Nesvanulica

29. februar 2012.

komentara: 2

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (2)

Odgovorite

2 komentara

  1. Ljubomir Nesvanulica

    Prezime potiče sa banije kod Dvora na Uni iz Javnice, ima danas 20tak familija koji su sa tih prostora .Oni su se raselili po bivšoj jugoslaviji danas ih imate u Puli jedna.Zagrebu, Novom Sadu neznam za Prigrevicu bilo ih je u Gložđu kod Donjeg Miholjca.od Nesvanulica se spominje Luka nesvanulica koji je Vladimira Nazora i Gorana kovačića prevezao preko kupe u partizane ima ih u Dvoru na uni sve u svemu verjem da nema više od 20tak familija jer su mnogi stradali u Jasenovcu čitave familije

    • Lidija Cvetojević Stavrić

      Moja majka se prezivala Nesvanulica , njen otac je iz Javnice , Vaso Nesvanulica kraj Dvora na Uni -Banija . Živeo u Bosanskom novom gde su ga ubili na početku rata 1941 godine . Pre moje majke je imao još jedno dete Dušanku , koju su posle par dana u porodilištu u Sisku proglasili mrtvom. Moja baba je ceo život govorila da su joj ukrali zdravo i pravo dete . Ja i danas obeležavam njihovu slavu Svetog Jovana- 20 januara jer su to činile i moja baka Bosa i majka Radmila.