Порекло презимена Млађеновић

25. фебруара 2012.

коментара: 23

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (23)

Одговорите

23 коментара

 1. Slobo

  Po nekoj legendi Mladjenovici su postali od nepoznate porodice iz bratstva Vasojevica, te u jednom od turskog zuluma pobose ih sve samo jedna mladjana beba pretekla. Pleme Rivaca je naslo malog dala mu ime Mladjen i odgajila te njegovo potomstvo postade Mladjenovic.
  Otud su se kasnije raselila tri brata, jedan oko Nove Varosi, drugi preko Drine u istocnu Bosnu a treci put hrvatske. Cuh da su kasnije Rovcima poklonili celo selo iz zahvalnosti
  Po Srbiji su sve Crkvene knjige popaljene te nema pisanih tragova.
  Moj pradeda je iz Bistrice na Limu i Slava nam je Sveti Luka.
  Polpularno ime moje familije su KIŠOVCI

 2. Дејан Млађеновић

  Млађеновићи, село Кравица општина Братунац, крсна слава Свети Алимпије Столпник.

 3. Војислав Ананић

  МЛАЂЕНОВИЋ (к), у Требињу. Према предању, старином су из Конавала. У историјским документима из 1500. године помињу се међу најстаријим породицама у Јужној Далмацији (Конавлима, Дубровнику, Цавтату…). Родоначелник породице био је Андрија Млађеновић. Млађеновићи су 1886. године иселили у Америку (Лос Анђелес). Породица Ивана Млађеновића вратила се и настанила у Требињу. Од ње потичу данашњи Млађеновићи у Требињу, Београду, Тузли… (подаци: Иван Млађеновић из Београда).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 4. Branko

  Mladjenovići selo Bočac kod Banja Luke,moj čukundeda Stevan Mladjenovic od oca Petra i majke Andje je bio sveštenik u selu,iz crkvenih knjiga imam podatke da je rukopolozen za sveštenika u manastiru Gomionica 1868,po predanju 78 sveštenik u porodici Mladjenovica. Krsna slava Sv.Stefan

 5. S.M.

  Meni je otac pricao da su nasi iz Dalmacije, Slava Petrovdan