Poreklo prezimena Zurovac

17. februar 2012.

komentara: 3

[toggle title=”TESTIRANI ZUROVCI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Zurovac

Haplogrupa: E1b rod LJ

Poreklo: Grabovine, Čapljina, BiH

Krsna slava: Jovanjdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. zurovac milovan

    Moj otac Zurovac DJoko rodio se u Rabini kod Nevesinja 1909 godine od oca Riste i majke Bozice rodjene od Pudara. Moj otac je imao sestoro brace i sestara Manojlo koji nije imao dece, Ljuba udala se u Rastane za Djurosovica, Janko,Jovanka koja je rano umrla i Pero poginuo na sutjesci. Ocev djed zvao se Vasilj a baba mu je poreklom od Antelja. Moj sada vec pokojni otac ima cetiri sina Ratko rodjen 1942 u Rabini sada zivi u Poljskoj,Milovan rodjen 1946 zivi u Kragujevcu, Miodrag 1951 zivi u Backoj Palanci, i Dimitrije 1958 zivi u Gajdobri. Svi imamo svoje porodice.
    Podatke zapisao Zurovac Milovan iz Kragujevca 13.05.2013 godine.

  2. Miloš Spahić

    Poštovanje, moje ime je Miloš Spahić i bavim se rodoslovom i svojim korijenima već neko vrijeme. Mislim da mi Vi možda možete pomoći. Naime, moja čukunbaba je bila Vida Pudar (1838-1931) iz Rabine, udata za Nikolu Puhala u selo Opličiće. Inače sam ja rodom iz selo Opličići, opština Čapljina. Meni trebaju Vidini roditelji da bi se uvezao sa ostalim Pudarima iz Rabine. S obzirom da je Vaša baba od Pudara iz Rabine možda mi možete pomoći da dođem do tog podatka.
    Puno pozdrava i svako dobro!

  3. Vojislav Ananić

    ZUROVAC (p), u Klepcima i Grabovini (Čapljina). Nekada su živjeli u Rabini (Nevesinje) i Kruševici kod Ljubinja. U Grabovini su starinom iz Kruševice. Živjeli su neko vrijeme u Dretelju i Staroj Gabeli, odakle su prešli u Grabovinu. U Klepce je predak Zurovaca došao iz Grabovine i “udao se za Janjića kćer”, Slave Jovanjdan (59:262,264.324). M. Vego smatra da su Zurovci svoje prezime dobili od Vlaha Zurovića (260:347). Više porodica Zurovaca nastanjeno je u Mostaru.

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.