Порекло презимена Костић

19. фебруар 2012.

коментара: 114

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ КОСТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Костић

Хаплогрупа: E1b род В

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Костић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Смријечно, Пива, Црна Гора

Крсна слава: Илиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

(према књизи Херцеговачка презимена, Риста Милићевића)

КОСТИЋ (п). у Колешком (Невесиње) и Љубињу. У Колешком су поријеклом из Риђана у Црној Гори. Око 1810. године “побјегли су од зулума и дуго су лутали док се нису смирили у Колешку”. У Љубиње су доселили из Загоре (Требиње). Славе Ђурђевдан.

________________

КОСТИЋИ (који живе у Београду и Никшићу)

Костићи су од Косте Кујунџића, званог Коста Брко. Коста је био син Томе Антонијева. Одселио се у Пљевља, гдје се бавио трговином. Имао је синове Риста, Јака и Пера. Од Риста и Јака није остало потомства, а Перови потомци живе у Никшићу и Београду.

Славе Аранђеловдан.

________________

КОСТИЋИ су потомци Косте Кујунџића са Превиша, који су се доселили у Пљевља, одакле се један њихов потомак одсели у Београд, а један у Никшић.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997. (страна ), приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 

Коментари (114)

Одговорите

114 коментара

  1. Дејан Костић

    Знам да су поријеклом моји Костићи из Невесиња и да су побјегли из Црне Горе 1800те године. У Колешком(Невесиње) су се смјестили. Слава ми је Св. Јоаким и Ана.

    • Срђан Вукадин

      Поздрав Костићу, од Вукадина са Романије. Интересује ме, пошто нам је иста слава, одакле из ЦГ потичу твоји Костићи. Моје предање је да потичемо кз НК и да припадамо старим Угреновићима. Раније презиме нам је било Лаловић.

  2. Milan

    Poz rodbino. Ako neko moze mi reci bilo sta o porijeklu kostica koji se nalaze u Foči BiH RS.

  3. Војислав Ананић

    КОСТИЋ (п), у Колешком (Невесиње) и Љубињу. У Колешком су поријеклом из Риђана у Црној Гори. Око 1810. године “побјегли су од зулума и дуго су лутали док се нису смирили у Колешку”. У Љубиње су доселили из Загоре (Требиње). Славе Ђурђевдан (59: 287.327).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  4. Новак Костић

    Поздрав свима,
    ја сам од Костића који живе у Ђурђеву (код Новог Сада) од 1800-те године. У Ђурђево су се доселили из Темерина. Крсна слава Свети Јован. Немамо никакве родбине од Костића ван Ђурђева.

  5. МИЛОШ

    Милош

    И ја бих волео да сазнам више о свом презимену Костић из села Сладинац код ГОЛУПЦА, у браничевском округу. . Покојни деда Вукосав ми је причао да смо дошли негде из Молдаве,Румунија. Прадеда ми се звао Милан, чукун деда Божа, навреда Анђелко(страдао у заробљеништву у граду Арад у Румунији. Славимо славе Ђурђевдан и Ђурђиц. То је све што знам.
    Ако неко нешто зна нека ме контактира на мејл адресу [email protected]
    ПОЗДРАВ ЗА СВЕ.

    • Биљана

      Moја баба по мајци се презивала Костић(девојачко презиме).Њен отац био је из Шувајића,општина Голубац,Браничевски округ.Из Првог светског рата није се вратио.Породици је речено да је одведен у заробљеништво.Звао се Стојимир или Станимир.Његов отац се звао Макса,вероватно скраћено од Максим.Не шнам ништа о пореклу ове породице.Славили су Ђурђиц.

  6. Ивица Костић

    Да ли се зна [email protected] нешто о пореклу Костића из Горње Јошанице код Блаца?Ако неко зна нешто више нека ме контактира на

  7. Лука Костић

    Помоз Бог браћо!
    Моји Костићи су пореклом из Пирота. Крсна слава нам је Аранђеловдан.

  8. МИХАЈЛО КОСТИЋ

    ЗАМОЛИО БИХ ЗА ПОМОЋ!!! https://www.facebook.com/profile.php?id=100014234654720 ДАЛЕКО САМ ОД ВАС (DRUGI KONTINENT), ДУГО ГОДИНА ТРАЖИМ ДР. ДАНИЛА КОСТИЋА ФАМИЛИЈУ. ДАЛИ БИ СТЕ СТАВИЛИ НА ВАШУ МЕДИЈСКУ МРЕЖУ ДА УМНОЖИМ МОГУЋНОСТ НАЛАСКА?
    Дали је Др. Данило Костић био члан ваше фамилије?
    ПОЗНАТО: Радио у војној болници Петроварадин прве половине 1941 као хирург са пребивалиштем у Новом Саду. Затворен од фашистичких власти у Сремској Митровици, пребегао у Медвеђу код Трстеника у другој половини 1941 где је погинуо Новембра или Децембра исте године.
    Молим све особе које ово виде да умноже и ставе на своју мрежу, НОВЧАНА НАГРАДА за тачне информације. https://www.facebook.com/profile.php?id=100014234654720

  9. Vlastimir Kostic

    Moji Kostici vode poreklo iz stare Hercegovina. Doseljeni i nastanili se na obroncima Uzica. Predak se zvao Kosta, njegov sin Mirko. Mo otac kaze, a nije siguran da su se preziva li Neskovic. Slavimo SV. LUKU! I mi smo iz plemena Drobnjaka. Moj cukun deda Milos je donet kao beba. Kosta i Mirko su bili trgovci, ubijeni su od strane tadašnjeg hajduka, (razbojnika) zvanog Josovac.
    Ako neki Hercegovac nesto vise zna neka se javi.

  10. Miroslav kostiċ

    Kostiċi -Cvrcovi – Vranje
    Pra deda Toma Kostić
    Deda Dragan Kostić
    Otac Toma Kostić
    Ja sin -Miroslav Kostić
    Moj sin -Vukasin Kostić
    Mail [email protected]