Poreklo prezimena Antić

27. februar 2012.

komentara: 57

[toggle title=”TESTIRANI ANTIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Antić

Haplogrupa: R1b

Poreklo: Crni Kao, Batočina, Srbija

Krsna slava: Nikoljdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (57)

Odgovorite

57 komentara

  1. Toplica Antic

    Antic iz sela Virina kod Cuprije. Cukundeda je bio Antic Laza i ima nas puno Antica po selu. kao starosedeoci, ali neznam odakle su dosli. Slava sveti Stefan.

  2. Dejan Antić

    Iz Mačkovca kod Kruševca. Krsna slava Petrovdan. Starosedelačka porodica u mestu. Znam za pet generacija od mene u nazad. To je negde sredina 19 veka.

  3. Dusan Antic

    Pozdrav, nas Antića ima i u selu Malošištu, opština Doljevac kod Niša, slavimo Svetog Jovana.

  4. Dusan

    Ja sam iz sela Locane kod Decana na Kosovu.Krsna slava nam je Sv. Nikola.Interesuje me da li neko zna nesto o poreklu?.Uglavnom citajuci sve komentare najvise je Antica sa Sv Nikolom i Sv Jovanom

  5. ivana

    Postovani Antici
    moje prezime devojacko je Antic , rodjena sam u Beogradu moji otac je iz familije Antic selo Bresnicic kod Prokuplja . Citam komentare i svi su uglavnom slicni ono sto je meni moj deda pricao mi vodimo poreklo iz sela Bucja kod Kolasina . Takodje prica glasi da su postojala tri brata jedan je ostao u Kolasinu jedan je otisao na Kosovo tacnije Pec a treci je dosao u Toplicu . Slaviumo slavu Sv.Arhandjela Mihajla .

    • Aleksandar Antic

      Postovani,nase poreklo je takodje iz Crne Gore,skoro svi Antici su iz Crne Gore,i u srodstvu sa Drobnjacima i Petrovicima .
      Takodje skavim sv.Arhangel Mihajlo.

    • Viktor

      Postovana Ivana, mi smo 3 koleno u Beogradu, nasi koreni su sa Kosova, da li znate nesto o Anticima na Kosovu? Pokojni deda se zvao Vlada. Pozdrav

      • Miloš Antić

        Poštovani Viktore, ja sam Miloš Antić iz Kosovske Mitrovice! Ima dosta Antića, najviše ih je iz sela Svinjare na 2 km od Mitrovice! I svi slave svetog Nikolu! Ako treba još neka informacija, tu sam.

  6. Petra Maćiš

    I ja sam djevojački Antić, djed mi je bio Risto iz sela Brezik, opština Brčko, BiH. Slava nam je Đurđic 16.11 , a tata
    je uvijek govorio da smo iz Crne Gore i zbog turske odmazde smo pobjegli u Bosnu. Lijepo je da nas svagdje ima.
    Pozdrav veliki za sve Antiće.

  7. Nikola Antić

    Moji Antići su iz Rakitova kod Jagodine, krsna slava nam je Mitrovdan. Deda mi se 1953. preselio u Ćupriju zbog posla i tu ostao do kraja života. Antići iz Rakitova poreklo vode od nekog Veselina (ne znam prezime) iz okoline Pirota oko 1850. godine, koji je došao u tadašnju Praćinu (današnje Končarevo), čiji je zaseok bilo Rakitovo. Taj Veselin je imao sina isto Veselina, a on Antonija – Antu. Antići iz Rakitova nose prezime po tom Antoniju Veselinoviću. Antonije je imao sinove Pavla i Milutina. U Rakitovu su ostale obe grane Antića (Milutinovi i Pavlovi potomci). Milutin je imao sina Vojislava (moj pradeda).

  8. Damir Antić

    Pozdrav moji su iz Modriče Dugo polje Bih ali došli su iz Crnče u to selo od kuda su moji,a opet druga priča je da su tu zemlju dobili za zasluge u ratu i progonu turaka solunski front

  9. Dragan Antić

    Pozdrav Antići 🙂

    Kad god sam do sad upoznao nekog Antića u šali i sa ponosom uvek govorim da nam je kratko prezime ali da nas svuda ima 🙂
    Ja znam poreklo do mog pradede ,oni su živeli u Vranjskoj banji ,u okolini vranja i tih krajeva takođe ima dosta Antića od kojih sam neke i upoznao koji su iz okoline Vranja. Takođe bi voleo da saznam nešto više o našem prezimenu od vas koji su sa juga poreklom.Vidim da dosta vas vodi poreklo iz Crne Gore ,ne znam moguće da su se i moji doselili odatle u nekoj od seoba pod Turcima dok su nam bili preci.
    Zdravi mi i veseli bili vi i vaši ostali Antići .

    • Boris

      Dobar dan Dragane,
      Od moje čukunbabe Darinke devojačko prezime je bilo Antić, i bila je iz Starca opština Bujanovac kod Vranja pa se sa familijom preselila oko 1950 godine u Klenak kod Šapca. Da li imate još neke informacije u vezi vašeg pradede da vidimo da li smo u srodstvu.

      Pozdrav.

  10. Mihailo Antić

    Ja sam iz Subotice, krsna slava nam je Aranđelovdan. U Suboticu se doselio moj deda, koji je rođen u Vladičinom hanu, kod Vranja.