Порекло презимена Вучковић

4. март 2012.

коментара: 145

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУЧКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вучковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло:

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Вучковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Полача, Книн, Далмација

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

Вучковић

Хаплогрупа: I2a DS род Никшића

Порекло: Медвеђа, Трстеник, Србија

Крсна слава: Лучиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (145)

Одговорите

145 коментара

  1. Branko

    samo mala dopuna….saznao sam ime dede koi je rodjen negde izmedju 1850 i 1860 godine,zove se Radenko Vuckovic.

  2. Фамилије-презимена Вучковић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

    -Марковац
    -Лапово
    -Грошница
    -Теверич
    -Трмбас
    -Губеревац
    -Опорница
    -Церовац
    -Вињиште
    -Доброводица
    -Ресник
    -Милатовац
    -Баточина село
    -Рача
    -Нови Аџибеговац (Ново Село)

  3. Jа се зовем Радомир Вучковић , из Фојнице смо код Гацка славимо Аранђелов дан,дошли смо у Фојницу из Богдашића код Билеће.Вјероватно смоиз околине Цетиња одакле су и Вучковићи на Зупцима код требиња.

    • Ratka devojačko Vučković

      Moj deda po ocu Staniša Vučković je rodom iz Bogdašića kod Bileće i slavio je slavu Aranđelov dan, doselio se u Vojvodinu posle prvog rata, živeo je u Njegoševu kod Bačke Topole. Za vreme drugog rata bio je u četncima i tamo je ubijen, namam nikakve druge podatak o njemu iz tog perioda. Znam da je imao bliže rodjake u Bogdašiću, a jedan Jošo je živeo u Americi i imao je samo ćerku.
      Rodjaci su kontaktirali sa mojim pokojnim stricem Uglješom koji je živeo u Rijeci, a i sa Vidakom koji je živeo u Trebinju (on je sa Titom otvorio hidrocentralu na Trebišnjici), posle je živeo u Beogradu.
      Otac je govorio da su poreklom od ranije iz sadašnje Crne Gore.
      Ako neko ima porodično stablo ili neke podatke neka mi pošalje. Unapred hvala.
      Pozdrav.

  4. Бранко Тодоровић

    У непотпуном списку жртава Добојског логора (1914-1917) помињу се следећи Вучковићи:

    Радојка Вучковић из Илијака (Рогатички срез)
    Јована Вучковић из Богојева (Сарајевски срез)
    Ђорђо Вучковић (Сарајевски срез)
    Госпава из Богојева (Сарајевски срез)

  5. Marija

    Pozdrav Vučkovići 🙂 !
    Mi smo iz Sjeničkog sreza, selo Gonje, slava Sveti Stefan. Vučemo korene iz Berana, od Vučka Milićevića koji se nastanio tamo sredinom 19.veka. Pa ako ima nekoga sa slicnim podacima neka se javi, jer zelim da upoznam još članova familije,bilo da su bliski ili ne, a po nekim podacima (porodična stabla i neke informacije koje znamo izmedju nas) ima nas preko 800 živih srodnika.

    • Viktor

      Pozdrav rodjako, ako smem tako da te zovem naravno. Javljam se jer ocigledno imamo istog pretka i cela ova stvar mi je previse zanimljiva da bih je samo ignorisao. Nasa linija se nastanila u Novom Pazaru pre 3/4 generacije, i dalje zivimo tu. Punim uskoro 18 godina i pocinje sve vise da me zanima proslost moga prezimena. Saznao sam dosta toga u knjizi koja se prenosi generacijski u porodici pisanoj od strane prof. Jevta D. Vučkovića stampanoj u beogradu 2005. godine. Vidim takodje da ste ostavili komentar 2015. godine i nadam se da cete dobiti nekakvo obavestenje putem maila i da cemo kako tako stupiti u neki kontakt. Veliki pozdrav.

    • Ana

      Mnogo je kasnije i verovatno necete videti ovo, ali ta sam. Imamo knjigu porekla Vuckovica i deda mi je iz Gonja, isto slavu slavimo. Tako da ako ste i dalje zainteresovani mozemo se cuti. Poznadrav

    • Ivan Vučković

      zdravo Marija,moji Vučkovići su rodom iz sela Plešin (Golija),opština Raška.Slavimo isto sv Stefana.Deda bio četnik i ubili ga zlotvori 1952 god,ne zna se grob.baba mi živela do 1989,otac mi je umro 2006

  6. Jovan Vučković

    Moji Vučkovići su iz sela Medna -Mrkonjić Grad naša je slava Sv. Nikola. Voleo bih da saznam odakle stvarno vučemo korene jer u Mednoj i okolini su Vučkovići jedina naša familija.

    • Постоје Вучковићи из Полаче код Книна који такође славе Св. Николу, а за њих се вели да су дошли из Босне у 17. веку. Пошто је један од њих урадио ДНК тест прапорекла, било би пожељно да и ви то учините па да утврдимо постоји ли заиста веза. Ти Вучковићи су прилично блиски са Гагићима из сев. Далмације (слава Ђурђевдан).

    • Draga Radanovic, rodj. Vuckovic

      Jovane, pretpostavljam da si iz Titela, da si sin Cede Vuckovic a samim tim da sam ti tetka (Ceda i ja smo deca od dva rodjena brata). Istina je da je samo nasa porodica Vuckovic jedna kuca u Mednoj u zaseoku Jerkovici, ali, sto bi tamo rekli preko brda , u secu Graci je citavo naselje Vuckovica i koliko ja znam neko od nasih predaka je doveden tu u Mednu da sluzi i dobio deo imanja pa i ostao. O ovome sto ti pricam postoji i dokumenat i ako bude Bozija volja mozda i dodjem do njega. Pozdrav tebi i tvojima

      • Marko

        Jeste, moja majka je od Vučkovića iz Gornjih Graca, sela do Medne, ali koje dijeli visoki Dimitor. Svi slave Nikoljdan, a vjerujem i da su srodnici onih Vučkovića kojih ima (ili kojih je bilo) prilično oko Bos. Petrovca i koji takođe slave sv. Nikolu, a dalje i da su srodnici ovim drugim Vučkovićima oko Knina i Dalmacije. Inače, ovi prvi su i jedini Vučkovići na području opštine M.Grad.

    • Dragan

      Moje ime je dragan vuckovic. Poreklom smo iz krive rijeke opstina kozarska dubica . Svi koji smo odatle slavimo sl. Svetog Nikolu. Po predanju mojih najstarijih tu se doselio moj navdeda ivan vuckovic. Ali daljih podatama nemamo sem da bi trebalo da imamo familije u drvaru i hercegovini. I da smo poreklom crnogorci

  7. Branka

    Moj otac je Danilo Vuckovic, a djed Miras Vuckovic iz sela Lukovo kod Niksica
    Slavimo Aramdjelovdam.

  8. PORT22

    Interesuje me poreklo mog prezimena. Moji su iz sela Pepeljevac kod Kursumlije. Slava Sv.Stefan Decansi, (Sv.Mina). Hvala.

  9. slavisa

    ja se zovem slavisa’ mina’vuckovic slavim krsnu slavu sv.luku,zivim u prokuplju jug srbje voleo bih da znam o poreklu vuckovica zato sto osim rodjenog strica nemam vise nikog od vuckovica da smo u srodstvu-

  10. slavisa

    jedino sto znam da mise deda zvao Petar njegov otac,Janicije ,anjegov,Nikodije i to je to.Cuo sam neke price da su se doselili iz peci kosovo samo to voleo bi ako neko zna oko toga nesto da me kontaktira tel 062327106