Poreklo prezimena Đukić

17. februar 2012.

komentara: 108

[toggle title=”TESTIRANI ĐUKIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Đukić

Haplogrupa: E1b rod Vasojevića

Poreklo: Vasojevići, Crna Gora

Krsna slava: Aranđelovdan

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: I1 rod Drobnjaka

Poreklo: Beograd, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: G2a rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: G2a rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (108)

Odgovorite

108 komentara

  1. Darko Đukic

    Od kraja 70-ih zivimo u Misaru-Šabac,doseljeni iz Bosne selo Blazjevici,krsna slava Sv.Luka..

  2. Ilija

    Pozdrav svima

    Deda sa porodicom se doselio u Pocerski Pričinović-Šabac, početkom 70ih iz Bosne sela Blažijevići , krsna slava Sv.Luka. Moj email: [email protected]

  3. Stefan Djukic

    Doseljeni iz Kurjaka u Backu, selo Kolut, Slava sv. Marko,
    Pradjed Petar Petric Djukic je dosao sa porodicom; (zena Jeka, sinovi Jovo, Bude, Mirko, Dusan, cerke Masa, Nevenka, doseljeni posle drugog svetskog rata, po secanjima pre toga dosta familija je pre toga otislo i u Ameriku.
    Od gore navedenih ima nas po Kolutu, Somboru, Novom Sadu, Cikagu.

  4. Gosto Đukić

    Od Teslića,planinsko selo Jezera,krsna slava Đurđev dan 6.maj.U zadnjem ratu izbjegli iz Jezera i mahom se naselili po Vojvodini,Pozdrav za sve Đukiće,ako neko nešto zna neka napiše…

    • Goran Djukic

      Vi ste za sad jedini Djukici koji su se oglasili ovde, a da im je Krsna Slava Djurdjevdan. Takodje i moja! 😊

      • Marko

        Ako nije tajna, odakle si Gorane?

      • Aleksandar Đukić

        Ja sam od Đukića iz sela Cvetanovac kod Ljiga. Takođe slavimo Đurđevdan. U Cvetanovcu smo zasigurno od 1859. godine. Od predaka za koje ne znam šta se s njima desilo pre nekih 120 godina su Mladen i Radovin…

        • Mladen Lukic

          Mi smo usko povezani sa Djukicima,slavimo Alimpijev dan a preslavljamo Djurdjevdan.Nekad davno smo ziveli u Aleksandrovackoj zupi.Sa nekim Djukicem iz Blaca delimo dosta zajednickih markera.Moj broj je 0648974532 slobodno me nazovite da razmenimo misljenja

    • Vukašin

      Iz Brekova, kod Arilja. Krsna slava Sv. Nikolaj

  5. Đuka

    Đukići iz Brskuta Crna Gore .slave Ne Usekovanje glave svetog Jovana Već Začeće Svetog Jovana Preteče 6.Oktobra a potičemo od svete loze Brankovića od sina Despota Đurđa Grgura i nemamo veze sa sa Đukićima iz Bosne imamo rođake u Srpskoj Vojvodini .A iz Plemena Brckog u Crnoj gori Bratonožići imamo svoj grb i zastavu i jedino pleme u CG koje vuče korene od stare srbske Vlastele

    • Milan

      Mi smo iz Lijeve rijeke-Lopate,slavimo Arandjelovdan…

    • Djukićka

      Pozdrav!Moj deda je rodjen u Brskutu,pleme Bratonozica.Slava mu je bila ista kao i vasa.Kolonizacijom se preselio u Vojvodinu.

      • Miodrag

        Da li ima neko ko je više upućen u Đukiće iz Brskuta koji su naselili Crnu Goru? Moj pradeda je jedan od njih. Naselio se na potezu Stari Futog – Veternik, gde je i sahranjen, pa bih želeo malo više da saznam o njemu. Ako ima neko, molim da me kontaktira.

        • Miodrag

          Greška u kucanju, hteo sam da napišem:
          Da li ima neko ko je više upućen u Đukiće iz Brskuta koji su se naselili Vojvodinu?

        • Bojana

          Pozdrav Miodraze!Moj deda je rodjen u Brskutu od oca Arsa i majke Stamene rodjene Ivanovic.Preselio se u selo Sivac u Vojvodini.

        • Brskut

          Djukici iz Brskuta su Bratonozici. U Brskut su dosli iz sela Klopot, takodje iz Bratonozica. U Brskut su im najblizi srodnici Darmanovici, Sekulovici i Jankovici, a svima njima Klopocani odakle porijeklo vuce i spska Dinastija Obrenovic, o cemu pise-sa rodoslovom- i sorbonski advokar Ilija Brakovic, kao i Vladimir Corovic u svom djelu-Istorija Srba.
          Poznati pisac Trifun Djukic je rodjen u Brskutu, a njegov sin Radivoje Lola Djukic, rodjen u Smederevu, tvelevizijski, filmski, pozorisni reditelj i komediograf, osnovao je Humoristicko pozoriste- Pozoriste na Terazijama, bio je i Urednik Kulturno- umjetnickog programa na RT Beograd. Njegov sin je reditelj Andrija Djukic koji se proslavio serijom Bolji Zivot, a cerka mu je Prof. Dr Slavica Dejanovic Djukic, bivsa ministarka u Vladi Srbije, Predsjednica Skupstine Srbije i V.D. Predsjednik Srbije.

          • Žaneta Đukić Perišić

            Dr Slavica Đukić Dejanović nije ćerka Lole Đukića, on je imao samo jednog sina, Andriju.

  6. Đukić Draženko

    Drazenko Djukic iz Prijedora….moji doselili iz sela Kurijak oko 1925 ….prije toga su isli u Ameriku,zaradili novac i po povratku dosli u Prijedor….mail imate i volio bih da mi se jave rodjaci iz Kurijaka….broj.tel.065 659 475……387…za R.S.

  7. Radomir Ječinac, Beograd

    Familija ĐUKIĆ, poreklom iz s. Gospođinaca (Bačka), doseljena oko 1880. godine u kolonističko selo Aleksandrovo kod Niša (srez dobrički).
    Krsna slava: Krstovdan.
    Raspolažem kompletnom skicom rodoslova familije, od doseljenja pa naovamo.
    Zainteresovani se mogu javiti mejlom radi razmene podataka ili preuzimanja kopije.
    Rade Ječinac, Bgd.
    i-mejl adresa: [email protected].

  8. Aleksandar Đukić

    Moji Đukići su iz Cvetanovca kod Ljiga. Ima nas u Cvetanovcu, Donjem Lajkovcu i Beogradu. Slavimo Đurđevdan i pratimo svoje poreklo do Živojina i Živka od kojih danas potiče šest porodica. Znamo da su Živojin i Živko bili rođena braća, a postojale su u Cvetanovcu još dve porodice Đukića. Prva je porodica Radovina i Ane čija su deca: Stojan, Đulka, Đorđe i Leposava. Druga je porodica Mladena koji je imao decu: Božidara, Obreniju, Zorku, Đurđija, , Života i Milka.
    Đukići se u Cvetanovcu prvi put javljaju na popisu iz 1859. godine, a postoji mogućnost da imaju neke veze sa Đukićima u valjevskoj Loznici koji su se odselili u Stubline.
    Bio bih veoma zahvalan ako bi se neko javio sa eventualnim podacima o porodici Mladena i Radovina koja se očigledno nije zadržala u Cvetanovcu i naravno, ako je u nečijoj porodici Đukića koji slave Đurđevdan ostalo sećanje na braću Živojina i Živka.
    Aleksandar Đukić
    mejl: [email protected]
    telefon: 064 – 956 1411

  9. Djuka

    Pozdrav svima.Djukici iz Mladenova,opstina Backa palanka.Doselili 1946 iz Bosanske Krupe,srednji dubovik,sl.Sveti Nikola.U Krupu doselili iz Like.Toliko znam.

  10. Nebojša

    Iz sela Ploča,između Aleksandrovca i Jošaničke banje,potiču Đukići koji su se naselili i u Aleksandrovac,Vrnjačku Banju i okolinu.
    Slave Alimpijevdan , 09.12.
    Po nekim podacima ,tu su bili vekovima.
    Nema podataka da su tu doseljeni.

    • Marko

      Nebojsa, moji Đukići su iz okoline Blaca i takođe slave Svetog Alimpija 9.12. Po pričama starih Đukića, došli su iz Crne Gore, područje Andrijevice, negde posle Berlinskog kongresa