Порекло презимена Игњатовић

18. фебруара 2012.

коментара: 5

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

 1. Фамилије-презимена Игњатовић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Игњатовић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Берковац
  -Доња Буковица
  -Гуњица
  -Горњи Мушић
  -Клинци
  -Стрмна Гора
  -Тубравић

 2. Verica

  Девојачко презиме моје мајке Новке било је Игњатовић. Њен отац Антоније је био рођен 1988 године, а његов отац , мој прадеда,се звао Милоје. Живели су у Рипњу (код Београда) и славили светог Николу. Били су изузетно честита породица. Антоније је имао сина Владислава који је погинуо у рату и кцер Новку )моју мајку). Мој деда је имао још два брата, Илију и Обрада. Илија је имао сина Радована који је умро и иза њега су остале кћери. Обрад је имао синове Пантелију, Димитрија и Јанићија. Пантелија је умро, његов син Момир погинуо у рату, остале кћери. Јанићије је имао сина Татомира, а он синове Радомира и Златомира. Златомир није имао деце, а Радомир има два сина који су једини наследници презимена Игњатовић од покојног Милоја.

  Иначе, у Рипњу има још Игњатовића. Било би ми интересантно да сазнам више о пореклу овог презимена.

 3. Milica Ignjatovic

  Moj otac Zarko Ignjatović je iz Mušića kod Mionice.Njegov otac je Života Ignjatovic.
  Volela bih da saznam više o poreklu svog prezimena

 4. Војислав Ананић

  ИГЊАТОВИЋ (п). у Сливљу (Гацко). Поријеклом су из Комана у Црној Гори, одакле су и доселили у Сливља (59:329). Према казивању Миленка Игњатовића из Сливља раније су се звали Црногорци. Ново презиме узели су по свом дједу Игњату који је живио 110 година. Славе Никољдан.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 5. Sara I.

  Ja sam imala dedu rodjenog 1903. godina u Selevcu. Nazalost nisam ga upoznala mnogo pre mene je preminuo. Nekih desetak kuca postojale su u Selevcu sa nasim prezimenom. Koliko je pričao mami, prezime je uzeto od njegovog nekog cukundede Ignjata. Ali ne znamo odakle je bio Ignjat i kako se izvorno prezivao. Moguce je da je to taj iz Crne Gore. Mada bih volela vise da znam.