Порекло презимена Ђукић

17. фебруар 2012.

коментара: 107

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂУКИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђукић

Хаплогрупа: E1b род Васојевића

Порекло: Васојевићи, Црна Гора

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

Ђукић

Хаплогрупа: I1 род Дробњака

Порекло: Београд, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђукић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђукић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (107)

Одговорите

107 коментара

  1. sladjana

    moji Djukici su sa Gornjeg Busevica selo kod Krupe na Uni.Nadimak ‘mlinari`,slava sv.Stefan.Nazalost za mog znanja ja sam bila poslednja iz loze :-(.Inace zivim.u Futogu kod Nobog Sada.

  2. Ivana

    Ja sam Djukic..Poreklo sam iz Sapca. Moj otac i deda su rodjeni u Ljuboviji.Po ocevoj prici pradeda i cukundeda su poreklom iz Crne Gore.Sve Djukice koje znam su poreklom crnogorci.Ima nas puno.

  3. Војислав Ананић

    ЂУКИЋ, врло старе породице које живе у Стригови, Горњој Градини и Доњем Јеловцу. У сва три села са дугоузлазним акцентом. То ће рећи да им је предак био неки Ђуко, или можда и жена, прабаба – Ђука. Сви Ђукићи славе Ђурђевдан.
    Сасвим друго су Ђукићи (са краткосилазним акцентом), али њих нема у селима око Кнежице.

  4. JA SAM IZ TESLICA IZ SELA JEZERA U TOM SELU SE SAMO NALAZE PANICI I DJUKICI I SVI SMO PRAVOSLAVCI POSLE RATA SVI SU SE DOSELILI U SELI VILOVO U SRBIJI I SVI SU BOSANCI I SVI SLAVIMO DJURDEVDAN

  5. *

    Моји Ђукићи потичу од херцеговачког племена Малешевци, касније сеобама су доселили у околину Бање Луке (Велико Блашко). Славе Св. Игњатија Богоносца.

  6. Вељко

    Моји су из Стројица код Шипова, Западна Босна. Славимо Ђурђевдан, 60-тих година су ми родитељи дошли у Војводину, тако да сам рођен и одрастао у Бачкој…

  7. E neznam dal ste primetili svi pričaju jedno te isto neko kaže poreklo nam je iz Crne gore neko kaze slavimo đurđevdan neko kaze ovo neko kaze ono , sve je to jedno te isto u krug ima nas na celom svetu fala bogu. Nismo nikakva posebna familija ima nas čak i u muslimanima oni bi rekli to je muslimansko poreklo itd itd opustite se malo . Eto ja sam iz Valjevo selo Brezovice takoder nas ima puno . Pozdrav svima

  8. Draga

    Kažu da su moji iz donjeg lapca slavimo sv.marka.u mađrskoj ima preko 1000 đukića ali oni to pišu Gyukity ili Gyukics.verovatno su katolici

  9. Тадија

    Ми имамо презиме Ђукић, славимо Свету Петку, а мој отац је из Свињишта, општина Куршумлија. Моји знају порекло од 1900 године. Дошли смо?

    • Ђорђе

      Поздрав Тадија, ми исто славимо Свету Петку. Моји су из села Коваче, Зубин поток. Колко видим једино ми славимо исту славу. Одакле су се ваши доселили у Куршумлију?

  10. Драган

    Ја сам из Горње Суваје,Лика,ми славимо Светог Стефана