Poreklo prezimena Živulović

6. mart 2012.

komentara: 4

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Emilija Živulović

    Interesuje me da li nesto znate o poreklu moje porodice. Moj pradeda Sima Zivulovic poreklom je iz sela Sumrakovca. Po porodicnom predanju navodno su bas Zivulovici osnovali ovo selo bezeci od Turaka. Sima je umro relativno mlad, imao je dvoje dece Zivotu i Desu, koja se kasnije udala za Branka Pesica. Fotografije i dokumenta koja posedujemo najdalje sezu do Sime.

  2. Branislav Tomić

    Poštovanje Emilija,slučajno sam našao Vaš tekst na ovom sajtu i rekoh sebi da neizostavno moram odgovoriti,ali tek pošto sam našao podatke koji su validni. Naime,sigurno smo familija jer je Života Živulović bio ne drag gost naše kuće u Boljevcu i kuće u Sumrakovcu,nego živa legenda sa svim pričama kojima nas je radovao dok je pripovedao.Doduše,poznat je bio kao Žika Serafim i tako sam ga upamtio u susretima ovde u Istočnoj Srbiji,ali i u Beogradu. Ako ste zainteresovani za genealoško stablo,rado ću Vam mejlom poslati…suština je da sam i sam bio veoma iznenađen. Kao potkrepu mogu poslati i sliku na kojoj su sigurno Vladan,Miša,Sofija i moja malenkost dok se igramo u pesku u Sumrakovcu u dvorištu Simića. Mislim da se Laza tada nije slikao,a takođe postoje i slike članova familije za ručkom gde su prisutni i Žika Živulović i Branko Pešić. Pozdrav,kontakt e-mail:

    [email protected]

    S poštovanjem,

    Branislav Tomić

    Boljevac

  3. Ceda

    Molim Vas ako ste u mogucnosti da mi odgovorite odakle potice prezime Zivulovic. Naime moj otac je rodjen u selu Brusnik kod Negotina. Takodje me interesuje poreklo prezimena Dzunic, selo Petrovac kod Pirota. Napominjem da su im roditelji bili starosedeoci. Hvala unapred.

    • Emilija

      Ja sam naišla na Dragutince koji su u drugoj seobi dosli u te krajeve iz Sjenickog kraja i Stare Srbije. Uzeli su ime Zivulovci po nekom Zivulu. Naselili su Rgotinu, Vrazjegore, Mirovo itd. sa ostalim Kosovcima, koji su zatekli te krajeve puste. Ali opet sa druge strane, postoji porodična legenda da smo Mandici iz hercegovine pobegli na Kosovo bežeći od krvne osvete da bi odatle prešli u II Seobi u istocnu Srbiju. Slavi se Sv Djordje