Порекло презимена Зуровац

17. фебруара 2012.

коментара: 3

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЗУРОВЦИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Зуровац

Хаплогрупа: Е1b род Љ

Порекло: Грабовине, Чапљина, БиХ

Крсна слава: Јовањдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. zurovac milovan

  Moj otac Zurovac DJoko rodio se u Rabini kod Nevesinja 1909 godine od oca Riste i majke Bozice rodjene od Pudara. Moj otac je imao sestoro brace i sestara Manojlo koji nije imao dece, Ljuba udala se u Rastane za Djurosovica, Janko,Jovanka koja je rano umrla i Pero poginuo na sutjesci. Ocev djed zvao se Vasilj a baba mu je poreklom od Antelja. Moj sada vec pokojni otac ima cetiri sina Ratko rodjen 1942 u Rabini sada zivi u Poljskoj,Milovan rodjen 1946 zivi u Kragujevcu, Miodrag 1951 zivi u Backoj Palanci, i Dimitrije 1958 zivi u Gajdobri. Svi imamo svoje porodice.
  Podatke zapisao Zurovac Milovan iz Kragujevca 13.05.2013 godine.

 2. Милош Спахић

  Поштовање, моје име је Милош Спахић и бавим се родословом и својим коријенима већ неко вријеме. Мислим да ми Ви можда можете помоћи. Наиме, моја чукунбаба је била Вида Пудар (1838-1931) из Рабине, удата за Николу Пухала у село Опличиће. Иначе сам ја родом из село Опличићи, општина Чапљина. Мени требају Видини родитељи да би се увезао са осталим Пударима из Рабине. С обзиром да је Ваша баба од Пудара из Рабине можда ми можете помоћи да дођем до тог податка.
  Пуно поздрава и свако добро!

 3. Војислав Ананић

  ЗУРОВАЦ (п), у Клепцима и Грабовини (Чапљина). Некада су живјели у Рабини (Невесиње) и Крушевици код Љубиња. У Грабовини су старином из Крушевице. Живјели су неко вријеме у Дретељу и Старој Габели, одакле су прешли у Грабовину. У Клепце је предак Зуроваца дошао из Грабовине и “удао се за Јањића кћер”, Славе Јовањдан (59:262,264.324). М. Вего сматра да су Зуровци своје презиме добили од Влаха Зуровића (260:347). Више породица Зуроваца настањено је у Мостару.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.