Poreklo prezimena Đukić

17. februar 2012.

komentara: 108

[toggle title=”TESTIRANI ĐUKIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Đukić

Haplogrupa: E1b rod Vasojevića

Poreklo: Vasojevići, Crna Gora

Krsna slava: Aranđelovdan

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: I1 rod Drobnjaka

Poreklo: Beograd, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: G2a rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: G2a rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (108)

Odgovorite

108 komentara

  1. sladjana

    moji Djukici su sa Gornjeg Busevica selo kod Krupe na Uni.Nadimak ‘mlinari`,slava sv.Stefan.Nazalost za mog znanja ja sam bila poslednja iz loze :-(.Inace zivim.u Futogu kod Nobog Sada.

  2. Ivana

    Ja sam Djukic..Poreklo sam iz Sapca. Moj otac i deda su rodjeni u Ljuboviji.Po ocevoj prici pradeda i cukundeda su poreklom iz Crne Gore.Sve Djukice koje znam su poreklom crnogorci.Ima nas puno.

  3. Vojislav Ananić

    ĐUKIĆ, vrlo stare porodice koje žive u Strigovi, Gornjoj Gradini i Donjem Jelovcu. U sva tri sela sa dugouzlaznim akcentom. To će reći da im je predak bio neki Đuko, ili možda i žena, prababa – Đuka. Svi Đukići slave Đurđevdan.
    Sasvim drugo su Đukići (sa kratkosilaznim akcentom), ali njih nema u selima oko Knežice.

  4. JA SAM IZ TESLICA IZ SELA JEZERA U TOM SELU SE SAMO NALAZE PANICI I DJUKICI I SVI SMO PRAVOSLAVCI POSLE RATA SVI SU SE DOSELILI U SELI VILOVO U SRBIJI I SVI SU BOSANCI I SVI SLAVIMO DJURDEVDAN

  5. *

    Moji Đukići potiču od hercegovačkog plemena Maleševci, kasnije seobama su doselili u okolinu Banje Luke (Veliko Blaško). Slave Sv. Ignjatija Bogonosca.

  6. Veljko

    Moji su iz Strojica kod Šipova, Zapadna Bosna. Slavimo Đurđevdan, 60-tih godina su mi roditelji došli u Vojvodinu, tako da sam rođen i odrastao u Bačkoj…

  7. E neznam dal ste primetili svi pričaju jedno te isto neko kaže poreklo nam je iz Crne gore neko kaze slavimo đurđevdan neko kaze ovo neko kaze ono , sve je to jedno te isto u krug ima nas na celom svetu fala bogu. Nismo nikakva posebna familija ima nas čak i u muslimanima oni bi rekli to je muslimansko poreklo itd itd opustite se malo . Eto ja sam iz Valjevo selo Brezovice takoder nas ima puno . Pozdrav svima

  8. Draga

    Kažu da su moji iz donjeg lapca slavimo sv.marka.u mađrskoj ima preko 1000 đukića ali oni to pišu Gyukity ili Gyukics.verovatno su katolici

  9. Tadija

    Mi imamo prezime Đukić, slavimo Svetu Petku, a moj otac je iz Svinjišta, opština Kuršumlija. Moji znaju poreklo od 1900 godine. Došli smo?

    • Đorđe

      Pozdrav Tadija, mi isto slavimo Svetu Petku. Moji su iz sela Kovače, Zubin potok. Kolko vidim jedino mi slavimo istu slavu. Odakle su se vaši doselili u Kuršumliju?

  10. Dragan

    Ja sam iz Gornje Suvaje,Lika,mi slavimo Svetog Stefana