Порекло презимена Арсић

27. фебруара 2012.

коментара: 68

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ АРСИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Арсић

Хаплогрупа: G2a род В

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Арсић

Хаплогрупа: I2a DS род АГ

Порекло: Доње Кормињане, Косовска Каменица, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

Арсић

Хаплогрупа: R1a род АН

Порекло: Свилајнац, Србија

Крсна слава: Андријевдан

Контакт:
_________________________

Арсић Качари

Хаплогрупа: Е1b род А

Порекло: Горњи Ливоч, Гњилане, Србија

Крсна слава: Ђурђиц

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (68)

Одговорите

68 коментара

 1. Arsa

  Pozdrav svima! Zanima me poreklo Arsića iz sela Straža, kod Gnjilana na Kosovu. Danas žive u Jagodini i slave Svetog Nikolu. Hvala!

 2. Иван

  Моја фамилија Арсић је из села Суводол код Смедерева. Крсна слава Арсића је Св.Никола (19.децембар). Тражио сам на интернету нешто о Суводолу и нашао сам на сајту Словенског родословног друштва доста људи са презименом Арсић. Негде сам нашао и да је 1863. било три куће Арсића, Косте, Миладина и Станоја. У књизи Боривоја Дробњаковића „Смедеревско Подунавље и Јасеница“ се не помиње породица Арсић са тим презименом,али има пар породица које славе Св. Николу па ме занима од које од тих фамилија су настали Арсићи? Хвала унапред

 3. vlada

  Pozdrav svima,
  Majka mi je od Arsića iz Lipljana.Slave sv.Nikolu.Otac joj se zvao Jovan,Jedino koga znam da je ostao u Lipljani je njen brat od strica Petar.Ako neko nešto više zna o toj lozi,bio bih zahvalan ako dobijem neke podatke.Ujedno me interesuje i perzime Smili.Poreklo oca je iz Staro Rujce kod Lipljana

 4. Srdjan

  Porodica Arsic iz sela Stubla, dolina Puste reke pored Bojnika i Leskovca. Famijija Ciklije gde spadaju i porodica Zdravkovic. Slave svetog Nikolu (19. Secembar)

 5. Dragan

  Zdravo ARSICI!!!Evo da vam kazem da nas Arsica ima i u Gracanici-centralno Kosovo i Metohija…I to vise familija sa istim prezimenom-Arsic,ali mi nismo ni sa kim u srodstvu.Slavimo Svetog oca Nikolaja-Sveti Nikola-19.-ti decembar i pokusavao sam da skiciram porodicno stablo,ali informacije su skrte,otac mi je umro u 46-toj godini,bavio se pevanjem i iza njega je ostala starosrpska pesma-Bolna ljuba bolna lezi…Dakle ako eventualno neko vise zna,odakle je poreklo,preci i kako su moji pra-pra rodjaci ovde dospeli bio bih mu zahvalan…Svako dobro prezimenjaci!!!

 6. Бане

  Porodica Arsić iz sela Parteš, Gnjilane, deda Lazar, slave Sv. Jovana.
  Jedino što znam da su doseljeni u selu Parteš pokraj puta Gnjilane-Urosevac radi bezbednosti samog jos sa tri porodice Pavičići, Kulići i Kalauzi doseljeni iz Žegovca.

  • Miodrag

   Pozdrav,
   Arsići koji takođe slave Sv Jovana su u Glogovcu, kod Bijeljine. Sada se prezivamo Pantić, oko 1850 godine došli u Glogovac. Došla su 4 brata Arsić od rijeke Krke i od njih su nastali: Pantići, Lazarevići i Ilići, 4. brat nije imao potomstva. Po popisu u Hrvatskoj u toj oblasti Arsića ima jedino u Kistanju i to svega desetak.
   S obzirom na krsnu slavu možda vodimo zajedničko porijeklo.

   • Goran

    Pozdrav Miodraže,,
    To što si našao da Arsića ima u Kistanju je točno , mi smo doselili prije 20 i kusur godina. Otac mi je iz Gnjilana a djeda iz mjesta Pančelo.
    Djeda je pričao da smo mi iz plemena Bjelica iz Crne gore.
    Ja sam tražio nešto na net-u i našao da nam je staro prezime Abramović.
    Tako da ako je ovdje i živio netko sa prezimenom Arsić to nismo mi koji trenutno tu živimo…LP

 7. Spasoje

  Porodica Arsic iz Prizrena,prezime je uzeo pradeda po ocevom imenu Arsa,a Arsi je prezime bilo Andrejevic,slavimo Djurdjic.

 8. Branko

  Ja sam Arsic iz sela Dragovac nadomak Pozarevca, slava djurdjevdan, da li zna neko odakle su moji dosli?

 9. Miroslav Arsic

  Moj pradeda je iz okoline Aleksandrovca dosao na Kosovo,jer su delili zemlju dzabe.Krsna slava Djurdjuca 16.nov.Moj stric je pravio kace.Moj deda se posle 2.svetskog rata doseljava u Aleksincu.Imao je 10 dece.Dvoje umrlo i sahranjeni na Kosovu,ostali su u Nisu i Beohradu.