Порекло презимена Димитрић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Димитрић

Порекло презимена Димитрић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (21)

 • Branka

  Prezime Dimitric postoji u selu Korenita kod Loznice.

  Одговори
 • administrator

  А коју славу славе Димитрићи из села Коренита?

  Одговори
 • Slavoljub

  Moja porodica Dimitric je iz Gornje Orovice zaseok Orovicka Planina kod Ljubovije slavi slavu Djurdjic

  Одговори
 • BELLA

  Породица Димше ( претпостављам Димитрија) Димитрића из Брчког ( период 1930-1940 ?)
  Да ли неко има податке о пореклу?

  Одговори
 • BELLA

  Породица Симе ( ) Митровића ,абаџије из Кораја, преселио у Бијељину око 1920-, да ли неко зна порекло?

  Одговори
 • LANA

  Moja porodica Dimitric potice iz mesta Dragaljevac kod Bijeljine. Koliko ja znam moj pracukundeda Dimitrije je poreklom iz tog mesta iz 18.. i neke. Slavimo slavu Djurdjevdan.

  Одговори
 • Небојша

  У Семберији Димитриће проналазим у Балатуну и у селу Бродац Горњи.

  Ови у Балатуну су потомци Димитрића који је као домазет дошао у кућу Манојловића. Манојловић (пореклом из Хрватске) је, опет као домазет, дошао у кућу Глишића, а његова „посвојкиња“ је довела домазета Димитрића.

  Горњи Бродац је у непосредној близини Балатуна, па може бити да је реч о сродним породицама. За Димитриће из овог места се каже да су пореклом „из Брда“. Славе Јовањдан.

  „Брда“ је стари назив дела територије данашње Црне Горе, који је и до данас сачуван.

  Брда данас географски захватају цели централноисточни, источни и североисточни део простора тзв. Брда и површи у Црној Гори.

  Драгаљевац је већ доста западније и питање је да ли се Димитрићи из тог села могу повезати са онима из Горњег Бродца и Балатуна. Слава се такође не поклапа.

  Извор: „Семберија“, Радмила Кајмаковић, 1974

  Одговори
 • Саво

  Димитрића има доста у Шапцу и околним селима. Славе Никољдан.

  Одговори
 • Spomenka

  Moja majka je iz Dimitrića, koji žive u selu Filipovići,Draginjac,slave Sv.Nikolu

  Одговори
 • goran NS

  Moj otac je iz Šabačke Kamenice. Mi sada živimo u Novom Sadu, slavimo Sv. Jovana

  Одговори
 • Gordana Valjevo

  Moj otac je rođen u Beloj Crkvi kod Krupnja. Sveti Nikola je naša krsna slava. Živimo u Valjevu, ali blisku rodbinu imamo i u Šapcu.

  Одговори
 • Nebojša

  Moj deda Marjan Dimitrić rođen je u selu Šabačka Kamenica, kao i 3 njegova brata (Vojislav, Miroslav i 4. brat kome ne znam ime). Moj deda Marjan i 4. brat poginuli su za vreme II svetskog rata, dok su Vojislav i Miroslav preživeli. Potomci dede Marjana žive u Kraljevu i Medveđi kod Trstenika, a Miroslava i Vojislava u Novom Sadu i Šabačkoj kamenici (Koceljeva). Svi slave Sv. Jovana (20.januar).

  Одговори
  • Stefan

   Moj deda Miroslav Dimitric zivi u Sapcu.

   Одговори
  • Marija

   Moj deda Vojislav Dimitrić je imao tri brata: Marjana, Bogića i Miroslava. Miha(i)jlo je bio moj pradeda, tj.otac ovo cetvoro brace.z Znam rodjake od dedinog brata Miroslava, ali o rodjacima i potomcima Bogića i Marjana ne znam nista. Ako se pronadjete u ovom postu, javite se pa cemo naci nacin da stupimo u kontakt. Marija Dimitrić

   Одговори
  • Marija

   Nebojsa, nadam se da ces jos neki put posetiti ovaj sajt i da cemo nekako moci da stupimo u kontakt. Moj deda se zvao Vojislav, imao je jos trojicu brace, Marjana, Miroslava i Bogića. Miroslavljevi potomci su mi poznati jer je ziveo pored kuce mog dede, ali o potomcina Marjana i Bogića ne znam nista. Njihov otac se uvao Miha(i)jlo, majka, cini mi se, Draginja.

   Одговори
   • Nebojsa Risimic

    Marija, drago mi je da si se javila. Ja sam po majci unuk Marjana Dimitrica. Tacno je da se cetvrti brat zvao Bogic, a i ostalo se uklapa pa pretpostavljam da smo rodjaci. Dakle, moj deda Marjan je zavrsio Bogosloviju u Sarajevu i 1936 se ozenio mojom babom Radmilom. Sledece godine rodio se moj ujak Mihailo, a 1939 moj ujak Dusan. Rat ih je docekao u selu Divos na Fruskoj Gori, ali su uspeli da se prebace u centralnu Srbiju i deda je dobio parohiju u selu Ovsiste kod Topole. Nazalost poginuo je 1944 i sahranjen je porti svoje crkve. Najmladji brat Bogic takodje je poginuo u ratu i nije ostavio potomke. Danas su zivi moj ujak Mihajlo i njegova cerka Nada, kao i moja majka Mirjana i ja. Drugi ujak je umro 1985 bez potomaka. Eto Marija to je kratka istorija Marjana Dimitrica i njegovih potomaka. Mozes li da mi napises nesto o Vojislavu i Miroslavu i njihovim porodicama. Nadam se da cemo se jednom upoznati. Pozdrav!

    Одговори
 • Armadilo73

  Dimitrica ima u Matijevcu ( Muratovcu ) kod Sapca. Slave svetog Jovana. Jedan ogranak se davno domazetio u Mrdjenovcu kraj Sapca. Tu su posle seobe srba dosla 3 brata sa Zlatibora, cetvrti je ostao u valjevskoj kamenici.

  Одговори
 • Милосав

  Ја сам рођен у Коренити СО Лозница.Према причама мојих старијих предака Димитрићи су се у Корениту дселили из Старе Херцеговине вероватно у 18 веку. Неколико фамилија је остало у селима око Лоѕнице и Рађевине друге фамилије населиле су се по Мачви а они који су кренули према источним деловима Србије узели су прзиме Димитријевићи.Димитрићи у Коренити живе у засеоку Доња Мала где већина фамилија слави Препод.Киријак Отшелник МИХОЉДАН као и Димитрићи пореклом из Корените. Има нас из Корените у Лозници, Београду, Новом Сад у Новом Пззару и другим местима

  Одговори
 • Дејан

  Моја породица је из села Зелиња општина Зворник у РС .Сви Димитрићи у селу славе Св. Јована . Нема нас пуно и једна смо од три фамелије које су основале село . Углавном се прича да су нам претци из Црне горе али без података који би то поткрепили . Што се тиче познатих Димитрића из села ту је једино проф. Велизар Димитрић који је предавао на грађевинском факултету у Београду. У близини има још Димитрића у Власеници и Милићима који су око 20 км удаљени од Зелиња.

  Одговори
 • Jelena

  Ima nas Dimitrića i u Derventi.
  Slavimo Sv. Nikolu.
  🙂

  Одговори
 • David Djurić

  Moja Baba Milojka je rodom iz Korenite kod Loznice, ali su se 197.. i neke odselili na Brezjak. Otac joj se zvao Mihajlo, a njegov otac Ćiro. Bilo je mnogo braće i sestara Mihajlovih, koje nisam mogao da popamtim, ali znam otprilike gde ima potomaka. Bilo je mnogo zenske dece koje su se poudale, pritom su promenile prezimena sto je i logicno. Ima nas u Koreniti, Brezjak, Lešnica, Klupci, Brasina, Stupnica, Loznica, Šabac, Obrenovac, Beograd itd. Ako ima nekih rodjaka slobodno se javite. Pozz

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top