Медар

26. фебруара 2012.

коментара: 7

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

 1. Војислав Ананић

  МЕДАР (п), у Седларима и Драчеву (Попово). У Седларима се сматрају старосједиоцима. Није познато одакле им је поријекло. Претпоставља се да су сродници с Иванишевићима у Пољицу и Пендама у Чваљини. У Драчево су дошли из Седлара. Славе Шћепандан (84:142,173:59:272).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 2. Влашанин

  Медари из Седлара у Поповом Пољу су један род са Вукојевићима из Седлара,потичу од Иванишевића из Пољица.У Седларима сви житељи славе Св.Стефана.

  • Небојша

   Поштовани,

   женини су од Медара. Краљ их је населио на Косово – Пожарање, после првог светског рата. И они су пореклом из Седлара, али се изгубио контакт…. Да ли имате неке додатне информације о Медарима из Седлара?

 3. raovan

  Zivela je 94 godina i jos uvek je bila vitalna izrodila tri sina i cetiri cerke.Prvu licku kapu ona mi je dala izradjenu njenim rukama i jos je cuvam.

 4. raovan

  Pricala mi je o ustaskim zlocinima i jos mnogo toga.

 5. raovan

  Pricala je da je imala brata i sestru, ali sam zaboravio kako su se zvali jer to je bilo dosta davno.Ja sada imam pedeset i dve godine a ona je umrela kada sam imao dvanaest.Naucila me je i da pletem.Mnogo sam je voleo.