Poreklo prezimena Đukić

17. februar 2012.

komentara: 107

[toggle title=”TESTIRANI ĐUKIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Đukić

Haplogrupa: E1b rod Vasojevića

Poreklo: Vasojevići, Crna Gora

Krsna slava: Aranđelovdan

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: I1 rod Drobnjaka

Poreklo: Beograd, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: G2a rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Đukić

Haplogrupa: G2a rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (107)

Odgovorite

107 komentara

  1. Darko Đukic

    Od kraja 70-ih zivimo u Misaru-Šabac,doseljeni iz Bosne selo Blazjevici,krsna slava Sv.Luka..

  2. Ilija

    Pozdrav svima

    Deda sa porodicom se doselio u Pocerski Pričinović-Šabac, početkom 70ih iz Bosne sela Blažijevići , krsna slava Sv.Luka. Moj email: [email protected]

  3. Stefan Djukic

    Doseljeni iz Kurjaka u Backu, selo Kolut, Slava sv. Marko,
    Pradjed Petar Petric Djukic je dosao sa porodicom; (zena Jeka, sinovi Jovo, Bude, Mirko, Dusan, cerke Masa, Nevenka, doseljeni posle drugog svetskog rata, po secanjima pre toga dosta familija je pre toga otislo i u Ameriku.
    Od gore navedenih ima nas po Kolutu, Somboru, Novom Sadu, Cikagu.

  4. Gosto Đukić

    Od Teslića,planinsko selo Jezera,krsna slava Đurđev dan 6.maj.U zadnjem ratu izbjegli iz Jezera i mahom se naselili po Vojvodini,Pozdrav za sve Đukiće,ako neko nešto zna neka napiše…

    • Goran Djukic

      Vi ste za sad jedini Djukici koji su se oglasili ovde, a da im je Krsna Slava Djurdjevdan. Takodje i moja! 😊

      • Marko

        Ako nije tajna, odakle si Gorane?

      • Aleksandar Đukić

        Ja sam od Đukića iz sela Cvetanovac kod Ljiga. Takođe slavimo Đurđevdan. U Cvetanovcu smo zasigurno od 1859. godine. Od predaka za koje ne znam šta se s njima desilo pre nekih 120 godina su Mladen i Radovin…

        • Mladen Lukic

          Mi smo usko povezani sa Djukicima,slavimo Alimpijev dan a preslavljamo Djurdjevdan.Nekad davno smo ziveli u Aleksandrovackoj zupi.Sa nekim Djukicem iz Blaca delimo dosta zajednickih markera.Moj broj je 0648974532 slobodno me nazovite da razmenimo misljenja

    • Vukašin

      Iz Brekova, kod Arilja. Krsna slava Sv. Nikolaj

  5. Đuka

    Đukići iz Brskuta Crna Gore .slave Ne Usekovanje glave svetog Jovana Već Začeće Svetog Jovana Preteče 6.Oktobra a potičemo od svete loze Brankovića od sina Despota Đurđa Grgura i nemamo veze sa sa Đukićima iz Bosne imamo rođake u Srpskoj Vojvodini .A iz Plemena Brckog u Crnoj gori Bratonožići imamo svoj grb i zastavu i jedino pleme u CG koje vuče korene od stare srbske Vlastele

    • Milan

      Mi smo iz Lijeve rijeke-Lopate,slavimo Arandjelovdan…

    • Djukićka

      Pozdrav!Moj deda je rodjen u Brskutu,pleme Bratonozica.Slava mu je bila ista kao i vasa.Kolonizacijom se preselio u Vojvodinu.

      • Miodrag

        Da li ima neko ko je više upućen u Đukiće iz Brskuta koji su naselili Crnu Goru? Moj pradeda je jedan od njih. Naselio se na potezu Stari Futog – Veternik, gde je i sahranjen, pa bih želeo malo više da saznam o njemu. Ako ima neko, molim da me kontaktira.

        • Miodrag

          Greška u kucanju, hteo sam da napišem:
          Da li ima neko ko je više upućen u Đukiće iz Brskuta koji su se naselili Vojvodinu?

        • Bojana

          Pozdrav Miodraze!Moj deda je rodjen u Brskutu od oca Arsa i majke Stamene rodjene Ivanovic.Preselio se u selo Sivac u Vojvodini.

        • Brskut

          Djukici iz Brskuta su Bratonozici. U Brskut su dosli iz sela Klopot, takodje iz Bratonozica. U Brskut su im najblizi srodnici Darmanovici, Sekulovici i Jankovici, a svima njima Klopocani odakle porijeklo vuce i spska Dinastija Obrenovic, o cemu pise-sa rodoslovom- i sorbonski advokar Ilija Brakovic, kao i Vladimir Corovic u svom djelu-Istorija Srba.
          Poznati pisac Trifun Djukic je rodjen u Brskutu, a njegov sin Radivoje Lola Djukic, rodjen u Smederevu, tvelevizijski, filmski, pozorisni reditelj i komediograf, osnovao je Humoristicko pozoriste- Pozoriste na Terazijama, bio je i Urednik Kulturno- umjetnickog programa na RT Beograd. Njegov sin je reditelj Andrija Djukic koji se proslavio serijom Bolji Zivot, a cerka mu je Prof. Dr Slavica Dejanovic Djukic, bivsa ministarka u Vladi Srbije, Predsjednica Skupstine Srbije i V.D. Predsjednik Srbije.

  6. Đukić Draženko

    Drazenko Djukic iz Prijedora….moji doselili iz sela Kurijak oko 1925 ….prije toga su isli u Ameriku,zaradili novac i po povratku dosli u Prijedor….mail imate i volio bih da mi se jave rodjaci iz Kurijaka….broj.tel.065 659 475……387…za R.S.

  7. Radomir Ječinac, Beograd

    Familija ĐUKIĆ, poreklom iz s. Gospođinaca (Bačka), doseljena oko 1880. godine u kolonističko selo Aleksandrovo kod Niša (srez dobrički).
    Krsna slava: Krstovdan.
    Raspolažem kompletnom skicom rodoslova familije, od doseljenja pa naovamo.
    Zainteresovani se mogu javiti mejlom radi razmene podataka ili preuzimanja kopije.
    Rade Ječinac, Bgd.
    i-mejl adresa: [email protected].

  8. Aleksandar Đukić

    Moji Đukići su iz Cvetanovca kod Ljiga. Ima nas u Cvetanovcu, Donjem Lajkovcu i Beogradu. Slavimo Đurđevdan i pratimo svoje poreklo do Živojina i Živka od kojih danas potiče šest porodica. Znamo da su Živojin i Živko bili rođena braća, a postojale su u Cvetanovcu još dve porodice Đukića. Prva je porodica Radovina i Ane čija su deca: Stojan, Đulka, Đorđe i Leposava. Druga je porodica Mladena koji je imao decu: Božidara, Obreniju, Zorku, Đurđija, , Života i Milka.
    Đukići se u Cvetanovcu prvi put javljaju na popisu iz 1859. godine, a postoji mogućnost da imaju neke veze sa Đukićima u valjevskoj Loznici koji su se odselili u Stubline.
    Bio bih veoma zahvalan ako bi se neko javio sa eventualnim podacima o porodici Mladena i Radovina koja se očigledno nije zadržala u Cvetanovcu i naravno, ako je u nečijoj porodici Đukića koji slave Đurđevdan ostalo sećanje na braću Živojina i Živka.
    Aleksandar Đukić
    mejl: [email protected]
    telefon: 064 – 956 1411

  9. Djuka

    Pozdrav svima.Djukici iz Mladenova,opstina Backa palanka.Doselili 1946 iz Bosanske Krupe,srednji dubovik,sl.Sveti Nikola.U Krupu doselili iz Like.Toliko znam.

  10. Nebojša

    Iz sela Ploča,između Aleksandrovca i Jošaničke banje,potiču Đukići koji su se naselili i u Aleksandrovac,Vrnjačku Banju i okolinu.
    Slave Alimpijevdan , 09.12.
    Po nekim podacima ,tu su bili vekovima.
    Nema podataka da su tu doseljeni.

    • Marko

      Nebojsa, moji Đukići su iz okoline Blaca i takođe slave Svetog Alimpija 9.12. Po pričama starih Đukića, došli su iz Crne Gore, područje Andrijevice, negde posle Berlinskog kongresa