Порекло презимена Ненадовић

28. фебруара 2012.

коментара: 21

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (21)

Одговорите

21 коментара

 1. Nenada Radinović se bavio trgovinom i carinom,a Pavle je bio vojvoda,koji je učestvovao sa Vlatkom Vukovićem u Kosovskoj bitki,gdje je bio barjaktar,nosio je barjak sa orlovima,te ga je narod prozvao Pavle Orlović.
  Nenadovi potomci,Nenadovići,padom Bosne 1462.godine sele na više strana.Jedni u Slavoniju i Baranju,drugi u Budim a treći na Banjane u današnjoj CG.od ovih u Budimu je Pavle Nenadović,kasnije srpski patrijarh,a moguće i Jovan Nenada,osnivač Vojvodine.
  Treći Nenadovići na Banjane formiraju Birač i tu ostaju do Kandijskog rata 1668.godine i nakon tog bježe za Brankovinu itd.

 2. Predrag Nenadović

  Pomaže Bog dobri ljudi. Po svemu što znam od pradedova, naše poreklo potiče od tzv. deda Nene od koga smo dobili prezime Nenadović. Živimo u selu Šetonje, opština Petrovac na Mlavi, braničevski okrug. Slavimo Svetog Jovana. Da li može neko da mi da više informacija o našem poreklu. Hvala unapred!

 3. Dragan Nenadovic

  Mi vodimo poreklo iz Likodre, selo kod Krupnja. Tamo na brdu jos ima 4 kuce Nenadovica. Cuo sam da smo dosli od Ljubovije, pre toga iz Banjana, Hercegovina. Slava Sv. Ignjatije.

 4. Zoran Šabanović,Herceg Novi

  Poštovani Dragane,vaša priča potvrđuje moje teze gore navedene,odnosno,da su prije Nenadovića u Slavoniji,Mađarskoj,Crnoj Gori i vašem kraju, a to su Osečina,Banjani,Brankovina itd.su postojali Nenadovići u Boraču,u srednjevjekovnoj Bosni,kao začetnici te čuvene dinastije. Evo ja po kozna koji put iznosim te tvrdnje a Nenadovići nikako da se opasulje.

 5. Dejan Nenadović

  Nenadovići iz Selevca izmedju Smedereva i Smederevske Palanke. Predhodno prezime je Mangulovići i promenjeno je negde oko 1700 godine. Kraj u kome žive zove se Mangulski. Slava Sveti Jovan .