Порекло презимена Вучковић

4. марта 2012.

коментара: 119

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУЧКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вучковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло:

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Вучковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Полача, Книн, Далмација

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

Вучковић

Хаплогрупа: I2a DS род Никшића

Порекло: Медвеђа, Трстеник, Србија

Крсна слава: Лучиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (119)

Одговорите

119 коментара

 1. Vucina

  Svi smo mi Vuckovici cetnici!

 2. Bojan krstic

  Znam samo da je Avram Vučković 1813 rodjen .Došao u selo Selevac i tamo zasnovao porodicu .Slavio je slavu Sv.Petku.Dosao sam do saznanja da Vučkovići iz Bogojević sela salve tu slavu

 3. Mladen Vuckovic

  Postovani prezimenjaci,
  moje ime je Mladen Vuckovic.
  Moji Vuckovici dolaze iz sela Busnovi pored Prijedora u Republuci Srpskoj.
  Krsna slava nam je Jovandan i sa sigurnocu ne znamo ali prica o porijeklu takodje se veze za Crnu Goru. Molim one koji imaju pouzdanije podatke da se jave i na tel ako je moguce +381646419694
  Ja trenutno zivim u Beogradu znam moju lozu 7 koljena unazad. Volio bih podjeliti iskustva i saznanja o porijeklu naseg prezimena.

  • Mile

   Tvoji vuckovici su dosli sa mojim vuckovicima na sever Bosne iz sela Zabaöj kod Knina moji su u Lijevcu polju ….unili su Bega na svadbi koji je trazio pravo na prvu noc …prima noktum ..i tu su se podelili u dve linije jedna za Niksic i jug srbije a drugi preko Herceg Novog Senja …Knin odatle jedni odlaze na sever Bosne drugi za Ogulin.
   a poreklo vode iz Reke Crnojevica kao i svi Vuckovici na planeti zemlji i svi vodimo poreklo od Vucka Petrovica a kumovi su nam Milici tj Mrnjavcevici

 4. Dr. Arheoloških nauka Sonja Vuković

  Istorija nedvosmisleno ukazuje da su prvi stanovnici na području današnje Srbije a koji su dodali prefiks ić i nisu ga menjali bili Vučkovići. Međutim sporno je da li dolaze iz Rudina (52 porodice su se zaputile ka Srbiji) kraj današnjeg Nikšića a u kom su nađeni tragovi življenja još iz kamenog doba ili pak dolaze iz Hercegovine? Ali je poznato da prvo nastanjuju Peć i okolinu (što zbog manje udaljenosti navodi na pomisao da su ipak iz Rudina) Kasnije se deo seli u selo Vrševac nadomak Kuršumlije (u to doba Ad Fines što znači na kraju. Jer je to bio kraj oblasti Dalmacija u vreme rimljana). Iz sela Vrševac se šire po celoj Toplici. U selu Vrševac po poslednjem popisu više nema prijavljenih Vučkovića.

  • mile vuckovic

   po prici moga djeda Vuckivici su ir Reke Crnojevica prvi Vuckovic je bio Vucko Petrovic usled stalnih plemenskih ratova je osiromasio i zeni se Vasojevickom i porodica uzima orezime Vuckovic…dolaskom turaka i islama folaze novi problemi na svadbi dolazi do sukoba sa Begom koji je dosao da trazi pravo na prvu noc i tu ga Vuckivivi sa kumovima Milicima i Kovacevicima posekoše u bjahu ucenjeni …glavu na odkup i moraju da se sele jedan dei plemena idlazi out Nikšica drugi deo out Herceg Novoga i to du dva oravca egzodusa Vučkovića…od Niksica dalje orema jugu Srbije Čačak…Krusevac…centralna Srbija …drugi krak Senj..Knin.. Ogulin…Banjalučka krajina tj Lijevce Polje…..u Pećkoj Dzamiji je postojao turski zapis o ubistvu Bega poturice i opisu izgleda porodice Vučković

 5. Jovana

  Dragi prezimenjaci,
  naša porodica Vučković su sa Papuka(Hrvatska), sela Đuričici. Otac je uvek govorio da su poreklom iz Hercegovine, koliko su oni po predanju znali.

 6. Vuckovic

  Ja sam Vuckovic iz Grdelice (Srbija), slavimo Jovandan. Deda je govorio da je familija oduvek tu zivela i da nismo naseljeni, tako mu je rekao deda, koji je inace bio ozenjen Bjelopavlickom bas iz sela Bjelopavlic (Crna Gora) , ne znam vise.

 7. Novica Vučković

  Pozdrav Vučkovići,dosta sam novosti saznao čitajući komentare. Međutim,osim jednog koji se javio sa prostora Kosova i Metohije (Gnjilane) nisam naišao na korene koji bi bili povezani sa mojim Vučkovićima.
  U Metohiji,u selu Berkovo,bilo je Vučkovića do 1999. Odatle je i moj pokojni otac Milorad i pokojni deda Milosav. Voleo bi da naiđem na više informacija odakle su došli na te prostore. Površne informacije kažu da su se tu naselili iz Nikšića.
  Veliki pozdrav još jednom svim Vučkovićima