тамнаве по књизи „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“ Љубомире Љубе Павловића, издање 1912. године.
  Место-када су досељени-одакле су досељени-Крсна слава-напомена.
  РАДОЈИЧИЋ

  -Ратари*, стара породица, Никољдан.
  *Радојичићи су стара уровачка породица, прешла у ово село и населила се.
  -Паљуви, друга половина 18. века, Знепоље, Митровдан.
  -Скела, друга половина 18. века, Дробњаци, Ђурђевдан.
  -Бањани, друга половина 18. века, Осладић у Подгорини, Јовањдан.
  -Бргуле, друга половина 18. века, Бобова у Подгорини, Јовањдан.
  -Лончаник, друга половина 18. века, Осладић у Подгорини, Стевањдан.
  -Радуша, друга половина 18. века, Гвозденовић у области, Ђурђевдан.
  -Јабучје, после 1827. године, Жупањац-округ београдски, Аранђеловдан.
  -Трњаци, после 1827. године, Мокра Гора-Стари Влах, Никољдан.
  -Ушће, после 1827. године, Јазак у Срему, Никољдан.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Радојичић, по местима живљења у Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Радојичић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Балиновић
  -Бачевци
  -Доњи Лајковац-1
  -Доњи Лајковац-2
  -Лелић
  -Маљевић
  -Оглађеновац
  -Остружањ
  -Попучке
  -Придворица
  -Радобић
  -Ракари
  -Седлари
  -Совач

  Одговори
 • Милодан

  Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Радојичић.
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Радојичић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Мислођин, Арнајево, Барајево, Барошевац, Бистрица, Велики Борак, Велики Црљени, Крушевица, Врбовно, Вреоци, Даросава, Дрен, Жупањац, Лазаревац, Лесковац, Миросаљци, Пркосава, Рудовци, Степојевац, Тулеж, Ћелије и Цветовац.

  Одговори
 • vladica

  Pozdrav.i ja sam Radojicic iz sela Vakup kod Aleksinca.Skoro sam naso jednog rodjaka koji zivi u Beogradu.jedan moj prijatelj doktor je pravio porodicno stablo i rekao mi je da su se Radojicici doselili iz nekog grada u Bugarskoj.da su bili zidari(zidali su dimnjake one visoke).neznam tacno sve informacije ali cim budem saznao javljam.pozdrav za prezimenjake

  Одговори
  • Saša

   Ja i moji Radojičići su iz sela Bresničić (oko 10 km od Prokuplja) a pra pra preci su došli iz Bugarske,slavimo Aranđelovdan…

   Одговори
   • Slavisa Radoicic

    Rodjo pozdrav ja sam cuo da je moj cukun deda Petar Radoicic (nad.Kovac) prica se da je iz Koljuse odselio u selo Mehane iznad Prolom Banje odatle krecu moji preci,imas li informacije dali je Konjusa ili Bresnicic,pozdrav

    Одговори
  • Miroslav B Mladenovic Mirac

   @vladica
   Ovo je namerno omalovazavanje crnotravaca, jer CRNOTRAVCI/zidari po prezimenu RADOJICI/iz selo Dobro Polje.Kao poznati yidari CRNOTRAVCI/ a prvi zidari su ovde dosli iz Makedonije/ su bili poznati neimari sirom Beograda izmedju dva svetska rata. Ako neko misli da smo mi iu vlasotinacko crnotravskoga kraja BUGARASI. PrevaRIO SE!. BUGARI CAK KAO AUTOHTONA ETNICKA GRUPA I NE POSTOJE. Oni su nasa braca SLOVENIZIRANI sa posebnim dijalektom.

   Одговори
 • Bojan

  Pozdrav. Ja se prezivam Radojicic, iz Resnika sam kod Beograda. Moja familija je ovde naseljena pre najmanje 200 godina.Ne znam odakle su dosli.Slavimo sv.Arhangela MIhaila.

  Одговори
 • Gordana

  Devojacko prezime Radojicic,poreklo sa oceve strane e selo Leovic kod Ljubovije .Pradeda se zvao Uros ali niko nezna odakle je dosao .Krsna slava Djurdjevdan.Ukoliko nesto nesto saznate molila bih da mi odgovorite.Hvala!

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Радојичић по местима живљења. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Соколска нахија“.

  -Љубовија
  -Дрлаче
  -Бајина Башта
  -Бесеровине (Галине)
  -Перућац
  -Растиште (Јездићи)

  Одговори
 • Radojicic

  Ja sam Radojicic,vodim porijeklo sa Zagorka,selo izmedju Niksica i Danilovgrada,slavim Svetog Jovana

  Одговори
 • Janko Radoicic

  Pozdrav svima!

  Ja sam Radoicic, vodim poreklo od Radoicica iz okoline Niksica, selo Duga, blizu Vidrovana. Krsna slava Djurdjic. Pozdrav!

  Одговори
 • Željko Radojicic

  Pozdrav!
  Ja sam od Radojicica iz Bojista kod Nevesinja i slavimo Svetog Nikolu. Jedino sto znam o nasem porijeklu je sto mi je pricao pok. djed Aleksa. Poticemo od Radojicica iz Krivosija u Crnoj Gori. Krajem 17. ili pocetkom 18. vijeka,tri brata su se odselila od tamo u okolinu Nevesinja. Jedan u Kifino Selo,drugi u Batkovice,treci u Bojista.
  Bilo bi mi jako drago da saznam nesto vise.
  Hvala unaprijed!

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Радојичић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Рача
  -Мали крчмар
  -Горња Грбица
  -Рогојевац
  -Станови
  -Петровац

  Одговори
 • Goran

  Pozdrav zeleo bih da znam poreklo prezimena Radojičić.Znam da su mi otac(Radovan),deda(Djordje) i pradeda(Aleksandrija) ziveli u selo Studena kod Babusnice.Slava mi Sveti Djordje.

  Одговори
  • Milan

   I ja sam Radojičić iz istog sela (Studena kod Babušnice) su mi deda, njegov otac, deda i tako dalje… Deda mi je David, a njegova braća Ljubisav, Živko, Čedomir, njihov otac je Stevan a njegov otac Ilija… Slava je sv. Nikola.

   Одговори
 • Miroljub

  Kako se Gordana zove tvoj otac?Moj cukundeda je Uros iz Leovica kod Ljubovije.

  Одговори
 • Boris

  Zdravo svima

  I ja sam Radojicic. Mi smo iz Bajine Baste tj. Selo Rastiste i slavimo Svetog Nikolu.
  Voleo bi da saznam odakle poticemo. Svaka informacija je dobro dosla…

  Pozdrav

  Одговори
  • Dejan

   Pozdrav, i mi smo isto Radoicici, zivimo u Macvanskoj Mitrovici, takodje slavimo Svetog Nikolu i moj deda je poreklom iz Rastista i mam prodicno stablo što mi je deda ispričao

   Одговори
 • Uroš

  Poydrav,

  Živim u Šapcu i ove familije ovde nema. Moj otac je rodjen u Brezovi, opština Ivanjica. Slavimo sv.Nikolu. Imamo detaljno porodično stablo od kraja 19 . veka i predanje da su naši preci stigli u ivanjički kraj iz „Stare Hercegovine“ (zapadni deo C.Gore i istočni deo sadašnje Hercegovine).

  Одговори
 • Danijela

  Ja sam Radojičić, moj otac je iz naselja Gornje Leskovice kod Valjeva.
  Pre desetak godina u Kosovskoj Mitrovici srela sam čoveka islamske veroispovesti sa identičnim prezimenom.

  Одговори
 • mile

  Ja sam Radojčić a rođeni brat se preziva Radojičić. Rođen sam u selu Popučke kod Valjeva i slavimo Sv. Stefana (9. januar). Bavim se geneologijom svoje porodice i za sada imam svepopisane članove ove porodice. Prema pisanju antropogeografa Pavlovića došli smo iz Rudina kod Nikšića posle austrijske okupacije oko 1780. godine. Moja istraživanja pokazuju da smo tamo došli iz Krivošija u Bokia ali zabunu unosi činjenica da ne slavimo istu slavu, mada znam da se i ona menjala u izuzetnim prilikama. Pored toga prota Mateja Nenadović, koji je uoči Prvog svetskog rata bio mesni paroh u Popučkama na jednoj velikoj i vrednoj knjizi koja se čuva u crkvi u Brankovini da mu je poklonio moj predak Nikolaj Radojičić koji je po jednoj verziji bio trgovac i poginuo u Prvom srpskom ustanku a po drugom kaluđer. Ima indicija da bi to mogao biti iguman Gligorije, starešina manastira Voljavča, gde je zasedao Praviestvujušči sovjet za vreme I srpskog ustanka. Neka se jave svi oni koji bešto znaju o nama. [email protected]

  Одговори
 • mile

  Poštovani izvinjavam se u jučerašnjem tekstu načinio sam nekoliko grešaka pa Vas molim da ih ispravite. Brzopleto sam dohvatio Pošalji i tekst je otišao a da ga nisam pročitao i ispravio. Otuda to činim sada i molim da taj tekst zamenite ovim.
  Ja sam Radojčić a moj rođeni brat se preziva Radojičić. Poznato mi je da se naša porodica u prošlosti pojavljivala i pod prezimenom Radoičić. Rođen sam u selu Popučke kod Valjeva a slavimo Sv. Stefana 9. januara. Već više godina se bavim geneologijom i imam popisane sve članove svoje porodice sa osnovnim biografskim podacima. Prema pisanju antropogeografa Lj. Pavlovića došli smo iz Rudina kod Nikšića posle austrijske okupacije, oko 1780. godine. Moja istraživanja pokazuju da smo tamo došli iz Krivošija, visoravni iznad Boke Kotorske ali zabunu unosi činjenica da ne slavimo istu slavu sa tamošnjim Radojičićima, mada znam da se i ona menjala u izuzetnim prilikama.Pored toga slavni prota Mateja Nenadović, koji je uoči Prvog srpskog ustanka bio mesni paroh uPopučkama, na jednoj velikoj knjizi štampanoj u Moskvi zapisao je da mu je poklonio Nikolaj Radojičić, žitelj popučanski na spomen za svoje počivše roditelje Radojicu i Mariju, U porodici se o Nikolaju skoro ništa nezna a jedni tvrde da je bio trgovac i da je poginuo u Prvom svetskom ratu a drugi da je bio kaluđer i da bi to mogao biti starešina manastira Voljavača ili Vraćevšnica gde je izvesno vreme zaseda Pravitljstvujući svojet srpski predvođen protom Matejom. Molim sve koji bilo šta znaju o ovome da mi se jave. [email protected]

  Одговори
 • slavisa

  Pozdrav svima..i ja sam radojicic iz leovica kod ljubovije,slavim djurdjevdan,neznam odakle su se moji preci doselili..po pricama smo iz crne gore ili hercegovine..neznam da li smo svi iz iste loze…

  Одговори
 • Aleksandar Radojicic

  Ja sam Radojicic Aleksandar iz mesta Vitanovac kod Kraljeva moja familija u tom mestu slavi krsnu slavu sveti vracevi 14 novembar. Ja znam da je moj navr deda rajko dosao u to selo a odakle i sta neznam verzija je da je bilo dva brata rajko i gajo od rajka radojicici a od gaja gajovici ta prezimena ima u selu i obe familije slave vraceve medjutim po albanskoj spomenici mog pradede a i po citulji iz crkve a i drugim dokumentima provlaci se zivadinovic radojicic dva prezimena pa cak rodjena braca jedan zivadinovic a jedan radojicic i dan danas neznam sto, pitao sam dedove nisu znali nista o nicemu ili nisu hteli da znaju . Uglavno nas ima svuda nek smo zivi i zdravi

  Одговори
 • Aleksandar Radojicic

  Danasnje saznanje sa vaseg sajta pokazuje da je tacno za gajovice i radojicice ali nisam znao i prvi put cujem da je staro prezime Spasojevic . Moj navrdeda Rajko i njegov brat Gajo su Dosli u selo Vitanovac kod Kraljeva i od Rajka potice Radojicici a od Gaja potice Gajovici to su bila braca rodjena pa po tom Rajku Radojicice zovu jos Rajkovci .Medjutim dali su ta braca dosli pod prezimenom Radojicici sto sam ja cuo da jesu negde iz hercegovine ili neko kaze iz crne gore uglavnom nisam siguran odakle a sad nisam siguran i sa kojim prezimenom su dosli . Ali vidim da Radojicica ima dosta i to da slave svi razlicite slave bas mi je malo cudno ,bio sam ubedjen da vecinom slavimo Vraceve ali sad vidim da nije tako

  Одговори
 • vesna munjiza

  moja mama je radoičić selo Donje Grgure kod Blaca otac joj se zvao Svetimir A deda Živko koji je poginuo na Ceru Stric Vukota ili Vukoje ne znam tačno drugo ne znam. Da li neko zna još nešto slavimo svete vrače

  Одговори
 • RaDoJiČiĆ

  Pozdrav svima. Ja sam Radojičić iz opštine Ljubovije, slavimo Svetog Luku „Lučindan“. Po onome što sam ja našao, navodno Radojičići vode poreklo iz plemena Nikšića od bratstva Trebješana u Nikšićkoj Župu. Otuda su pod pritiskom Turaka početkom 18. veka se masnovno iseljavali, naročito posle razaranja Trebjese. I nastanili se u Osatu i u širokoj okolini sadašnje Bajine Bašte. Familija Radojičić u okolini Ljubovije i u samoj Ljuboviji postoji oko 220 godina.

  Одговори
 • CKO

  Ja sam Radojicic iz Cumica, izmedju Topole i Kragujevca. Nasao sam podatak da smo se tu doselili oko 1640 iz Studenice. Inace slavmo Arhangele Mihajla i Gavrila.

  Одговори
 • Славко

  Помаже Бог! Ја сам из Панчева. Дедовина ми је општина Рогатица, село Борике, Република Српска. Крсна слава нам је Ђурђиц.
  Имам пуно блиских рођака,браће и сестара са презименом Радојичић.

  Одговори
 • Славко

  Моје презиме је Радојчић.
  Може ли ми неко нешто више рећи? Хвала.

  Одговори
  • Miodrag Radojčin

   Poštovani Slavko, ja sam Miodrag Radojčin, moji su došli u Vojvodinu sa Kosova 1690. godine verovatno kao Radojčići, ali su se doseljavanjem ovde na zahtev vlasti prezimena menjala sa završetkom in i ov. Imao sam strica u Beogradu koji je bio Radojčić, a jedan njegov potomak je utripovao da je Crnogorac poreklom pa se prekrstio u Radojičić. Inače, u knjigama koje pominju mesto gde su živeli moji preci oni se navode kao RADOIČIN i slava im je Đurđevdan. Voleo bih da znam odakle si i da li znaš nešto o svojim precima.

   Одговори
 • NINOSLAV

  RADOJIČIĆI POTIĆU IZ PIVE – SELO STABNO- ODAKLE SU I BAJAGIĆI, GUTOVIČI DURUTOVIĆI – POSLE RATA KOLONIZIRANI SU U DOBROM BAČKOM POLJU KOD VRBASA TO JE JEDINA I PRAVA ISTINA – KRSNA SLAVA JE 500GOD. SVETI JOVAN,,,

  Одговори
 • Milan Radojcic

  Jedno od naj starijih srpskih prezimena,uskoro puno vise o tome sta sam sakupio dokumenata,pozz

  Одговори
 • Стефан

  Поздрав свима, моја породица живи у Великим Црљенима (Лазаревац).
  Крсна слава Ђурђевдан.Мени је деда причао да су наши преци у ове крајеве дошли из Сјенице, Рашке, Пријепоља…
  Ако неко зна нешто више, молио бих да то подели!
  Хвала унапред!

  Одговори
 • Radojicic

  Radojicici poreklo vode iz plemena Pjesivci,stara Crna Gora,selo Selista pa su se nastanili uz obalu reke Zete u selu Zagorak u podnozju manastira Ostrog.krsna slava je 6.oktobra,zacece Sv.Jovana.Radojicica ima i u selu Vitasovici opstina Niksic kao i u Krivisijama i Pivi.Zanimljiv podatak je da postoji selo Selista kod Trstenika u blizini Velike Drenove gde takodje ima Radojicica.

  Одговори
 • Milojev

  Pomaze Bog dobri ljudi. Moja baba pokojna je Radoicic, poreklom iz Lipljana, I kako je ona govorila cesto, sa Krivosija. 1959 porodica se doselila u Vojvodinu. Ako neko nesto zna, bio bih zahvalan

  Одговори
 • Zoran

  Ja sam zoran radojicic iz mislodjina kod Obrenovac, moj deda kaze da smo poreklom iz crne gore. Slava sv. Nikola

  Одговори
 • Miroslav B Mladenovic Mirac

  Порекло презимена Радојчић село Добровиш, Власотинце, југ Србије

  Махала МЕЧКИН ДЕЛ:
  У махали живи фамилија РАДОЈЧИЋИ. Стари кумови КРСТИЋИ.
  Крсна слава у махали: Свети Ранђел и Свети Јован.
  Митићи славе Ранђеловдан. Фамилија Момчиловићи води порекло од Момчила који се у Добровиш призетио из Пржојне.

  Позната генеалогија рода РАДОЈЧИЋ:– Миле Радојчић (1948)- Радован (1932)-Криста (1914)-Благоје(комита-погинуо 1915.г на моравски мост од Бугара).

  Бугари 1915. године ухвате комите из село Добровиш.
  Деда Миле Радојчића Благоје Радојичић био у комите. Ухвате га бугари и убили су га на Мораву.

  http://www.poreklo.rs/2013/11/19/poreklo-prezimena-selo-dobrovis-vlasotince/
  Поставио:Мирослав Б Младеновић Мирац, локални етнограф и етнолог Власотинце, Србија

  Одговори
 • Aleksandra

  Koliko vidim, među svim ovim Radojičićaima samo jedan je naveo kao slavu Sv. Luku. Moji Radojičići su iz Drlača (postoji čitavi zaseoci Radojičića u Drlačama i u Gornjoj Trešnjici) i svi slave Sv. Luku. Odatle su se raširili i po Ljubovoji i okolini, a ima ih i u Mačvi. Ima slučajeva da jedan brat ima prezime Radojičić, a drugi Radoičić, zavisi od matičarevog sluha za jezik. Postoji priča da su poreklom iz Crne Gore.. Odakle tačno – muk…

  Одговори
 • milovan radojicic

  Zovem se Milovan Radojicic poreklo savkovici ljubovija otac Miodrag deda Milovan pradeda Zarko slava sveti Jovan

  Одговори
 • mileta radojičić

  Mileta Radojičić iz Ratara kod obrenovca slava sv Nikola nadimak nosimo Devići

  Одговори
 • Radojiic Aleksandar

  Pozdrav svima,
  Ja sam Radojicic iz Valjeva,dalje poreklo je selo Lelic,blizina Valjeva. U Va mi je dosao cukun-deda 1918…a od kad su Radijiici dosli u Lelic zaista nzm. Krsna slava sv.otac Nikola. 😀

  Одговори
 • Milena Radojcic

  Pozdrav svima. Otac i deda su mi u Beogradu rodjeni,a pradeda negde kod Gornjeg Milanovca. Pradeda se zvao Milinko Radojicic. A deda je ostao Radojcic,dok je njegov brat Radoicic. Krsna slava Sv Djordje

  Одговори
 • NINOSLAV

  Moji vode poreklo iy Stabna kod Pive i svi su skoro u Ba;kom Dobrom Polju. Moj deda ĐORĐILO POKRENUO JE USTANAK U TOM DELU cRNE GORE. POSTOJI KNJIGA GDE SE DETALJNO OPISUJU TI DOGAĐAJI. PO NAREĐENJU MOŠE PIJADE TREBAO JE DA UHAPSI SVOG KUMA SPASOJA TASDIĆA TADAŠNJEG NAJVEĆEG KOMITU U ZEMLJI , KOJI GA JE KURVINSKI UBIO. DOBITNIK JE SVIH RATNIH POHVALA I SPOMENICA KAO I MOJ OTAC MIHAILO KOJI JE BIO KURIR KOD SAVE KOVAČEVIĆA.

  Одговори
 • Sandra

  Pozdrav, svima!
  Ja sam rodom iz Beograda, kao i moj otac.
  Nemam bas puno podataka o muskoj liniji predaka,
  ali evo sta znam i cega se secam.
  Moj deda Radomir Radoicic je imao 2 rodjena brata.
  Vojislava Radojcica i Branka Radojicica.
  Otac im se zvao Cedomir Radoicic.
  Krsna slava je sv. Joakim i Ana.
  Svi su pokojni pa mi ne mogu dati informacije.
  Ukoliko neko prepozna imena…tu sam.

  Sandra

  Одговори
 • Đorđe Radojičić

  Pozdrav narode,

  ja sam rodom iz Valjeva, tačnije moj otac(Branko), deda (Živorad) i pradeda (Nikola) su rodjeni u Valjevskoj Kamenici, nekadasnjem centru Podgorskog sreza…Kamenica se nalazi na 25km od Valjeva prema Osečini i Loznici.
  Slavimo Časne verige svetog apostola Petra (29. januar).
  U selu ima nekoliko kuca Radojičića…
  Ono što sam je čuo o našem poreklu je da vuku korene iz Crne Gore, potez oko Krivošije i Nikšića, područje Stare Hercegovine, ne znam ništa detaljnije od toga..

  Одговори
 • Mirjana

  Moj deda Milosav Radojičić je iz sela Severova kod Arilja. Krsna slava Sveti Andrija – Andrijevdan 14. decembra. Pradeda Aksentije se doselio negde iz Crne Gore ili Hercegovine.

  Одговори
 • Душан Радојчић

  Прво што бих навео је да је направљена грешка код презимена мог оца када се родио. И тако су сада његови родитељи Радојичић а он, па и ја Радојчић. Тако да бих могао да кажем да је акценат на Радојичић.

  Очеви преци, тачније до његовог прадеде су из села Лончаник код Уба.

  Славимо Светог Алимпија, 9. децембра.

  Одговори
 • Михаило

  Здраво !
  Мој деда који се родио у Крагујевцу , Михаило као и његов отац Максим су носили презиме Радојичић . Уосталом тамо се налазила та шира породица . Ксна слава је Свети Никола . Живим у Нишу , уколико неко нешто има да дода или каже унапред захвалан .

  Михаило

  Одговори
 • Dejan

  Pozdrav,

  Moji Radojičići, koje ja pamtim potiču iz Šipovca, blizu Lukovske Banje ,Toplički kraj.

  Ni kod koga od navedenih komentara nisam primetio da slave Svetog Iliju, kojeg moja porodica slavi
  Ako neko ima više informacija molim da me kotaktira

  Одговори
 • Војислав Ананић

  РАДОЈИЧИЋ (п), Кифино Село. Бојишта и Батковићи (Невесиње). Једна је породица била настањена и у Почитељу (Чапљина). У Бојишта и Батковиће доселили су из Кифина Села. У Почитељ је Радојичић дошао око 1870. године из Невесиња на презиму и „ту остао“. Славе Никољдан (59:251,323.325).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • zli radoica

  Vidim da niko nije pomenuo Radojicice iz sela Kaona na obroncima Jelice planine (opstina Cacak) , mada blize Kraljevu . Zanima me da li neko nesto zna o njima ? Ja znam da mi je tu ziveo deda , pradeda , cukundeda . Po prici dede , mada se slabo secam , dosla su 3 brata (tu negde po dragacevu) , Radoica ili Radojica , Todor i jos jedan cijeg imena ne mogu da se setim . Iz te kuce od Radoice , kasnije je nastalo vise kuca , i tamo su svi Radojicici rodjaci . Ja mislim da svi slave Sv.Nikolu , nisam siguran . Deda mi je rekao da postoje te familije Todorovic i jos od tog jednog brata cije ime ne znam . Ta tri brata su dosla iz C.G. Ako neko nesto zna , bio bih zahvalan .

  Одговори
  • Милан Радојичић

   поштовани ја сам рођен У селу Каона општина Лучани Горње драгачево где и сада живи фамилија Радојичић која слави Светог Николу. Помоћу матичних књига дошао сам до претка Милете Радојичића рођеног 1823 умро 1903 у Каони. Нјегов отац Павле је имао четири сина
   РАДОИЧИЋ ПАВЛЕ – РАДОСАВ 1803-1872
   – РАДОВАН 1803-
   – БОГИСЛАВ
   – МИЛЕТА имао 5 година
   Ово је из пописа из 1830 године. После Милете имамродослов за све потомке али за Павла немам податк дали је ту досељен или рођен по неким каснијим пописима где се наводи да је стар око 60 година може се закључити да је рођен око 1770 године. али тих података нема сачуваних. По књизи Косте Јовановића из 1903 године наводи да је фамилија Радојичић досељена из Лисе код Ивањице и да има везе са фамилијом Шулубурић из лисе али ни ту везу нисам успео да пронађем. Ако неко има неких још података за допуну било би ми веома корисно, Може те ме контактирати на мејл [email protected].
   Унапред захвалан.

   Одговори
 • Jelena Radojičić

  Poštovani Radojičići,
  Presrećna što Vas „vidim “ u ovolikom broju. Rodjena sam i živim u gradu Kragujevcu. Tu mi je rodjen otac i stric: Mihailo i Vladislav. Moj deda Dragiša je došao početkom 20. veka sa Čajetine – Zlatibor. Otac mi je pričao da je dedina familija prebegla iz Crne Gore preko Hercegovine. To je sve što sam saznala o poreklu mog prezimena. Naša Krsna slava je Đurđić.
  Volela bih da saznam više o mom poreklu. Svako ko ima nekih informacija koje mogu da budu povezani sa mojom familijom neka mi pošalje bila bih beskrajno zahvalna. Pozdrav svim Radojičićima.

  Одговори
 • Jelena Radojicic

  Radojicici koji slave Djurdjic vode poreklo iz Nevesinja, gde su se doselili sa Kosova pod seobom Carnojevica..Od grane Pesikana ..Vecina porodice je presla iz Hercegovine u Crnu Goru,zbog osvete Turske vlasti prema porodici u 18.veku..Nastanili se na Krivosijama i odatle razgranali sirom sveta..

  Одговори
 • Милан Радојичић

  Драга Јелена,
  да ли имаш додатна сазнања, записе или родослов своје породице?
  Замолио бих и остале који имају податке о Радојичићима из Невесиња, или су заинтересовани на ту тему, да пишу на адресу:
  [email protected]
  Хвала и велики поздрав свим Радојичићима 🙂

  Одговори
 • Milica

  Pozdrav prezimenjaci! Ja se prezivam Radojicic,iz Beograda sam. Tatini su poreklom iz Valjeva. Neko kaze da nam je prezime Hercegovacko,neko tvrdi Crnogorsko,neko pak kaze da je iz Sumadije. U svakom slucaju Srpsko je. 🙂

  Одговори
 • Miroslav Radojicic

  Postovani Radojicici
  Moje ime je Miroslav Radojicic,poreklom iz aleksandrovca zupskog.
  Voleo bih malo vise da saznam o mojim precima,trenutno znam samo da je 1800 i neke godine moj pra pra deda pobegao od turaka iz pljevalja,zvao se Ignjat i mislim da su slavili djurdjevdan i veliki spasov dan.
  Hvala unapred za svaku informaciju. Mozete mi pisati na mail:
  [email protected]
  Pozdrav svim Radojicicima

  Одговори
 • Александар

  Помаже Бог драги Радојичићи!
  Молим Вас да ми помогнете у мом истраживању које сам започео ових дана, али мало озбиљније!
  Мој прађед се звао Матија Радојичић! Погинуо је у битци на Церу 1914.год.
  Имао је три сина и две кћери.
  Синови су се звали
  1. Милосав(Бајо),
  2. Живојин(Жико, мој ђед по мајци) и
  3. Мијат.

  Данас ми је ујак Бобан из Београда рекао, да му је његов покојни отац Мијат причао да је гледао на ТВ-у
  седамдесетих година емисију неког Ковачевића и ту је сазнао да су се Радојичићи иселили из Црне Горе из околине Колашина у Јабланички крај у Србији у општину Медвеђу, село Пусто Шилово и то негде крајем 19 века.
  Мало сам почео да чепркам по неким списима и сазнао да је то било средином 1879 године, када се кнез Милан Обреновић обраћа “ као Брат Брату“ књазу Николи I Петровићу и моли га, да му из Књажевине Црне Горе пошаље око 1000 породица ради несељавања новоослобођене територије Горње Јабланице. Знам да су пре другог светског рата Радојичићи славили Св.Арх.Михаила и да су по претку Радојици добили презиме Радојичић!
  Звах рођену сестру моје мајке, тетку најстарију Радојку која је 1944.годиште да је питам дали можда зна име оца њеног ђеда Матије. Незна!!!
  Звах тетку Милеву, која је жива и најстарија од свих сестара, 39′ је годиште, а она је кћер Бајова, рођеног брата мог ђеда Живојина.
  Незна ни она!!!
  Ето за сада су то сви подаци које имам! Мој ђед је имао прво два мушка близанца која су живјела само 17 месеци.Сахрањена су у П.Шилову.
  После му је Бог дао, са мојом бабом Станицом још пет кћери. Моја мајка Мирјана је најмлађа 52′ годиште.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top