Mraović

25. februar 2012.

komentara: 12

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (12)

Odgovorite

12 komentara

  1. Miloš

    Otac je rođen na Kordunu. Iz Vrginmosta je slavimo svetog Nikolu. Imamo porodično stablo od 1750 godine. Međutim ono što ne znam pouzdano, je odakle su se Mraovići naselili na Kordun? Predanje kaže da su ili iz Crne Gore ili iz Hercegovine. Na ovom sajtu poreklo.rs sam došao do saznanja da većina Srba iz Krajine sa Korduna, Banije i Like vodi poreklo od hercegovačkog plemena Drobnjak. Mom ocu je jedan Crnogorac rekao jednom prilikom da je prezime Mraović poreklom iz Cetinja, ali da su dve jedine porodice Mraović koje su ostale u Crnoj Gori posle drugog svetskog rata iz Podgorice odselile za Srbiju. Početkom devedesetih godina moj otac je pisao ekspres politici koja je istraživala poreklo prezimena, u kome je dobio odgovor da postoji neko brdo Mraovac kod Gornjeg Milanovca i da su odatle, preko Nikšića dospeli do Korduna. Ali , to izgleda ne odgovara mnogim činjenicama jer brdo Mraovac danas ne postoji u Gornjem Milanovcu, nego samo postoji potok Mraovac u Bosni i Hercegovini. Puno je teorija koje samo zbunjuju, a ja i dalje tragam za nečim što nije pretpostavka nego istina.
    Molim vas, ako imate neka saznanja o ovome, ako znate makar iz kojeg su plemena Mraovići napišite ovde ili mi pišite na moju E mail adresu: [email protected]. Bio bih vam jako zahvalan. Tragam za informacijom koja je pouzdana više od 15 godina.