Pejinović

1. mart 2012.

komentara: 3

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Saša Pančevački

    Pejinovića sa varijantama prezimena Pejnović, Peinović ima u sremskom selu Belegišu i njihova krsna slava je Aranđelovdan, nadimak po kome su poznati je Pejnovi. Poreklom su iz Krajine (po porodičnom predanju iz Like) ali ne znaju iz kog mesta tačno. U Belegiš su došli pred kraj 18.veka.
    Ono što je zanimljivo je da se u Banatu javlja prezime Pejin i da ta porodica slavi Aranđelovdan. Po predanju jednog od starijih članova porodice Pejini su starosedeoci u Banatu koji su došli pre Seobe sa Čarnojevićem 1690.godine. Navodno su poreklom iz Goraždevca u Metohiji odakle su prešli na Rudnik a odatle u Banat.

    • Jasmina Pejinović Jakšić

      Poštovani, moj deda Đuro Pejinović (Pejnović u originalu) došao je u Rastinu posle prvog svetskog rata. Došli su on i njegov otac Pero iz Tuka opština Bjelopolje iz Like. Deda je rođen 1892 godine i oženio je babu Milku od Žigića iz Trnavca. Baba je bila 1900. godište. Deda je bio jedinac od oca Pere Pejinovića. Krsna slava nam je Sv. Stefan 9. januara. Ako ima nekog od ove loze molim da mi se javi i da zna nešto više nego ja.

  2. Saša Pančevački

    Najstariji Pejinović/Pejnović/Peinović pronađen u oskudnim matičnim knjigama u Belegišu bio je Đorđe Đoka Pejinović (1874-1948). Njegovi otac i majka mogu biti Pavle Peinović (1835-1917) i Alka (umrla u 93.godini) ali konkretnih dokaza u matičnim knjigama za to ne postoji jer su matice sačuvane tek od perioda 30-tih godina 20.veka.