Порекло презимена Живуловић

6. марта 2012.

коментара: 3

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. Emilija Živulović

  Interesuje me da li nesto znate o poreklu moje porodice. Moj pradeda Sima Zivulovic poreklom je iz sela Sumrakovca. Po porodicnom predanju navodno su bas Zivulovici osnovali ovo selo bezeci od Turaka. Sima je umro relativno mlad, imao je dvoje dece Zivotu i Desu, koja se kasnije udala za Branka Pesica. Fotografije i dokumenta koja posedujemo najdalje sezu do Sime.

 2. Branislav Tomić

  Poštovanje Emilija,slučajno sam našao Vaš tekst na ovom sajtu i rekoh sebi da neizostavno moram odgovoriti,ali tek pošto sam našao podatke koji su validni. Naime,sigurno smo familija jer je Života Živulović bio ne drag gost naše kuće u Boljevcu i kuće u Sumrakovcu,nego živa legenda sa svim pričama kojima nas je radovao dok je pripovedao.Doduše,poznat je bio kao Žika Serafim i tako sam ga upamtio u susretima ovde u Istočnoj Srbiji,ali i u Beogradu. Ako ste zainteresovani za genealoško stablo,rado ću Vam mejlom poslati…suština je da sam i sam bio veoma iznenađen. Kao potkrepu mogu poslati i sliku na kojoj su sigurno Vladan,Miša,Sofija i moja malenkost dok se igramo u pesku u Sumrakovcu u dvorištu Simića. Mislim da se Laza tada nije slikao,a takođe postoje i slike članova familije za ručkom gde su prisutni i Žika Živulović i Branko Pešić. Pozdrav,kontakt e-mail:

  [email protected]

  S poštovanjem,

  Branislav Tomić

  Boljevac

 3. Ceda

  Molim Vas ako ste u mogucnosti da mi odgovorite odakle potice prezime Zivulovic. Naime moj otac je rodjen u selu Brusnik kod Negotina. Takodje me interesuje poreklo prezimena Dzunic, selo Petrovac kod Pirota. Napominjem da su im roditelji bili starosedeoci. Hvala unapred.