Порекло презимена Костић

19. фебруара 2012.

коментара: 89

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ КОСТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Костић

Хаплогрупа: E1b род В

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Костић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Смријечно, Пива, Црна Гора

Крсна слава: Илиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

(према књизи Херцеговачка презимена, Риста Милићевића)

КОСТИЋ (п). у Колешком (Невесиње) и Љубињу. У Колешком су поријеклом из Риђана у Црној Гори. Око 1810. године “побјегли су од зулума и дуго су лутали док се нису смирили у Колешку”. У Љубиње су доселили из Загоре (Требиње). Славе Ђурђевдан.

________________

КОСТИЋИ (који живе у Београду и Никшићу)

Костићи су од Косте Кујунџића, званог Коста Брко. Коста је био син Томе Антонијева. Одселио се у Пљевља, гдје се бавио трговином. Имао је синове Риста, Јака и Пера. Од Риста и Јака није остало потомства, а Перови потомци живе у Никшићу и Београду.

Славе Аранђеловдан.

________________

КОСТИЋИ су потомци Косте Кујунџића са Превиша, који су се доселили у Пљевља, одакле се један њихов потомак одсели у Београд, а један у Никшић.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997. (страна ), приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 

Коментари (89)

Одговорите

89 коментара

 1. Дејан Костић

  Знам да су поријеклом моји Костићи из Невесиња и да су побјегли из Црне Горе 1800те године. У Колешком(Невесиње) су се смјестили. Слава ми је Св. Јоаким и Ана.

  • Срђан Вукадин

   Поздрав Костићу, од Вукадина са Романије. Интересује ме, пошто нам је иста слава, одакле из ЦГ потичу твоји Костићи. Моје предање је да потичемо кз НК и да припадамо старим Угреновићима. Раније презиме нам је било Лаловић.

 2. Milan

  Poz rodbino. Ako neko moze mi reci bilo sta o porijeklu kostica koji se nalaze u Foči BiH RS.

 3. Војислав Ананић

  КОСТИЋ (п), у Колешком (Невесиње) и Љубињу. У Колешком су поријеклом из Риђана у Црној Гори. Око 1810. године “побјегли су од зулума и дуго су лутали док се нису смирили у Колешку”. У Љубиње су доселили из Загоре (Требиње). Славе Ђурђевдан (59: 287.327).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 4. Новак Костић

  Поздрав свима,
  ја сам од Костића који живе у Ђурђеву (код Новог Сада) од 1800-те године. У Ђурђево су се доселили из Темерина. Крсна слава Свети Јован. Немамо никакве родбине од Костића ван Ђурђева.

 5. МИЛОШ

  Милош

  И ја бих волео да сазнам више о свом презимену Костић из села Сладинац код ГОЛУПЦА, у браничевском округу. . Покојни деда Вукосав ми је причао да смо дошли негде из Молдаве,Румунија. Прадеда ми се звао Милан, чукун деда Божа, навреда Анђелко(страдао у заробљеништву у граду Арад у Румунији. Славимо славе Ђурђевдан и Ђурђиц. То је све што знам.
  Ако неко нешто зна нека ме контактира на мејл адресу [email protected]
  ПОЗДРАВ ЗА СВЕ.

 6. Ивица Костић

  Да ли се зна [email protected] нешто о пореклу Костића из Горње Јошанице код Блаца?Ако неко зна нешто више нека ме контактира на

 7. Лука Костић

  Помоз Бог браћо!
  Моји Костићи су пореклом из Пирота. Крсна слава нам је Аранђеловдан.