Порекло презимена Продан

6. март 2012.

коментара: 4

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ПРОДАН НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Продан

Хаплогрупа: I1 род Мацура

Порекло: Трибањ, Шибуљина, Далмација

Крсна слава: Илиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Војислав Ананић

    Продани

    Продани (Срби) су настањени у Опличићима (Чапљина). Дедијер их региструје на почетку двадесетог вијека. “Проданов дјед дошао од потребе из Попова. Звао се Тубић, Слави Јовањдан.” Продани живе у Врањској (Билећа), Поткому, Берковићима, Милавићима и Жрвњу (Љубиње). У Дабру су сви поријеклом из Врањске. Славе Аранђеловдан. Истраживачи налазе Продане у мјестима „Коваче и Стабна (Пива) дошли из Дробњака, Прчањ у Боки Которској“.

    Извор: Алија Пирић, Дубравски лексикон, Столац, 2013.

    • Jovan

      Да ли се зна одакле су дошли Продани у Врањска ?

    • Radivoje Prodanović

      Moji su poreklom iz Vranjcije kod Bileće.Dan danas imamo kontakte i posećukemo se. Moj đed pri odlasku u USD početkom prošlog veka 1904 je pošao sa prezimenom Prodan udput mu italijani dodajubvić…živeo je iradio 21god u Čikagu.Kliko ja znam loza je široka a datira ovvako….Gligor-Šćepan-Đorđe(moj đed)Božidar(Miloš,Radovan,Tomislav),Vladimir moj otac . Danica pa ja Radivoje moji sinovi Đorđe i Nikola. Od Gligora ima potomaka od Petko,Gašo,Jovo,Mirko…i jšš ženska deca odselili se na kosovo ..ima nas još…1900…tih god. Vranjska nismo napustili…još gravitiramo u letnje doba

  2. Војислав Ананић

    ПРОДАН (п). у Врањској (Билећа), Поткому, Берковићима и Милавићима (Дабар), Жрвњу (Љубиње) и Опличићима (Чапљина). У насељима Дабра Продани су поријеклом из Врањских. Славе Аранђеиовдан (248:21). У Опличиће им је предак дошао “од потребе” из Попова и звао се Тубић. Славе Јовањдан (59:255). У Жрвњу су од Продана из Врањских: “Једна дјевојка, Ћукова, удала се за Продана у Врањска и вратила се у род са мушким дјететом”. Од њега су Продани у Жрвњу. Славе Никољдан (155:561). Продани се помињу и у Чичеву (Коњиц).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.