Порекло презимена Недовић

28. фебруар 2012.

коментара: 86

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (86)

Одговорите

86 коментара

  1. Zarko Nedovic

    Veliki pozdrav za Brata Dragana najbolje bih bilo da o plemenima Nedovica pricamo u cetri oka ovako bih mogli da pisemo citave memoare i mozda se necemo slozit pozdrav Dragane,Ja imam kompletne podatke o plemenu Nedovica.

  2. Драган Вл. Недовић

    Поштовани Жарко, желим искрено да ти захвалим. Рад бих био да ступимо у контакт и попричамо, будући да видим да имаш добре податке. Моје контакт телефоне имаш на сајту Манастира Самоград. Довољно је само да на гугле укуцаш – manastir samograd-. Срдачан ти поздрав и свако добро од Госпда .

  3. Željko Nedović

    Ima li ko saznanja otkud moji Nedovići u Južnom banatu, sl.Uljma koji slave Veliku gospoinu !

    • Александар Маринковић

      Жељко,
      а када су ваши Недовићи дошли у јужни Банат тј. Уљму? У књизи ”Срби у Банату” Ј.Ердељановића, једини Недовићи који се помињу у Уљми су циганског порекла и славе Петковачу (8 кућа) и Св. Николу (1 кућа). Ердељановић је прикупљао податке о Уљми током септембра 1928. године па могу само претпостављати да су ваши Недовићи дошли касније.

  4. Zarko Nedovic

    Nedovici su jedinstveno pleme koje ne pripadaju nikakvom drugom rodu, svi poticu iz C Gore.kasnije su se razdvajali i razisli po svetu,ali bratstvo Nedovica jos uvek postoji i svake godine je skup bratstva Nedovica,kao sto je skup Vasojevica.Nedovicima je krsna slava Sv Arhangel Mihajlo, koliko me jos ova pamet sluzi a sluzice me do smrti.

  5. Драган Вл. Недовић

    Брате, Жарко, то да су Недовићи јединствени појавом се слажем, али нису племе већ братство. Такође, нешто нисам чуо да се сваке године одржава скуп Недовића, чак ни да је икада одржан. Према томе јави гдје је скуп идуће године, нешто ми се чини да бих ја могао довести бар хиљаду, које ја знам широм региона(како сада накарадно зову ове наше просторе). И још нешто, нејасно ми брале, зашто кријеш одакле си ? Недовићи су, бар колико ја знам, до сада поносито и уздигнута чела ходали заобилазећи збјегове. Све сам ти податке дао о себи, јави се и вјеруј да на једном мјесту до сада нико више Недовића није окупио од манастира Самоград. Ако не вјерујеш, дођи да будеш мој гост, или питај Добрицу Ерића, проф.Тиодора Росић, Милицу Бакрач, проф. Милоша Луковића, Етно групу “Бело Платно”, проф. Милана Радујка и да ти не набрајам даље, који су имали гостопримство нашег братства и увеличали наша сабрања потоњих пет година о Св. Пантелејмону на Самограду. Братски ти поздрав !

  6. Zarko Nedovic

    Dragane Veliki pozdrav od brata Zarka, ja sam iz Savinog Sela kod Vrbasa

  7. Драган Вл. Недовић

    Брате Жарко, рекох ти, ја живим у Б. Пољу, а рођен у Пријелозима. Кад си већ тамо поздрави пјесника Благоја Баковића, који је редован учесник манифестације- Самограду у походе- и јави се , брате мој, да мало причамо и да да Бог па да се упознамо. Свако ти добро од Господа.

  8. Zdravko Petrovic

    POTREBNI SU MI PODACI O NEDOVICIMA IZ BIJELOG POLJA,POTREBNA MI JE POMOC

  9. Драган Вл. Недовић

    Господине, Здравко Петровићу, изволите јавите се и реците шта Вам треба. За све што будем знао стојим на услузи.
    Поздрав.

  10. Zdravko Petrovic

    Gospodine Dragane,drago mi je da mi se neko javio. Ja zivim u Zrenjaninu,imam 34 godine i jos neznam nista o mom ocu koji je od Nedovica iz Bijelog Polja. Majka mi je samo rekla prezime i drugo nista osim da je otac poginuo,mada joj neverujem.Majka mi je od Bjelopavlica iz Bijelog Polja. Ja bih rado dosao u Bijelo Polje da upoznam rodbinu i familiju.
    Pozdrav