Poreklo prezimena Kostić

19. februar 2012.

komentara: 114

[toggle title=”TESTIRANI KOSTIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Kostić

Haplogrupa: E1b rod V

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Kostić

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Smriječno, Piva, Crna Gora

Krsna slava: Ilindan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

(prema knjizi Hercegovačka prezimena, Rista Milićevića)

KOSTIĆ (p). u Koleškom (Nevesinje) i Ljubinju. U Koleškom su porijeklom iz Riđana u Crnoj Gori. Oko 1810. godine “pobjegli su od zuluma i dugo su lutali dok se nisu smirili u Kolešku”. U Ljubinje su doselili iz Zagore (Trebinje). Slave Đurđevdan.

________________

KOSTIĆI (koji žive u Beogradu i Nikšiću)

Kostići su od Koste Kujundžića, zvanog Kosta Brko. Kosta je bio sin Tome Antonijeva. Odselio se u Pljevlja, gdje se bavio trgovinom. Imao je sinove Rista, Jaka i Pera. Od Rista i Jaka nije ostalo potomstva, a Perovi potomci žive u Nikšiću i Beogradu.

Slave Aranđelovdan.

________________

KOSTIĆI su potomci Koste Kujundžića sa Previša, koji su se doselili u Pljevlja, odakle se jedan njihov potomak odseli u Beograd, a jedan u Nikšić.

 

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo porijeklo, 1997. (strana ), priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

 

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (114)

Odgovorite

114 komentara

  1. Dejan Kostić

    Znam da su porijeklom moji Kostići iz Nevesinja i da su pobjegli iz Crne Gore 1800te godine. U Koleškom(Nevesinje) su se smjestili. Slava mi je Sv. Joakim i Ana.

    • Srđan Vukadin

      Pozdrav Kostiću, od Vukadina sa Romanije. Interesuje me, pošto nam je ista slava, odakle iz CG potiču tvoji Kostići. Moje predanje je da potičemo kz NK i da pripadamo starim Ugrenovićima. Ranije prezime nam je bilo Lalović.

  2. Milan

    Poz rodbino. Ako neko moze mi reci bilo sta o porijeklu kostica koji se nalaze u Foči BiH RS.

  3. Vojislav Ananić

    KOSTIĆ (p), u Koleškom (Nevesinje) i Ljubinju. U Koleškom su porijeklom iz Riđana u Crnoj Gori. Oko 1810. godine “pobjegli su od zuluma i dugo su lutali dok se nisu smirili u Kolešku”. U Ljubinje su doselili iz Zagore (Trebinje). Slave Đurđevdan (59: 287.327).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  4. Novak Kostić

    Pozdrav svima,
    ja sam od Kostića koji žive u Đurđevu (kod Novog Sada) od 1800-te godine. U Đurđevo su se doselili iz Temerina. Krsna slava Sveti Jovan. Nemamo nikakve rodbine od Kostića van Đurđeva.

    • MIHAJLO KOSTIĆ

      DALI BI STE POGLEDALI… https://www.facebook.com/profile.php?id=100014234654720

      JA SAM U POTRAZI ZA DANILOM KOSTIĆ

    • Mladen Kostić

      Pozdrav Kostići, ja sam sa Kosmeta takodje slavim slavu SV. Jovan zlatousti, ako neko zna nesto vise o familiji Kostić sa Kosmeta bio bih zahvalan ako bi išta rekao. Hvala i svako dobro od Boga 🙂

      • Savo

        Kostići iz Istoka,sada žive u Beogradu,Petar Kostić živeo u Čikagu tamo je i sahranjen 2020.g.

      • Dragan

        Sredinom 19. veka doseljeni iz Makedonije, Prilep na KIM, Novo Brdo. Veći deo familije se zatim preselio u Smederevu, ekonomske migracije.

    • Suzana Kostić

      Ja sam iz familije Kostića,iz grada Uroševca koji se nalazi na Kosovu i Metohiji,tamo Kostića više nema,na žalost,ako neko zna poreklo Kostića koji slave sv Jovana Krstitelja,moj pok otac Živorad,deda Dragomir,pradeda Stevan,cukundeda Kosta,po kojem su verovatno i prezime dobili,ono sto znam je da su ziveli u selu Mužičanu,blizu Lipljana i da su se tu doselili,a gde su ziveli pre toga niko ne zna

    • Suzana Kostić

      Moja krsna slava je sv Jovan,Mozda smo u srodstvu,moja familija je zivela na Kosovu i Metohiji

    • Milka

      Moja mama je djevojačko Kostić, krsna slava Jovanjdan. Navodno su 3 brata doselila iz Crne gore u selo Mezgraja, Ugljevik, Republika Srpska! Moj pradjed se zvao Petar!

  5. MILOŠ

    Miloš

    I ja bih voleo da saznam više o svom prezimenu Kostić iz sela Sladinac kod GOLUPCA, u braničevskom okrugu. . Pokojni deda Vukosav mi je pričao da smo došli negde iz Moldave,Rumunija. Pradeda mi se zvao Milan, čukun deda Boža, navreda Anđelko(stradao u zarobljeništvu u gradu Arad u Rumuniji. Slavimo slave Đurđevdan i Đurđic. To je sve što znam.
    Ako neko nešto zna neka me kontaktira na mejl adresu [email protected]
    POZDRAV ZA SVE.

    • Biljana

      Moja baba po majci se prezivala Kostić(devojačko prezime).Njen otac bio je iz Šuvajića,opština Golubac,Braničevski okrug.Iz Prvog svetskog rata nije se vratio.Porodici je rečeno da je odveden u zarobljeništvo.Zvao se Stojimir ili Stanimir.Njegov otac se zvao Maksa,verovatno skraćeno od Maksim.Ne šnam ništa o poreklu ove porodice.Slavili su Đurđic.

  6. Ivica Kostić

    Da li se zna [email protected] nešto o poreklu Kostića iz Gornje Jošanice kod Blaca?Ako neko zna nešto više neka me kontaktira na

  7. Luka Kostić

    Pomoz Bog braćo!
    Moji Kostići su poreklom iz Pirota. Krsna slava nam je Aranđelovdan.

  8. MIHAJLO KOSTIĆ

    ZAMOLIO BIH ZA POMOĆ!!! https://www.facebook.com/profile.php?id=100014234654720 DALEKO SAM OD VAS (DRUGI KONTINENT), DUGO GODINA TRAŽIM DR. DANILA KOSTIĆA FAMILIJU. DALI BI STE STAVILI NA VAŠU MEDIJSKU MREŽU DA UMNOŽIM MOGUĆNOST NALASKA?
    Dali je Dr. Danilo Kostić bio član vaše familije?
    POZNATO: Radio u vojnoj bolnici Petrovaradin prve polovine 1941 kao hirurg sa prebivalištem u Novom Sadu. Zatvoren od fašističkih vlasti u Sremskoj Mitrovici, prebegao u Medveđu kod Trstenika u drugoj polovini 1941 gde je poginuo Novembra ili Decembra iste godine.
    Molim sve osobe koje ovo vide da umnože i stave na svoju mrežu, NOVČANA NAGRADA za tačne informacije. https://www.facebook.com/profile.php?id=100014234654720

  9. Vlastimir Kostic

    Moji Kostici vode poreklo iz stare Hercegovina. Doseljeni i nastanili se na obroncima Uzica. Predak se zvao Kosta, njegov sin Mirko. Mo otac kaze, a nije siguran da su se preziva li Neskovic. Slavimo SV. LUKU! I mi smo iz plemena Drobnjaka. Moj cukun deda Milos je donet kao beba. Kosta i Mirko su bili trgovci, ubijeni su od strane tadašnjeg hajduka, (razbojnika) zvanog Josovac.
    Ako neki Hercegovac nesto vise zna neka se javi.

  10. Miroslav kostiċ

    Kostiċi -Cvrcovi – Vranje
    Pra deda Toma Kostić
    Deda Dragan Kostić
    Otac Toma Kostić
    Ja sin -Miroslav Kostić
    Moj sin -Vukasin Kostić
    Mail [email protected]