Несванулица

29. фебруар 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Ljubomir Nesvanulica

    Prezime potiče sa banije kod Dvora na Uni iz Javnice, ima danas 20tak familija koji su sa tih prostora .Oni su se raselili po bivšoj jugoslaviji danas ih imate u Puli jedna.Zagrebu, Novom Sadu neznam za Prigrevicu bilo ih je u Gložđu kod Donjeg Miholjca.od Nesvanulica se spominje Luka nesvanulica koji je Vladimira Nazora i Gorana kovačića prevezao preko kupe u partizane ima ih u Dvoru na uni sve u svemu verjem da nema više od 20tak familija jer su mnogi stradali u Jasenovcu čitave familije

    • Лидија Цветојевић Ставрић

      Моја мајка се презивала Несванулица , њен отац је из Јавнице , Васо Несванулица крај Двора на Уни -Банија . Живео у Босанском новом где су га убили на почетку рата 1941 године . Пре моје мајке је имао још једно дете Душанку , коју су после пар дана у породилишту у Сиску прогласили мртвом. Моја баба је цео живот говорила да су јој украли здраво и право дете . Ја и данас обележавам њихову славу Светог Јована- 20 јануара јер су то чиниле и моја бака Боса и мајка Радмила.