Порекло презимена Ђукић

17. фебруар 2012.

коментара: 107

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂУКИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђукић

Хаплогрупа: E1b род Васојевића

Порекло: Васојевићи, Црна Гора

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

Ђукић

Хаплогрупа: I1 род Дробњака

Порекло: Београд, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђукић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђукић

Хаплогрупа: G2a род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (107)

Одговорите

107 коментара

  1. Darko Đukic

    Od kraja 70-ih zivimo u Misaru-Šabac,doseljeni iz Bosne selo Blazjevici,krsna slava Sv.Luka..

  2. Ilija

    Pozdrav svima

    Deda sa porodicom se doselio u Pocerski Pričinović-Šabac, početkom 70ih iz Bosne sela Blažijevići , krsna slava Sv.Luka. Moj email: [email protected]

  3. Stefan Djukic

    Doseljeni iz Kurjaka u Backu, selo Kolut, Slava sv. Marko,
    Pradjed Petar Petric Djukic je dosao sa porodicom; (zena Jeka, sinovi Jovo, Bude, Mirko, Dusan, cerke Masa, Nevenka, doseljeni posle drugog svetskog rata, po secanjima pre toga dosta familija je pre toga otislo i u Ameriku.
    Od gore navedenih ima nas po Kolutu, Somboru, Novom Sadu, Cikagu.

  4. Госто Ђукић

    Од Теслића,планинско село Језера,крсна слава Ђурђев дан 6.мај.У задњем рату избјегли из Језера и махом се населили по Војводини,Поздрав за све Ђукиће,ако неко нешто зна нека напише…

  5. Ђука

    Ђукићи из Брскута Црна Горе .славе Не Усековање главе светог Јована Већ Зачеће Светог Јована Претече 6.Октобра а потичемо од свете лозе Бранковића од сина Деспота Ђурђа Гргура и немамо везе са са Ђукићима из Босне имамо рођаке у Српској Војводини .А из Племена Брцког у Црној гори Братоножићи имамо свој грб и заставу и једино племе у ЦГ које вуче корене од старе србске Властеле

    • Milan

      Mi smo iz Lijeve rijeke-Lopate,slavimo Arandjelovdan…

    • Djukićka

      Pozdrav!Moj deda je rodjen u Brskutu,pleme Bratonozica.Slava mu je bila ista kao i vasa.Kolonizacijom se preselio u Vojvodinu.

      • Miodrag

        Da li ima neko ko je više upućen u Đukiće iz Brskuta koji su naselili Crnu Goru? Moj pradeda je jedan od njih. Naselio se na potezu Stari Futog – Veternik, gde je i sahranjen, pa bih želeo malo više da saznam o njemu. Ako ima neko, molim da me kontaktira.

        • Miodrag

          Greška u kucanju, hteo sam da napišem:
          Da li ima neko ko je više upućen u Đukiće iz Brskuta koji su se naselili Vojvodinu?

        • Bojana

          Pozdrav Miodraze!Moj deda je rodjen u Brskutu od oca Arsa i majke Stamene rodjene Ivanovic.Preselio se u selo Sivac u Vojvodini.

        • Brskut

          Djukici iz Brskuta su Bratonozici. U Brskut su dosli iz sela Klopot, takodje iz Bratonozica. U Brskut su im najblizi srodnici Darmanovici, Sekulovici i Jankovici, a svima njima Klopocani odakle porijeklo vuce i spska Dinastija Obrenovic, o cemu pise-sa rodoslovom- i sorbonski advokar Ilija Brakovic, kao i Vladimir Corovic u svom djelu-Istorija Srba.
          Poznati pisac Trifun Djukic je rodjen u Brskutu, a njegov sin Radivoje Lola Djukic, rodjen u Smederevu, tvelevizijski, filmski, pozorisni reditelj i komediograf, osnovao je Humoristicko pozoriste- Pozoriste na Terazijama, bio je i Urednik Kulturno- umjetnickog programa na RT Beograd. Njegov sin je reditelj Andrija Djukic koji se proslavio serijom Bolji Zivot, a cerka mu je Prof. Dr Slavica Dejanovic Djukic, bivsa ministarka u Vladi Srbije, Predsjednica Skupstine Srbije i V.D. Predsjednik Srbije.

  6. Đukić Draženko

    Drazenko Djukic iz Prijedora….moji doselili iz sela Kurijak oko 1925 ….prije toga su isli u Ameriku,zaradili novac i po povratku dosli u Prijedor….mail imate i volio bih da mi se jave rodjaci iz Kurijaka….broj.tel.065 659 475……387…za R.S.

  7. Радомир Јечинац, Београд

    Фамилија ЂУКИЋ, пореклом из с. Госпођинаца (Бачка), досељена око 1880. године у колонистичко село Александрово код Ниша (срез добрички).
    Крсна слава: Крстовдан.
    Располажем комплетном скицом родослова фамилије, од досељења па наовамо.
    Заинтересовани се могу јавити мејлом ради размене података или преузимања копије.
    Раде Јечинац, Бгд.
    и-мејл адреса: [email protected].

  8. Александар Ђукић

    Моји Ђукићи су из Цветановца код Љига. Има нас у Цветановцу, Доњем Лајковцу и Београду. Славимо Ђурђевдан и пратимо своје порекло до Живојина и Живка од којих данас потиче шест породица. Знамо да су Живојин и Живко били рођена браћа, а постојале су у Цветановцу још две породице Ђукића. Прва је породица Радовина и Ане чија су деца: Стојан, Ђулка, Ђорђе и Лепосава. Друга је породица Младена који је имао децу: Божидара, Обренију, Зорку, Ђурђија, , Живота и Милка.
    Ђукићи се у Цветановцу први пут јављају на попису из 1859. године, а постоји могућност да имају неке везе са Ђукићима у ваљевској Лозници који су се одселили у Стублине.
    Био бих веома захвалан ако би се неко јавио са евентуалним подацима о породици Младена и Радовина која се очигледно није задржала у Цветановцу и наравно, ако је у нечијој породици Ђукића који славе Ђурђевдан остало сећање на браћу Живојина и Живка.
    Александар Ђукић
    мејл: [email protected]
    телефон: 064 – 956 1411

  9. Djuka

    Pozdrav svima.Djukici iz Mladenova,opstina Backa palanka.Doselili 1946 iz Bosanske Krupe,srednji dubovik,sl.Sveti Nikola.U Krupu doselili iz Like.Toliko znam.

  10. Nebojša

    Iz sela Ploča,između Aleksandrovca i Jošaničke banje,potiču Đukići koji su se naselili i u Aleksandrovac,Vrnjačku Banju i okolinu.
    Slave Alimpijevdan , 09.12.
    Po nekim podacima ,tu su bili vekovima.
    Nema podataka da su tu doseljeni.