Порекло презимена Радојичић

8. марта 2012.

коментара: 130

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (130)

Одговорите

130 коментара

 1. Srećko

  Da li je moguće da se dobije rodoslov Radojičića?

 2. Nikola

  Postoji spomenik u Kifinom Selu,u seoskom groblju gde je uklesana 1414 godina dakle samo 25 g. posle Kosovskog boja.Na ovom spomeniku je ispisano prezime Radojicic.Kamen sigurno ne laze, inace u tom delu groblja su se Radojicici sahranjivali i sahranjuju i danas,Ima ih jos desetak porodica, pola njih tvrde da su tu starosedeoci,pola da su doselili iz Pive pre 6 koljena,Neki Lopadin , da li mu je ime ili nadimak, postoji lokalitet Lopadinov Do , to je jedna parcela vrtaca, u Kreckom Brdu ,koju je on obradjivao dosavsi iz Pive.Posle su poceli obradjivati zemlju kod begova Muslibegovica iz Nevesinja. Od ovih drugih sto se smatraju starosedeoci, lokalno ih stanovnistvo razlikuje i imaju nadimak Purici, su ovi iz Batkovica i Bojista.Inace ih razlikuju i po tome sto ih zovu gornji i donji Radojicici, ove doseljene gornji a starosedeoce donji Radojicici.
  Tako da mi sve ove price o Radojicicima iz Nevesinja cine pomalo nejasnim, pogotovo pominjanje 17,18, veka.Ako se uzme da i jedni i drugi slave Sv.Nikolu.19 -og decembra.posto se slave vrlo tesko mijenjaju pogotovo kod ljudi koji su se selili.Desi se da neki domazet promeni slavu.Presluga se mahom uzimala kad izumre ujcevina i onda bi se palila sveca na taj dan koji su ujaci slavili.

 3. Jelisaveta Radojičić

  Ono sto je moj deda meni pricao kada je vadio rodoslov. Naše poreklo vodi iz Nikišića, Crna gora. Postoji celo selo – pleme, od Radoja, Radojičić. I to jos do dana danasnjeg. A da su jos kada su bile seobe Crnčevića dosli i nastanili se u Srbiji, Beograd. Ispod Rudnik planine. Mesto Barajevo, Arnajevo. Slava sv. Nikola, posna.
  Dedin otac se zvao Radoje a majka Ekaterina.

  Isto tako bi želela da saznam nesto vise o poreklu prezimena i da li ima jos prezimena vezanih za ovo. Hvala

 4. Pedja

  Po knjigama moji Radojičići su se doselili u Sedlare kraj Valjeva krajem 19. Veka iz Osate u Bosni… Slavimo Arandjelovdan a po komentarima vidim da vecina Radojicica slavi istu slavu tako da loza verovatno dotira dosta dugo… Mada sam nasao da Radojičići poticu iz okoline Pive gde su takodje slavili Arandjelovdan i živeli takodje u selu Sedlari kraj reke Jablanice… Tako da svi Radojičići koji slave Arandjelovdan su moji rodjaci😀

 5. Radojičić Zlatko

  Ja sam Radojičić iz sela Zagorka kraj reke zete od oca Slobodana,djeda Radovana,pradjeda Mirka .Slavimo 06 .10 svetog Jovana Krstitelja gornje selo Selišta.