Medar

26. februar 2012.

komentara: 6

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (6)

Odgovorite

6 komentara

  1. Vojislav Ananić

    MEDAR (p), u Sedlarima i Dračevu (Popovo). U Sedlarima se smatraju starosjediocima. Nije poznato odakle im je porijeklo. Pretpostavlja se da su srodnici s Ivaniševićima u Poljicu i Pendama u Čvaljini. U Dračevo su došli iz Sedlara. Slave Šćepandan (84:142,173:59:272).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  2. Nebojša

    Poštovani,

    ženini su od Medara. Kralj ih je naselio na Kosovo – Požaranje, posle prvog svetskog rata. I oni su poreklom iz Sedlara, ali se izgubio kontakt…. Da li imate neke dodatne informacije o Medarima iz Sedlara?

    • raovan

      Moja baba po majci je bila od Medara naseljena u Pozaranju izmedju dva svetska rata.Zvala se Manda a udata za Isaila Cuka.

  3. raovan

    Zivela je 94 godina i jos uvek je bila vitalna izrodila tri sina i cetiri cerke.Prvu licku kapu ona mi je dala izradjenu njenim rukama i jos je cuvam.

  4. raovan

    Pricala mi je o ustaskim zlocinima i jos mnogo toga.

  5. raovan

    Pricala je da je imala brata i sestru, ali sam zaboravio kako su se zvali jer to je bilo dosta davno.Ja sada imam pedeset i dve godine a ona je umrela kada sam imao dvanaest.Naucila me je i da pletem.Mnogo sam je voleo.