Порекло презимена Вучковић

4. март 2012.

коментара: 145

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУЧКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вучковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло:

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Вучковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Полача, Книн, Далмација

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

Вучковић

Хаплогрупа: I2a DS род Никшића

Порекло: Медвеђа, Трстеник, Србија

Крсна слава: Лучиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (145)

Одговорите

145 коментара

  1. Zoran

    Pozdrav Vučkovići,
    moji Vučkovići se nalaze u selu blizu Smedereva i ima tri familije Vučkovića i sve tri slave drugačiju slavu. Moji slave Sv. Nikolu.
    Inače čuo sam priču da svi Vučkovići potiču iz lješanske nahije tj. mesta Lješinci blizu Podgorice u Crnoj gori. Sad koliko je to tačno….

    • vuckovic milan

      odakle tacno su tvoji kod Smedereva moji su iz Male Krsne i celo selo su malte e Vuckovici

      • Zoran

        Zdravo Milane,

        selo je Lipe. Pričali su mi ljudi da su selo Lipe naselili pola sela iz predela preko Morave pa je zato i postala čuvena lipska ovca a druga polovina da je došla sa Kosova. E sad, ta polovina sa Kosova je ‘krak’ Vučkovića koji je tamo otišao pa opet odselio.
        Nisam znao da u Maloj Krsni ima toliko Vučkovića.
        Drugarski pozdrav Zoran

      • Milan Vuckovic

        Pomaže Bog rodjace i moji su iz M. Krsne samo što sam ja i otac Vladimir živeli u Smederevu dok je deda Milutin živeo u Krsni a slava nam je sv. Jovan. Deda nam je pričao da smo iz Krajine negde i da potičemo od Vucka po kome smo i dobili prezime, ako znaš nešto više voleo bih da saznam a trebalo bi i dobro da se pogledaju crkvene knjige u Krsni tu bi moglo dosta da se sazna. Ako želiš piši mi na fejsbuk Milan madman Vučković. Svako dobro od Gospođa ti želim

    • Bojan krstic

      Druze i moji vuku poreklo iz crne Vučković Avram 1813 gore slava sv Petka a doseljeni su u Selevac kod Smedereva

  2. Vuckovic milan

    Rodjen sam u selu zablace kod cacka i slavim slavu petrovdan
    Citajuci ove priloge postavljam sebi pitanje dali mi poticemo od dva, tri ili puno vise korena
    Ja sam od mojih starih cuo pricu da smo poreklom iz crne gore ali bez nekih detaljnijih podataka.
    Od svih priloga me najvise zainteresovao od bogoljuba vuckovica zato sto poticemo iz istog mesta a pogotovu podatak o promeni slave od pre 150 godina, pa ako procita ovo neka mi se javi.
    Pozdrav

  3. Дејан

    Моји Вучковићи су најдаље по сећањима утврђеним пореклом са Кордуна, славимо Ђурђевдан, отац ми је Мирко, ђед Божо, прађед Милић, чукундеда Тимотије. Много нас је изгинуло у ратовима, а највише су нас усташе поклале али ето увек неко преживи. За славу су ми рекли да смо је морали променити па смо узели Ђурђевдан ( да нам се неби у траг ушло због крвне освете ).Данас немам познате родбине ни на Кордуну ни у Славонији, само у Србији и Војводини.

    • Vuckovic M.S.

      Iz kog dela Korduna? Vojnic?

    • Vuckovic Goran

      Gde sad zivis druze ? Ja sam sa korduna i slavim djurdevdan , a iz sela Klokoc sam …

    • Nikola

      Iz okoline Kraljeva su svi moji Vuckovici,nema nas dve kuce,slava Djurdjevdan i mislim da smo ovde doseljeni 1900neke i ne mogu da nadjem vise informacija odakle,ako je nekome poznato nesto bio bih zahvalan.

    • TMB

      Moj djed Vučković je sa Korduna, Gornja Visočka, slava mu je Đurđevdan i to je sve što znam o tom dijelu familije

    • Tihana

      Moj djed je Vučković , mamin tata , sa Korduna je i rođen je u Gornjoj Visočkoj kod Perjasice, slavio je Đurđevdan. Njegov otac je Milovan Vučković a mama Milka Bakić, deda mi je rekao da su umrli od bolesti za vrijeme 2. svj rata. Još znam da je sestra od pradjeda Milovana , Milka i udala se u okolicu Bjelovara, a druga sestra kojoj ne znam ime je odselila u Ameriku. Djedov brat Mirko je živio u Batini a sestra Ankica u Zagrebu, deda je živio u Karlovcu. Deda je imao i polubrata koji je živio u Inđiji. Gotovo svi potomci živimo u Hrvatskoj. Nažalos to je sve što znam o dom dijelu svog podrijekla. Bilo bi mi izuzetno drago ako netko zna nešto više, može mi se slobodno javiti na [email protected]. Inače sam dala DNA na analizu a i imam profil i obiteljsko drvo na Family search i na Familytreedna

  4. Вучковић Ненад

    Моји Вучковићи су настањени у Црној Трави,односно у Махали Лађарићевци.
    Славили су Св.Архангела Михајла.
    Прошле године сам први пут био у Ц.Трави и успео сам да сазнам само до трећег колена а заиста бих желео да стигнем и још мало даље.

  5. Nenad Vuckovic

    Ja sam Nenad Vuckovic.Selo Rajic Brdo,Kordun.Krsna Slava Sv.Jovan!

  6. vuckovic nebojsa

    ja sam nebojsa vuckovic iz lovcenca vojvodina .normalno kao i vecinom svi vuckovici doseljenici posle drugog rata iz b bosne selo vilesi pored bugojna .slavimo slavu svetog trifuna.po predanju deda vjekoslava moji su dosli begom od turaka iz okoline niksica prema viljusima tadasnja stara hercegovina a danasnja crna gora,pozdrav za sve vuckovice

  7. Goranka Bajok

    Goranka rođ.Vučković , otac Milan Vučković,djed Ljubomir iz Otoka Oštarijskog kraj Ogulina.Prema pričanju potječemo iz Crne Gore.Krsna slava sv.Aranđeo.

  8. Filip Vučković

    Moji Vučkovići su naseljeni u Novom Pazaru slavimo slavu Djurdjevdan.Ko ima nekih vise informacija neka mi se javi obavezno

  9. Dejan Bosko Vuckovoc

    Mi slavimo sv Nikolu. Poreklom smo iz Krive Rijeke, pored Prijedora, Potkozarje. Pradeda Ostoja sa 4 sina i cerkom kolonizovan u Bac, Vojvodina. Sada ja i brat Dragan zovimo sa svojim porodicama u Novom Sadu.

  10. jex

    moji preci Vuckovici iz okoline Al
    isto postoji prica da se pretak zvao Vucko
    slave 6maj